YTK

Yli 26 000 uutta jäsentä YTK:lle alkuvuonna

Jaa
YTK Työttömyyskassa jatkaa vahvaa kasvuaan. Suomen suurimpaan työttömyyskassaan on liittynyt alkuvuoden aikana jo yli 26 000 uutta jäsentä. Kaiken kaikkiaan jäseniä on nyt noin 530 000.

Kasvu on ollut tänä vuonna jopa viime vuotta vauhdikkaampaa. Vuoteen 2022 verrattuna uusia jäseniä on tullut noin tuhat enemmän.

Suurin toimiala YTK:lle liittyneiden keskuudessa on ollut perinteisesti rakennusala ja niin on ollut tänäkin vuonna. Alkuvuoden aikana YTK:lle liittyneistä rakennusalalla työskenteleviä on 13 %. Luku on hieman viime vuotta (11 %) korkeampi.

Myös kaupan ala sekä kuljetus- ja liikenneala ovat nousseet YTK:n uusien jäsenten ammattialoina korkealle – niin tänäkin vuonna. Vuoden 2023 uusista jäsenistä 11 % työskentelee kaupan alalla. Kuljetus- ja liikennealalla työskentelee puolestaan 8 %.  

”On ilahduttavaa, että YTK:n kasvu jatkuu vuodesta toiseen niin vahvana. Olemme perinteisesti tavoittaneet voittopuolisesti enemmän miehiä ja tämä trendi on pysynyt samana. Muutoksia on viime aikoina näkynyt muun muassa terveydenhuoltoaloilla työskentelevien henkilöiden liittymismäärissä. Näitä on tullut selvästi lisää”, kertoo YTK:n asiakkuus- ja viestintäjohtaja Ilona Kangas 

Työttömyyskassaan liitytään useimmiten alle 40-vuotiaana 

Kaikilla mainituilla aloilla suurin liittyneiden ikäryhmä ovat 30-39-vuotiaat.  

Kyseinen ikäryhmä muodostaa suurimman ikäryhmän myös kaikista YTK:lle liittyneistä vuoden 2023 aikana. Uusista jäsenistä 30-39-vuotiaita on hieman yli 30 %.  

Hyvin niukalla erolla suurimpaan ikäryhmään toiseksi eniten ovat liittyneet 20-29-vuotiaat. Uusista jäsenistä heitä on hieman alle 30 %.  

YTK Työttömyyskassan jäsenet voivat halutessaan liittyä myös YTK Työelämä ry:n jäseniksi. YTK Työelämä tarjoaa muun muassa kattavaa neuvoja ja juristin apua työsuhteen ongelmatilanteisiin, koulutuksia osaamisen kehittämiseen, henkilökohtaista uravalmennusta sekä vakuutuksia. Alkuvuoden aikana YTK Työelämään on liittynyt lähes 19 400 uutta jäsentä, eli noin 75 % työttömyyskassaan liittyneistä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

YTK
Teollisuuskatu 4
32200 Loimaa

02 760 7620http://www.ytk.fi
YTK
Teollisuuskatu 4
32200 Loimaa
 
02 760 7620
http://www.ytk.fi
 
 

YTK Työttömyyskassa on kaikkien alojen palkansaajien työttömyyskassa, joka vakuuttaa yli puoli miljoonaa palkansaajaa työttömyyden varalta. YTK on Suomen suurin työttömyyskassa. Tehtävämme on järjestää ansioturva jäsenillemme tehokkaasti, helposti ja inhimillisesti. Palvelemme valtakunnallisesti verkossa. Meillä työskentelee noin 200 ansioturvan ammattilaista.
YTK Työelämä on Suomen suurin yksilöjäsenten yhdistys, joka tuottaa lisäturvaa ja työelämän tukea monin eri tavoin YTK Työttömyyskassan jäsenille. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta YTK

Osa-aikatyön ja ansiopäivärahan yhdistelmä voi auttaa työelämän siirtymävaiheissa – ”Tämä on hyvä järjestelmä väliaikaisesti”24.8.2023 07:15:00 EEST | Tiedote

Osa-aikatyöläinen voi saada taloudellista lisätukea ansiopäivärahasta, joka lasketaan kuukausittain sen mukaan, miten paljon töistä saa palkkaa. Osa-aikaisella työllä on usein myönteinen vaikutus tulevaisuuden työllisyysnäkymiin ja siksi työn vastaanottaminen kannattaa aina, sanoo YTK Työttömyyskassan asiantuntija.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme