YTK

Työttömyys lähti huhtikuussa laskuun

Jaa
Työttömyys aleni huhtikuussa, kertovat Suomen suurimman työttömyyskassan luvut. Etelä-Karjala on noussut maakunnista työttömyyden kärkeen.

YTK Työttömyyskassan jäsenistön työttömyysaste oli huhtikuussa 6,7 %. Työttömyys laski 0,6 prosenttiyksikköä, maaliskuussa se oli 7,3 %.  

Työttömyysaste palasi nyt helmikuun tasolle. Silloin se oli sama 6,7 %.  

“Työttömyyden nousukiito näyttäisi pysähtyvän. Kesän tilanne on vielä hämärän peitossa, mutta ainakaan huhtikuun luvut eivät anna aihetta suureen huoleen työttömyyden kehityksestä. Kesän alkaessa moni toki jää työttömäksi määräaikaisten työsuhteiden päättyessä, mutta toisaalta useat myös työllistyvät kesä- ja kausitöihin”, sanoo YTK:n toimitusjohtaja Auli Hänninen.  

Etelä-Karjalassa eniten työttömyyttä, Pohjanmaa ja Uusimaa porskuttavat  

Maakunnista työttömyys on korkeinta tällä hetkellä Etelä-Karjalassa, jossa 10,6 % YTK:n jäsenistä on barometrin mukaan työttömänä. Usein kärkisijalla olleessa Lapissa tilanne on juuri nyt parempi, 8,5 %. Tähän vaikuttanee etenkin kevättalven kausityöllisyys. 

Paras tilanne työttömyyden osalta manner-Suomessa on edelleen Pohjanmaalla, jossa työttömyysaste on vain 4,6 %. Myös Uudenmaan työttömyysaste on hyvin matala, 5,1 %.  

“Pohjanmaa on työllisyyden kestomenestyjä, ja Uudenmaan osalta näkyy työvoiman suuri kysyntä, joka vetää työttömyyttä alaspäin. Etelä-Karjalan tilanteeseen vaikuttanee Venäjä-yhteyksien katkeaminen”, Auli Hänninen pohdiskelee. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

YTK
Teollisuuskatu 4
32200 Loimaa

02 760 7620http://www.ytk.fi

YTK Työttömyyskassa on kaikkien alojen palkansaajien työttömyyskassa, joka vakuuttaa yli puoli miljoonaa palkansaajaa työttömyyden varalta. YTK on Suomen suurin työttömyyskassa. Tehtävämme on järjestää ansioturva jäsenillemme tehokkaasti, helposti ja inhimillisesti. Palvelemme valtakunnallisesti verkossa. Meillä työskentelee yli 200 ansioturvan ammattilaista.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta YTK

Osa-aikatyön ja ansiopäivärahan yhdistelmä voi auttaa työelämän siirtymävaiheissa – ”Tämä on hyvä järjestelmä väliaikaisesti”24.8.2023 07:15:00 EEST | Tiedote

Osa-aikatyöläinen voi saada taloudellista lisätukea ansiopäivärahasta, joka lasketaan kuukausittain sen mukaan, miten paljon töistä saa palkkaa. Osa-aikaisella työllä on usein myönteinen vaikutus tulevaisuuden työllisyysnäkymiin ja siksi työn vastaanottaminen kannattaa aina, sanoo YTK Työttömyyskassan asiantuntija.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme