Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Ratkaisu tyhjenevän maaseudun haasteisiin - Talo maalta -palvelu yhdistää tyhjät pientalot ja maallemuutosta haaveilevat

Jaa
Lähes miljoona maallemuutosta haaveilevaa ihmistä tavoittaa nyt helpommin tyhjillään olevien pientalojen omistajat. Kiitos Talo maalta -palvelun! Tämä maaseudun elinvoimaa vahvistava ilmainen verkkopalvelu tarjoaa ratkaisun vakavaan kohtaanto-ongelmaan, jossa jopa 200 000 pientaloa maaseudulla ympäri Suomea seisoo tyhjillään.
Kuva: MTK
Kuva: MTK

Talo maalta -palvelun avulla tyhjillään olevat kiinteistöt ja maallemuutosta haaveilevat ihmiset voivat löytää toisensa helposti ja kätevästi. Palvelu tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden löytää unelmakoti maaseudulta ja samalla se elvyttää ja vahvistaa asumismahdollisuuksia maaseudulla.

-       Maallemuuttohaaveiden ja tyhjien pientalojen potentiaalin yhdistäminen on olennainen askel maaseudun elinvoiman lisäämiseksi. Talo maalta -palvelu luo alustan, jossa ihmiset voivat löytää toisensa ja toteuttaa unelmansa maaseudulla asumisesta, kertoo MTK:n elinvoimajohtaja Päivi Nerg.

Talo maalta -palvelu on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi ja intuitiiviseksi, jotta mahdollisimman monet ihmiset voivat hyödyntää sen tarjoamia mahdollisuuksia. Palvelun avulla kynnys maallemuuttoon madaltuu ja tyhjillään olevat kiinteistöt pääsevät uuteen käyttöön ja eloon.

Palvelun avulla maallemuuttohaaveet voivat vihdoin muuttua todellisuudeksi. Talo maalta -palvelu tarjoaa toivoa ja mahdollisuuksia niin maaseudun asukkaille kuin kaupunkien haaveilijoillekin. Palvelun tarkoituksena on myös tarjota mahdollisuus asumiseen ylläpitoa vastaan.

Talo maalta -palvelu on osoittanut vakuuttavasti tarpeellisuutensa ja potentiaalinsa. Palvelu on ollut toiminnassa vasta noin kuukauden. Yli 3500 käyttäjää on rekisteröitynyt palveluun, ja maallemuutosta kiinnostuneita hakijoita on jo 1050. Lisäksi palvelussa on julkaistu 76 ilmoitusta vapaista kohteista.

-       Näiden lukujen valossa on selvää, että Talo maalta -palvelulla on merkittävä rooli maaseudun kohtaanto-ongelman ratkaisemisessa, korostaa Nerg.

Talo maalta -verkkopalvelu on toteutettu osana Autiotalot ja hiljaiset kiinteistöt hyötykäyttöön -hanketta, jota rahoitetaan EU:n Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston sekä kansallisin, Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman varoin. 

Lisätietoja:

Päivi Nerg, elinvoimajohtaja, MTK, 040 8429810

Janne Tyynismaa, projektipäällikkö, Autiotalot-hanke, 050 3428193


www.talomaalta.fi
info@talomaalta.fi
Facebook: https://www.facebook.com/talomaaltapalvelu
Instagram: https://www.instagram.com/talomaalta/

Avainsanat

Kuvat

Kuva: MTK
Kuva: MTK
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Budjettiesitys pettymys viljelijöille – valtion pahentama kassakriisi vaatii toimia jo syksyllä20.9.2023 14:41:50 EEST | Tiedote

Hallituksen esitys vuoden 2024 budjetiksi ei sisällä toimia maatalouden vakavien ongelmien ratkaisuksi. Päinvastoin Orpon hallitus on vetämässä maataloudelta pois 55 miljoonaa euroa, joista Marinin hallitus keväällä päätti helpotukseksi maatilojen kustannuskriisiin. Syksyn tukimaksujen viivästyminen on aiheuttamassa akuutin kassakriisin suurelle joukolle suomalaistiloja. MTK vaatii hallitukselta välittömiä toimia valtion itse aiheuttaman kriisin estämiseksi.

Metsänomistajat toimivat Metsämarssin mukaisesti - Monitavoitteinen ja aktiivinen metsänhoito on arvossaan15.9.2023 14:34:06 EEST | Tiedote

Metsänomistajien tavoitteet metsien hyödyntämisessä ovat yleisesti monipuolistuneet. Metsätutka-kyselyn vastausten mukaan yli puolet metsänomistajista asettaa erityisiä tavoitteita metsänomistukselleen. Näistä metsänomistajista monitavoitteisia piirteitä on valtaosalla ja kolmasosa luokittelee itsensä suoraan joko virkistyskäyttöä tai taloudellista turvaa korostaviksi.

"Metsämarssi on mielenilmaus tulevaisuuden puolesta” – Metsämarssi-viikon avaustilaisuus kannusti katsomaan eteenpäin12.9.2023 15:28:20 EEST | Tiedote

Metsämarssin historia juontaa vuoden 1950 kesäkuuhun, jolloin se järjestettiin ensimmäisen kerran. Tapahtuman aloitustapahtuma järjestettiin tuolloin Tuusulassa Malmarin tilalla, johon kokoonnuttiin tiistaina 12. syyskuuta myös vuoden 2023 Metsämarssin osalta. Valtiovallan puheenvuoron tilaisuudessa piti maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme