TapioTapio

Metsätietäjästä kumppani metsien hoitoon

Jaa
Metsälehti on julkaissut uuden digitaalisen palvelun – Metsätietäjän. Metsätietäjä on metsänomistajan päätöksentekoa tukeva palvelu, joka koostaa yksilöllisen metsäsuunnitelman metsän tietojen ja metsänomistajan tavoitteiden perusteella. Lisäksi palvelu nostaa esiin omaan metsään liittyviä Metsälehden artikkeleita ja videoita.

Metsätietäjä perustuu Suomen metsäkeskuksen avoimeen metsävaratietoon. Tiedot haetaan Metsäkeskuksen tietokannasta kiinteistötunnuksen perusteella. 

Palvelun käyttäjä voi valita painottaako metsiensä hoidossa taloutta, hiilivaraston karttumista vai luontoarvoja. Metsätietäjä luo jokaiselle kiinteistön kuviolle toimenpide-ehdotukset metsävaratietojen, käyttäjän antamien tavoitteiden ja metsänhoidon suositusten perusteella.

Lisäksi palvelu tuo tarjolle Metsälehden sisältöjä kohdennetusti perustuen metsän tietoihin ja metsänomistajan tavoitteisiin. Palvelu toimii kuin älykäs juttuarkisto. Jos taimikonhoito on ajankohtaista, Metsätietäjä tuo tarjolle aiheeseen liittyviä sisältöjä.

Vertaile vaihtoehtoja

Metsävaratieto antaa pohjan toimenpide-ehdotuksille. Jokaiselle kuviolle luodaan joukko metsänhoidollisesti perusteltuja toimenpiteitä ja niiden ajoituksia muodostaen näin erilaisia mahdollisia toimenpideketjuja. Näistä valitaan yhdistelmä, joka mahdollistaa parhaiten käyttäjän tavoitteiden mukaisen lopputuloksen.  

Esimerkiksi, jos käyttäjälle on taloudellinen tuottavuus melko tärkeää ja hiilivaraston säilyminen erittäin tärkeää, laskentaprosessi valitsee kiinteistön kuvioille toimenpiteet, jotka painottavat eniten hiilivaraston säilymistä ja toiseksi eniten taloudellista kannattavuutta. Metsätietäjän avulla on helppo vertailla, miten erilaiset valinnat vaikuttavat toimenpide-ehdotuksiin.

Metsätietäjä kuuluu Metsälehti Digin tilaushintaan. Voit kokeilla Metsälehti Digia kaksi viikkoa maksutta. Lue lisää ja kokeile palvelua: https://metsatietaja.metsalehti.fi/

Metsälehti on osa Tapio-konsernia.

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tapio
Tapio
Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki

02 9432 6000https://tapio.fi

Tapio on metsän, luonnon ja paikkatiedon asiantuntija - metsäntuntija. Tarjoamme käytännön kokemukseen ja tutkimustietoon perustuvia asiantuntijapalveluita: luotettavaa tietoa, tehokkaita ratkaisuja sekä työvälineitä metsien kestävään hyödyntämiseen. Tapio jalkauttaa metsään ja luontoon liittyvää riippumatonta tietoa sekä toimintavaihtoehtoja metsänomistajien ja metsäammattilaisten käyttöön. Tapio kustantaa myös luontoaiheisia kirjoja. Tapio-konserniin kuuluvat emoyhtiö Tapio Oy sekä tytäryhtiö Tapio Palvelut Oy.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tapio

Turvetuotannosta poistuneille suonpohjille ilmastokestävää jatkokäyttöä – uutta tietoa ja menetelmiä esitellään seminaarisarjassa21.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Uusia menetelmiä turvetuotantoalueiden jatkokäytön suunnitteluun, ja maanomistajien päätöksenteon tueksi koottua tietoa vaihtoehdoista esitellään syksyn 2023 aikana seminaarisarjassa. Jatkokäyttömuotoja on tarkasteltu monessa eri maankäyttösektorin Hiilestä kiinni -hankkeessa. Turvetuotannosta poistuvien suonpohjien jatkokäytöllä on väliä, kun tavoitellaan ilmastopäästöjen vähentämistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme