Järvi-Suomen Energia

Sähkön toimitusvarmuutta parannetaan Kangasniemellä

Jaa
Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Kangasniemellä vuonna 2023.
Arkistokuva.
Arkistokuva.

Kangasniemellä, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt yhtiö keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin sekä ilmajohtolinjojen siirtoon metsien keskeltä teiden varsiin.

Kangasniemellä uutta sähköverkon runkoyhteyttä rakennetaan Pylvänälänmäeltä Jatkolaan. Helposti vikaantuva, 1960-luvulla metsiin ja pelloille rakennettu vanha ilmajohtoverkko korvataan pääasiassa Seppäläntien varteen tulevalla maakaapelilla.
Maakaapelia rakennetaan yhteensä 34 kilometriä. Uutta ilmajohtoverkkoa pystytetään muutama kilometri.

Alueella on maatiloja sekä pysyvää ja vapaa-ajan asutusta.
- Sähkön toimitusvarmuus paranee alueella paljon, kommentoi Järvi-Suomen Energian projektipäällikkö Mikko Höylä.

Työmaalla tehdään parhaillaan maastosuunnittelua. Se on jo lähes valmis. Rakennustyöt alkavat kesällä.

Uuden verkon on määrä valmistua loppuvuodesta. Vanhan verkon purku- ja muut viimeistelytyöt jatkuvat kevääseen 2024.

Investoinnin arvo on 1,6 miljoonaa euroa. Rakennuttajana toimii Rejlers Finland Oy.

Hankkeessa on mukana tietoliikenneyhtiö MPY, joka rakentaa valokuituverkkoa. Yhteishankkeella pystytään minimoimaan kaivuutöistä asukkaille syntyvä haitta ja jakamaan kaivuiden kustannuksia.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Mikko Höylä 0102104375, mikko.hoyla@sssoy.fi

Kuvat

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 28 000 kilometrin mittaisesta sähköverkosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Rakennamme perustaa Järvi-Suomen tulevaisuuden energiajärjestelmälle, jossa säävarma ja älykäs sähköverkko mahdollistaa uudet digitaaliset palvelut, vihreän murroksen ja kuluttajien kasvavan roolin energiantuottajana. Liikevaihtomme on noin 140 miljoonaa ja työntekijöitä meillä on noin 20.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme