OX2

Pieksämäen tuulivoimahankkeessa edetty maanrakennustöihin - Tuulipuiston infokeskus avataan kesän ajaksi paikkakunnalle

Jaa
Pieksämäen Mataramäessä sijaitseva Niinimäen tuulivoimahanke on edennyt maanrakennusvaiheeseen. Tuulipuiston infokeskus avautuu 17.5. AnolaKeskuksessa ja siellä voi tutustua tarkemmin hankkeeseen sekä tuulivoiman tuotantoon.
OX2 Metsälamminkankaan tuulipuisto, Kuvaaja: Petteri Löppönen
OX2 Metsälamminkankaan tuulipuisto, Kuvaaja: Petteri Löppönen

Niinimäen hankkeen rakentamisesta vastaava uusiutuvan energian yhtiö OX2 avaa infokeskuksen Anolan kesäkahvilaan, jossa alueen asukkailla ja kahvilavierailla on mahdollisuus tutustua tuulivoimaan ja Niinimäen hankkeeseen.

Itäisessä Suomessa tuulipuistot ovat Länsi-Suomeen verrattuna vielä suhteellisen harvinaisia, joten päätimme yhdessä paikallistahojen kanssa toteuttaa infokeskuksen Anolaan”, toteaa OX2:n projektipäällikkö Ville Häkkinen.

Infokeskuksen ovat yhdessä OX2:n kanssa suunnitelleet ja toteuttaneet paikalliset AnolaKeskus, Mainos Q ja Messupojat. ”On hienoa, että voimme tarjota paikallisille asukkaille sekä kesävieraillemme mahdollisuuden tutustua Niinimäen tuulipuistoon ja ylipäätään tuulivoimaan”, iloitsee Anolan toiminnoista vastaava Peter Hartwig.

Infokeskuksen avajaisia vietetään 17.5. klo 14–17 ja se on auki kahvilan aukioloaikojen mukaan. Avajaisissa hankkeesta ovat kertomassa OX2:n edustajat.

Mataramäen alueelle rakentuu yhteensä 22 tuulivoimalaa, joiden enimmäiskorkeus on 250 metriä ja joiden on tarkoitus valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä. Niinimäki on Itä-Suomen suurin tuulivoimahanke ja sen vuosittaisen energiantuotannon arvioidaan vastaavan noin 80 000 kotitalouden sähköntarpeeseen (5 000 kWh/kotitalous).

Tuulipuiston rakennustyöt alkoivat joulukuussa 2022. Hankkeen infratöistä vastaa Destia, ja parhaillaan on käynnissä louhintatyöt, joiden arvioidaan jatkuvan elokuulle. Tuulivoimaloiden perustustyöt käynnistetään kesäkuussa.

Valmistuttuaan tuulipuisto luovutetaan omistajilleen energiayhtiö Helenille ja Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahastolle. OX2 jää vastaamaan tuulipuiston teknisestä ja taloudellisesta hallinnoinnista.

AnolaKeskuksen kesäkahvila ja infokeskus:
Suonenjoentie 522
76100 Pieksämäki
Anolakeskus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ville Häkkinen, OX2, Niinimäen projektipäällikkö, ville.hakkinen@ox2.com, p. 040 660 7117
Peter Hartwig, AnolaKeskus, posti@anolakeskus.fi, p. 050 512 4636

Kuvat

OX2 Metsälamminkankaan tuulipuisto, Kuvaaja: Petteri Löppönen
OX2 Metsälamminkankaan tuulipuisto, Kuvaaja: Petteri Löppönen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

OX2
OX2
Kansakoulukuja 1
00100 Helsinki

https://www.ox2.com/fi/

OX2 kehittää, rakentaa ja myy maa- ja merituulipuistoja sekä aurinkovoimapuistoja. Lisäksi OX2 hallinnoi valmiita tuuli- ja aurinkovoimapuistoja. OX2:n hankekehitysportfolio koostuu yhtiön itse käynnistämistä sekä muilta toimijoilta hankituista, eri vaiheissa olevista tuuli- ja aurinkovoimahankkeista. Yhtiö kehittää aktiivisesti myös muihin uusiutuvan energian teknologioihin, kuten vedyn tuotantoon ja energian varastointiin, perustuvia hankkeita. OX2 toimii Euroopassa kymmenellä markkina-alueella: Ruotsissa, Suomessa, Virossa, Liettuassa, Puolassa, Romaniassa, Ranskassa, Espanjassa, Italiassa ja Kreikassa. Vuonna 2022 liikevaihto oli noin 7,6 miljardia kruunua (n. 680 miljoonaa euroa). Yhtiöllä on noin 360 työntekijää ja sen pääkonttori on Tukholmassa, Ruotsissa. OX2 listautui Tukholman pörssin päälistalle huhtikuussa 2022. www.ox2.com

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta OX2

Selvitys: Merituulivoima tuo työtä ja verotuloja pitkäksi aikaa27.9.2023 08:30:00 EEST | Tiedote

Gaia Consulting on selvittänyt uusiutuvan energian yhtiö OX2:n toimeksiannosta Pohjanlahdella sijaitsevien merituulivoimalahankkeidensa investointi- ja käyttövaiheen talous- ja työllisyysvaikutuksia. OX2 on kehittänyt jo noin neljän vuoden ajan kolmea Suomen talousvyöhykkeelle sijoittuvaa merituulivoimapuistoa; Hallaa, Lainetta ja Tyrskyä. Selvityksen mukaan OX2:n kolme merituulivoimapuistoa loisivat koko elinkaarensa aikana eli suunnittelu-, rakennus- ja käyttövaiheissa yli 37 000 henkilötyövuotta ja tuottaisivat kunnille ja valtiolle yhteensä yli 19 miljardia euroa verotuloa. Työllisyysvaikutuksista yli kaksi kolmasosaa syntyy merituulivoimaloiden käyttöaikana. Verovaikutuksista merkittävin osa syntyy sähkön myynnistä merituulivoimaloiden käyttövaiheessa.

OX2 jatkaa hankealueiden satamien kanssa kumppanoitumista – OX2 ja Kaskisten satama yhteistyöhön edistämään merituulivoimapuisto Tyrskyn valmistelua6.9.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Uusiutuvan energian yhtiö OX2 ja Kaskisten satama ovat sopineet Pohjanlahdelle sijoittuvan merituulivoimahanke Tyrskyn valmisteluun liittyvästä yhteistyöstä. OX2 ja Kaskisten satama tulevat työskentelemään yhdessä merituulivoimapuiston niin rakentamisen kuin huolto- sekä käyttötoimintojenkin suunnittelun osalta. Tyrsky on yksi OX2:n kolmesta Pohjanlahdelle sijoittuvasta merituulivoimapuistohankkeesta.

OX2 ja Pietarsaaren Satama yhteistyöhön merituulivoimapuisto Laineen valmistelun edistämiseksi4.9.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Uusiutuvan energian yhtiö OX2 ja Pietarsaaren satama ovat sopineet yhteistyöstä valmistauduttaessa Pohjanlahdelle sijoittuvan merituulivoimapuisto Laineen etenemiseen. Pietarsaaren satama tulee olemaan keskeisessä roolissa tällä hetkellä suunnitteluvaiheessa olevan merituulivoimapuisto Laineen käytössä, ylläpidossa ja huollossa. Laine-hanke tukee Pietarsaaren sataman kehitystä ja alueen työllisyyttä vuosikymmeniksi eteenpäin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme