Ylemmät Toimihenkilöt YTN

Kemian alalla saavutettiin työehtosopimus ylemmille toimihenkilöille

Jaa
Ylemmät Toimihenkilöt YTN ja Kemianteollisuus ry hyväksyivät tänään työehtosopimuksen kemian alan ylemmille toimihenkilöille.

Sopimuksen mukaan alalla maksetaan 400 euron kertaerä kesäkuussa sekä 400 euron kertaluonteinen palkankorotusten myöhennyskorvaus heinäkuussa. Ellei paikallisesti sovita toisin muusta palkkaratkaisusta, lokakuussa 2023 maksetaan 2,2 prosentin yleiskorotus. Toukokuussa 2024 maksetaan 2,6 prosentin yleiskorotus ja lisäksi 0,9 prosentin yritys- tai työpaikkakohtainen erä.

Työehtosopimuksessa sovittiin uutena asiana tasa-arvoisista perhevapaista. Synnyttävä vanhempi saa jatkossa 40 päivän palkallisen raskausvapaan. Lisäksi sekä synnyttävä että ei-synnyttävä vanhempi saavat 28 päivän palkallisen vanhempainvapaan.

– Nyt sovittu perhevapaiden palkallisuus edistää uudistuneen lainsäädännön tavoitetta, että perhevapaiden pitäminen jakautuisi aiempaa tasaisemmin molempien vanhempien kesken. Lisäksi monimuotoiset perheet voivat yhdistää työn ja perhe-elämän. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että palkallisista perhevapaista on nyt sovittu kaikissa ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksissa, sanoo YTN:n puheenjohtaja Teemu Hankamäki.

– Työelämää parantavan ratkaisun ansiosta kemianteollisuuden yritykset pysyvät houkuttelevina työnantajina. Ne saavat todennäköisesti myös tulevaisuudessa työvoimaa, joka arvostaa kestävää työelämää, sanoo YTN:n kemian alan sopimusalavastaava Mia Adolfsson.

Uusi työehtosopimus tulee voimaan heti ja on voimassa 31.1.2025 saakka. Sopimus koskee noin 10 000 kemian alalla työskentelevää ylempää toimihenkilöä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteystiedot:


Puheenjohtaja Teemu Hankamäki, 040 709 6681


Sopimusalavastaava Mia Adolfsson, 040 574 6668

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ylemmät Toimihenkilöt YTN
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

http://www.ytn.fi/

Ylemmät toimihenkilöt YTN on Akavan yksityisen sektorin neuvottelujärjestö. Vastaamme Akavan kentässä ylempien toimihenkilöiden sopimustoiminnasta teollisuudessa, palvelualoilla ja järjestöissä. YTN:n jäseninä on 19 akavalaista liittoa, joiden kautta edustamme 170 000 asiantuntijaa ja esihenkilöä eri toimialoilla.

 

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ylemmät Toimihenkilöt YTN

Paikallinen palkoista sopiminen ei maita työnantajille teknologiateollisuuden aloilla23.5.2023 06:18:00 EEST | Tiedote

Ylemmät Toimihenkilöt YTN selvitti, miten teknologiateollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan yrityksissä on tänä keväänä sovittu ylempien toimihenkilöiden palkankorotuksista. Kyselyyn osallistuneiden luottamusmiesten vastauksista selvisi, että teknologiateollisuuden alalla 36 prosenttia ja suunnittelu- ja konsulttialalla vain 15 prosenttia teki yrityskohtaisen sopimuksen palkankorotusten kohdentamisesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme