Ylemmät Toimihenkilöt YTN

Paikallinen palkoista sopiminen ei maita työnantajille teknologiateollisuuden aloilla

Jaa
Ylemmät Toimihenkilöt YTN selvitti, miten teknologiateollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan yrityksissä on tänä keväänä sovittu ylempien toimihenkilöiden palkankorotuksista. Kyselyyn osallistuneiden luottamusmiesten vastauksista selvisi, että teknologiateollisuuden alalla 36 prosenttia ja suunnittelu- ja konsulttialalla vain 15 prosenttia teki yrityskohtaisen sopimuksen palkankorotusten kohdentamisesta.

– Tulokset ovat täysin ristiriidassa sen kanssa, että työnantajia edustava Teknologiateollisuus ry on jo vuosia rummuttanut paikallisen sopimisen puolesta erityisesti palkkojen osalta. Luottamushenkilöiden mukaan paikallinen sopiminen tyssää siihen, että työnantajilta puuttuu motivaatiota, aikaa ja osaamista paikalliseen sopimiseen. Helpointa on mennä perälaudan eli työehtosopimuksessa sovitun mukaisesti, sanoo YTN teknologiateollisuuden sopimusalavastaava Hannu Takala.

– Työnantajat tuntuvat ottavan työehtosopimuksen perälaudan kattona. Vaikka yrityksellä menisi kuinka hyvin, sen yli ei oikein haluta sopia. Siksi meille on tärkeää edelleen jatkossakin neuvotella työehtosopimuksiin mahdollisimman hyvät perälautaprosentit, jatkaa YTN suunnittelu- ja konsulttialan sopimusalavastaava Tuula Aaltola.

Kyselyn tuloksista käy myös ilmi, että luottamusmiehet kokivat, että työantajan edustajalla ei useinkaan ollut todellisuudessa valtuuksia tai halua aidosti neuvotella palkkaratkaisusta. Suunnittelualalla vain kolmannes ja teknologiateollisuudessa noin puolet vastaajista koki, että palkkaratkaisusta voitiin neuvotella aidosti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ylemmät Toimihenkilöt YTN
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

http://www.ytn.fi/

Ylemmät toimihenkilöt YTN on Akavan yksityisen sektorin neuvottelujärjestö. Vastaamme Akavan kentässä ylempien toimihenkilöiden sopimustoiminnasta teollisuudessa, palvelualoilla ja järjestöissä. YTN:n jäseninä on 19 akavalaista liittoa, joiden kautta edustamme 170 000 asiantuntijaa ja esihenkilöä eri toimialoilla.

 

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ylemmät Toimihenkilöt YTN

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme