Bamla Agency

Suomalainen Elements of AI -verkkokurssi ylitti miljoona osallistujaa

Jaa

Vuonna 2018 julkaistu suomalainen Elements of AI -verkkokurssi saanut jo miljoona ihmistä tutustumaan tekoälyn perusteisiin ja vakiinnuttanut paikkansa yhtenä maailman suosituimmista verkkokursseista. Kurssille on osallistunut opiskelijoita 170 maasta.

Kuvassa ihminen katsoo puhelimen näytöltä Elements of AI -kurssin sisältöjä
Elements of AI tarjoaa helposti ymmärrettävää tekoälytietoa käytännön esimerkkien kautta. Jo miljoona osallistujaa ympäri maailmaa on tutustunut kurssin avulla tekoälyn perusteisiin.

Helsingin yliopiston ja koulutusyritys MinnaLearnin kehittämä Elements of AI -verkkokurssi tarjoaa helposti ymmärrettävää tekoälytietoa käytännön esimerkkien kautta, ja sille on ollut laajasti kysyntää ympäri maailmaa. Viisivuotistaipaleensa aikana kaikille avoin ja maksuton verkkokurssi on käännetty 26 eri kielelle, ja sen avulla tekoälyn perusteisiin on tutustunut yli miljoona ihmistä yli 170 eri maasta.

“Miljoonan kurssilaisen rajapyykin ylittyminen osoittaa, että Elements of AI:n sisältö on ajankohtaisempaa kuin koskaan. Pelkästään tänä keväänä on nähty valtava aalto uusia tekoälyn sovelluksia, jotka tuovat tekoälyä tiiiviimmin osaksi yhä useampien työtä. Tekoälyn logiikan ymmärtäminen, sen hyödyntäminen sekä kriittinen tekoälylukutaito ovat entistä tärkeämpiä taitoja”, kertoo koulutusyritys MinnaLearnin perustaja ja toimitusjohtaja Ville Valtonen.

“Kun kurssia suunniteltiin, aavistelimme, että tekoäly on tulossa merkittäväksi osaksi jokaisen elämää. Nyt, viisi vuotta myöhemmin, monet tekoälysovellukset esimerkiksi tekstintuotannossa ovat monelle arkipäivää. On entistä tärkeämpää, että mahdollisimman moni ymmärtää tekoälyn mahdollisuuksia mutta osaa tarkastella sen hyödyntämistä myös kriittisesti”, kertoo kurssin vastuuopettaja, Helsingin yliopiston ja Suomen tekoälykeskus FCAI:n professori Teemu Roos.

Lokalisointi mahdollistanut tekoälyn ymmärryksen yhä laajemmalle joukolle

Elements of AI on käännetty ja lokalisoitu jo 30 eri maahan yhteistyössä yliopisto- ja yrityskumppaneiden kanssa. Kurssin suorittaneita on 170 eri maasta.

“Tiedon saatavuus mahdollisimman monella kielellä mahdollistaa yhdenvertaisemman osallistumisen tekoälyn luomaan muutokseen. Kun käsitteet ovat opittavissa omalla kielellä, se helpottaa tekoälystä käytävää keskustelua ja ymmärrystä. Käymme jatkuvasti keskusteluja kurssin avaamisesta uusissa maissa”, Ville Valtonen kertoo.

“On myös tärkeää, että Euroopassa nostetaan tekoälyosaamisen tasoa, jotta pysymme jatkossakin kilpailukykyisinä ja säilytämme digitaalisen itsenäisyyden. Suomesta tulee ensiluokkaista tekoälyosaamista ja alan yrityksiä. Meillä on kaikki mahdollisuudet olla maailmanlaajuisen tekoälykehityksen kärkimaita”, Teemu Roos kertoo.

MinnaLearn ja Helsingin yliopisto jatkavat tekoälyn perusteiden kouluttamista ja kehittävät kurssia soveltumaan entistä paremmin myös yritysten tarpeisiin. Kurssin pohjalta on kehitetty yrityksille suunnattu koulutuskokonaisuus Elements of AI for Business, joka lisää yritysten ymmärrystä tekoälyn vaikutuksista ja hyödyntämismahdollisuuksista liiketoiminnan näkökulmasta. Jo yli 250 yritystä pelkästään Suomessa on kouluttanut henkilöstönsä tekoälyn perusteisiin Elements of AI:n avulla.

Elements of AI lyhyesti

  • Elements of AI on kaikille avoin, maksuton verkkokurssi (MOOC), joka keskittyy helposti ymmärrettävään ja käytännön esimerkkien kautta esitettävään tekoälytietoon.
  • Kurssin kehittivät vuonna 2018 Helsingin yliopisto ja koulutusyritys MinnaLearn.
  • Elements of AI koostuu itsenäisesti opiskeltavasta materiaalista, interaktiivisista sisällöistä ja tehtävistä. Arvioitu työmäärä on noin 30 tuntia. Kurssilla opiskelija oppii ymmärtämään tekoälyyn liittyviä käsitteitä, käyttötapoja ja rajoitteita. Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat oppia tekoälyn perusteet. Peruskurssille osallistuakseen ei tarvitse koodaustaitoja.
  • Elements of AI -kurssille on ilmoittautunut yli miljoona ihmistä 170 eri maasta. Kurssi on käännetty 26 eri kielelle ja julkaistu 30 eri maassa.
  • Tekniset alat ja koulutusohjelmat ovat perinteisesti miesvaltaisia, mutta Elements of AI -kurssi on saavuttanut suosiota myös naisten keskuudessa – jopa 40 prosenttia kurssiin osallistujista ovat naisia. Toinen selkeästi erottuva käyttäjäryhmä ovat yli 45-vuotiaat, joita on yli 25 prosenttia käyttäjistä.
  • Elements of AI valittiin vuonna 2019 maailman parhaaksi verkkokurssiksi Computer Science -kategoriassa, kun se nousi ensimmäiselle sijalle Class Centralin 1167 verkkokurssin joukosta. Elements of AI:n taakse jäävät kurssit ovat mm. huippuyliopistojen kuten Stanfordin, Massachusetts Institute of Technologyn (MIT) sekä Harvardin toteuttamia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ihmisiä Tuomiokirkon portailla juhlimassa Elements of AI -kurssilta valmistumista
Elements of AI -valmistujaisjuhla
Lataa
Kuvassa MinnaLearnin toimitusjohtaja Ville Valtonen
Ville Valtonen, toimitusjohtaja, MinnaLearn
Lataa
Kuvassa Helsingin yliopiston professori Teemu Roos
Teemu Roos, professori, Helsingin yliopisto
Lataa

Linkit

MinnaLearn

MinnaLearn on suomalainen oppimisteknologiayritys, joka tarjoaa työkalut ja asiantuntemusta nykypäivän työelämässä menestymiseen. Yrityksen alustalla kuka tahansa voi ohjata pienryhmävetoista, modernia oppimista työpaikallaan. MinnaLearnin tavoitteena on ratkaista nykypäivän työssäoppimisen sitouttamishaasteet. www.minnalearn.com

Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto on Suomen vanhin ja suurin tiedekorkeakoulu, yhteensä 40 000 henkilön kansainvälinen tiedeyhteisö. Tieteen voimalla yliopisto on rakentanut yhteiskuntaa, sivistystä ja hyvinvointia jo vuodesta 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bamla Agency

Measurlabsille 2,5 miljoonan euron rahoitus – mahdollistaa uusien innovaatioiden sujuvan tuotetestaamisen1.9.2023 09:33:26 EEST | Tiedote

Suomalainen laboratorioanalyyseja ja testauspalveluita tarjoava Measurlabs on kerännyt uuden 2,5 miljoonan euron rahoituksen. Measurlabsin alusta mahdollistaa yrityksille sujuvan laadunvarmistuksen ja tarvittavat testit tutkimus- ja kehitystyöhön. Rahoituskierrosta johti kansainvälinen aikaisen vaiheen sijoittaja VentureFriends ja mukana olivat myös aiemmat sijoittajat Lifeline Ventures, Tesi ja Curus. Uuden rahoituksen myötä Measurlabs laajentuu kunnianhimoisesti uusiin maihin osana kansainvälistymisstrategiaansa.

Silo AI ja Combient yhdistävät voimansa – Euroopan johtava yksityinen tekoälylaboratorio jatkaa kansainvälistä laajentumistaan6.7.2023 10:12:08 EEST | Tiedote

Silo AI, yksi Euroopan suurimmista yksityisistä tekoälylaboratorioista, ja Combient Group, eri teollisuusalojen yritysten johtava yhteistyöverkosto Pohjoismaissa, aloittavat strategisen yhteistyön. Osana yhteistyötä Silo AI ostaa Combientin tekoäly-yhtiön Combient Mixin ja vahvistaa näin asemaansa yhtenä Euroopan johtavista yksityisistä tekoälylaboratorioista. Silo AI:n ja Combientin yhteistyön tavoitteena kiihdyttää tekoälyn käyttöönottoa teollisuudessa ja lisätä näin Euroopan kilpailukykyä.

Ekologisista kylpyhuonetuotteistaan tunnettu Woodio sai yli 16 miljoonan euron kasvurahoituksen29.6.2023 09:48:17 EEST | Tiedote

Suomalainen materiaaliteknologia- ja designyritys Woodio on kerännyt 16,3 miljoonan euron kasvurahoituksen liiketoiminnan skaalaamiseen ja kansainvälistymiseen UB Forest Industry Green Growth Fund -pääomarahastolta ja Euroopan Innovaationeuvostolta. Kierroksella oli mukana myös aikaisempia sijoittajia. Woodio on tunnettu ekologisista kylpyhuonetuotteistaan, joihin käytetään yrityksen kehittämää innovatiivista puukomposiittimateriaalia, Woodio®-materiaalia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme