Karisto

Kaarina Helakisa -palkitun Mila Teräksen uutuuskuvakirja Myyrä joka katsoi kuuta kertoo hetkeen pysähtymisen merkityksestä

Jaa
Myyrä joka katsoi kuuta on lumoava kuvakirja pienistä mutta suurenmoisen kauniista hetkistä, jotka löytää vain pysähtymällä. Hurmaavan kirjan on kuvittanut Nora Surojegin.

Milli Myyrällä on kummallinen olo. Tuntuu kuin jotain olisi unohtunut, vaikka se on touhunnut ja valmistautunut tulevaan talveen hyvin. Sillä ei oikeastaan olisi aikaa edes osallistua muiden metsäneläinten kanssa kuunkatselujuhliin.

Kun Milli Myyrä kuitenkin hetkeksi malttaa kohottaa katseensa yötaivaalle, vie öisen metsän kauneus mukanaan.

Mila Teräksen Myyrä joka katsoi kuuta kertoo pysähtymisen merkityksestä: siitä, kuinka tärkeää on jatkuvan kiireen, suorittamisen ja työmyyränä olemisen sijaan pysähtyä ja vain olla ilman huonoa omaatuntoa.

Teräs sai idean kirjaan eräänä syksynä kirjoittamistaan haikuista. Hänen kokemuksensa mukaan haikut vaativat pysähtymistä elämän pienten, suurten ihmeiden äärelle. Myös Myyrä joka katsoi kuuta -kirjassa on mukana haiku-runoja.

”Pysähtyminen ei yleensä ole kulttuurisesti sallittua, vaan kaikkea pitäisi suorittaa – jopa lomailua esimerkiksi nähtävyyksiä kiertäen. Hiekanjyvät eivät välttämättä riitä uskottavaksi nähtävyydeksi maailmassa. Myös taiteilijalta, kuten kirjailijalta, odotetaan helposti liukuhihnamaista työntekoa, vaikka työ on pohjimmiltaan kaikkea muuta”, Teräs sanoo.

Hän uskoo, että taiteen tekeminen, kuten esimerkiksi haikujen kirjoittaminen, tarkoittaa rohkeutta pysähtyä ja kokea. Sama vaikutus voi olla taiteen, kuten kuvakirjan, kuluttamisella.

Teräksen kaunista tekstiä kuvittavat Nora Surojeginin lempeän pehmeät kuvat.

Mila Teräs on Orimattilassa asuva kirjailija. Hänen kirjojaan on käännetty saksaksi ja tsekiksi, ja ne ovat olleet muun muassa Finlandia-ehdokkaina sekä IBBYn kansainvälisellä lasten- ja nuortenkirjallisuuden kunnialistalla. Tänä keväänä hänet palkittiin Kaarina Helakisa- ja Punni-palkinnoilla. Nora Surojegin on espoolainen kuvittaja, kirjailija ja graafikko.

Myyrä joka katsoi kuuta ilmestyy 8.6.2023, ja se on saatavana myös Miiko Toiviaisen lukemana äänikirjana.

Arvostelukappale- ja haastattelupyynnöt sekä lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Karisto
Karisto
Kasarmikatu 11
13100 Hämeenlinna

https://www.karisto.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme