Toimihenkilöliitto ERTO

Erto ja Sote ry ilmoittivat uusista lakoista yksityiselle sosiaalipalvelualalle 

Jaa
Erto ja Sote ry ilmoittivat tänään uusista lakoista yksityisen palveluasumisen yksiköihin.

Ilmoitetut uudet lakot koskevat toteutuessaan 1.6.–3.6. yhteensä 28 palveluasumisen nimettyä yksikköä. Yksiköt sijaitsevat seuraavilla paikkakunnilla: Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kaarina, Karkkila, Kerava, Raisio, Salo, Turku, Uusikaupunki, Vantaa ja Vihti.

Työtaistelujen avulla tavoitelleen sopua poikkeuksellisen vaikeissa sosiaalipalvelualan työehtoneuvotteluissa. Neuvottelujen suurin ongelma on työnantajien haluttomuus noudattaa aiemmin alan työehtosopimuksessa yhdessä sovittua tavoitetta pienentää yksityisen sosiaalipalvelualan palkkaeroa julkiseen sektoriin. 

”Erto vaatii aiemmin sovitusta kiinni pitämistä. Työnantajia edustava Hyvinvointialat HALI ry ja työntekijäliitot ovat aiemmin yhdessä sopineet tavoitteesta pienentää yksityisen sosiaalipalvelualan palkkaeroa julkiseen sektoriin. Nyt työnantajat ajavat päinvastaista linjaa. Emme tietenkään voi hyväksyä työnantajien tavoitetta kasvattaa alojen välisiä palkkaeroja entisestään,” sanoo Toimihenkilöliitto Erton puheenjohtaja Juri Aaltonen 

Katso lakon kohteena olevat yksiköt › 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Toimihenkilöliitto ERTO
Toimihenkilöliitto ERTO
Ratavartijankatu 2 A
00520 Helsinki

09 613 231http://www.erto.fi
Toimihenkilöliitto Erto on olemassa, jotta kaikilla olisi parempi työelämä. Erto on yhteiskunnallinen keskustelija ja neuvottelija, jonka 13 000 jäsentä työskentelevät yksityisillä aloilla asiantuntijatehtävissä. Erto neuvottelee ja sen jäsenet hyväksyvät vuosittain useita merkittäviä valtakunnallisia työehtosopimuksia ja palkkasuosituksia.
 
Erto, SuPer ja Tehy kuuluvat neuvottelujärjestö Sote ry:hyn, joka neuvottelee yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta Hyvinvointiala HALI ry:n kanssa. Yksityisellä sosiaalipalvelualalla työskentelee noin 70 000 työntekijää, joista Sote ry edustaa selvästi valtaosaa. Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta noudatetaan sosiaalialan palveluyksiköissä. Sosiaalialan palveluyksiköitä ovat mm. yksityiset vanhusten palvelutalot, mielenterveys- ja vammaispalveluyksiköt, päihdehuollon ja lastensuojelun yksiköt, ensi- ja turvakodit sekä yksityiset päiväkodit.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Toimihenkilöliitto ERTO

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme