If Vakuutus

Ifillä vahva Q1 korkeista korvauskuluista huolimatta

Jaa
Ifin maksutulo kasvoi, yhdistetty kulusuhde pieneni ja asiakaspysyvyys pysyi korkealla tasolla vuoden 2023 ensimmäisellä kvartaalilla. Samaan aikaan korvauskulut kuitenkin kasvoivat. If maksaa vakuutuskorvauksia nyt ensimmäistä kertaa lähes 9 miljoonaa euroa joka päivä.
Ifin toimitusjohtaja Morten Thorsrud Kuva: Fredrik Persson
Ifin toimitusjohtaja Morten Thorsrud Kuva: Fredrik Persson

Ifin vuoden 2023 ensimmäinen neljännes oli vahva. Vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen tulokseen vaikutti kuitenkin Venäjän aloittama sota Ukrainassa. Se tekee vertailusta vaikeaa, sillä sodalla oli vakavia vaikutuksia maailman markkinoihin.

- Mukautetusti vertaillen näemme vakaata, hyvää kehitystä. Vakuutuspalvelutulos kasvoi 17 prosenttia, ja asiakaspysyvyys on korkea. Kasvumme on vakaata, kommentoi Ifin toimitusjohtaja Morten Thorsrud.

If on vuosia pystynyt parantamaan useilla keskeisillä osa-alueilla, ja trendi jatkuu yhä. Yhdistetty kulusuhde laski 82,4 prosenttiin ja bruttomaksutulo kasvoi 6,1 prosenttia.

Korkeat korvauskulut sekä heikko automyynti, erityisesti Ruotsissa, ja talven vahinkojen määrä vaikuttavat negatiivisesti tulokseen. Suurvahinkojen määrä oli kuitenkin odotettua pienempi, jolla puolestaan oli positiivinen vaikutus alkuvuonna.

Ifin koko ja vakaus ovat etuja epävarmoina aikoina, jolloin kotitalouksien ja yritysten talouteen vaikuttavat monet asiat, kuten sota, inflaatio ja korkea korkotaso.

Kotitalouksien ja yritysten talouteen vaikuttavat nyt monet asiat, kuten sota, inflaatio ja korkea korkotaso. Epävarmoina aikoina Ifin koko ja vakaa tilanne ovat tärkeitä ominaisuuksia.

- Meidän on muutettava hintojamme inflaation takia, ja samaan aikaan yleinen taloudellinen tilanne tekee asiakkaistamme hintatietoisempia. Toimintaympäristö on vaikea. Pitkän ajan strategiamme on vakaa hinnoittelu, ja sitoudumme siihen myös myrskyisempinä aikoina. Se on ollut meille menestyksekäs strategia, ja Ifin asiakaspysyvyys on pysynyt korkealla, kertoo Thorsrud.

Vuoden 2023 alusta If raportoi tuloksensa uusien raportointistandardien (IFRS 17 ja IFRS 9) mukaisesti. Vertailtavuuden vuoksi viime vuoden ensimmäinen kvartaali on raportoitu IFRS 17 mukaisesti. Sijoitustoiminnan tuotto ei kuitenkaan ole IFRS 9 mukainen.

If-konsernin ensimmäisen neljänneksen tulos

  • Yhdistetty kulusuhde oli 82,4 prosenttia (83,9 % Q1/2022).
  • Vakuutuspalvelutulos oli 217 miljoonaa euroa (197 milj.).
  • Bruttomaksutulo oli 1 966 miljoonaa euroa (1 923 milj.).
  • Maksutulo kasvoi 6,1 prosenttia vuoden takaisesta.
  • Rahoituksen nettotulos oli 126 miljoonaa euroa (300 milj.).

Ifin ensimmäisen neljänneksen tulos Suomessa

Tulos Suomessa oli vahva. Suurvahinkoja oli normaalia vähemmän ja talvi oli leuto, kun taas vuosi sitten samana ajankohtana oli paljon myrskyjä. Vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä tehty vahinkovakuutuksen kuolevuusmallin muutos vaikeuttaa vuoden 2023 ensimmäisen kvartaalin vertailua viime vuoteen.

Vuoden 2023 alusta If raportoi tuloksensa uusien raportointistandardien (IFRS 17 ja IFRS 9) mukaisesti. Vertailtavuuden vuoksi viime vuoden ensimmäinen kvartaali on raportoitu IFRS 17 mukaisesti. Sijoitustoiminnan tuotto ei kuitenkaan ole IFRS 9 mukainen.

  • Bruttomaksutulo oli 525 miljoonaa euroa (488 milj. Q1/2022).
  • Vakuutuspalvelutulos oli 54 miljoonaa euroa (77 milj.).
  • Yhdistetty kulusuhde oli 78,9 prosenttia (68,3 %).

If kuuluu Sampo-konserniin. Lisää tietoa koko Ifin tuloksesta löytyy Sammon osavuosiraportista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ifin toimitusjohtaja Morten Thorsrud Kuva: Fredrik Persson
Ifin toimitusjohtaja Morten Thorsrud Kuva: Fredrik Persson
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

If Vakuutus
If Vakuutus
Keilasatama 2
02150 Espoo

010 191 515http://www.if.fi

 If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiseteläimetkoditautot ja paljon muuta. Me hoidamme vakuutusasiat mutkattomasti, helposti ja hetkessä. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 700 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta If Vakuutus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme