Turun kauppakamari

Finnlinesille ja Janne Lausvaaralle tunnustusta. Varsinais-Suomen logistiikka-alan tunnustukset jaettu

Jaa
// Embargo 23.5. kello 14 // Turun kauppakamari ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry ovat jakaneet tunnustusta logistiikka-alan osaajille. Varsinais-Suomen vuoden 2022 logistiikkayritykseksi valittiin Finnlines. Logistiikkatoimijan tunnustus myönnettiin puolestaan toimitusjohtaja Janne Lausvaaralle Tietorahdin kartta -sovelluksesta.
Varsinais-Suomen vuoden 2022 logistiikkayritykseksi valittiin Finnlines.
Varsinais-Suomen vuoden 2022 logistiikkayritykseksi valittiin Finnlines.

Tunnustukset myönnetään joka toinen vuosi logistiikkayritykselle ja -toimijalle valtakunnallisesti merkittävästä Varsinais-Suomen alueella toteutetusta työstä Suomen logistiikkatoimialan ja logististen palveluiden kehittämiseksi.

”Finnlinesin investointi juuri Naantalin reitille on erittäin tärkeä seudulle ja iso askel myös kohti matkustaja- ja ympäristöystävällistä matkustamista. Uusien alusten ympäristö- ja vastuullisuusnäkökohdat ovat osa kokonaisratkaisua, ja uudet hybridiratkaisut vähentävät polttoaineen kulutusta. Myös lastikapasiteetin kasvu on merkittävä”, summaa Turun kauppakamarin kuljetus- ja logistiikkavaliokunnan puheenjohtaja ja Skanlog Oy:n toimitusjohtaja Janne Aho tunnustuksen myöntämisen perusteita Finnlinesille.

”Merenkulun kehittäminen Suomelle elintärkeää, ja on hienoa antaa tunnustusta seudulle tulevalle investoinnille näin palkinnonkin muodossa. Uusien laivojen tulo lisää entisestään painetta laittaa myös E18 kehätie kuntoon Raision ja Naantalin väliseltä osuudelta”, jatkaa Aho.

”Olemme iloisia tunnustuksesta, ja tunnemme ylpeyttä roolistamme Suomen ulkomaankaupan ja huoltovarmuuden keskeisenä toimijana. Finnlines on viime vuosina investoinut merkittävästi ympäristöystävälliseen teknologiaan ja uusinut aluskantaansa, josta viimeisin esimerkki on syksyllä liikenteeseen tulevat uuden konseptin ropax-alukset. Nämä lisäävät huomattavasti sekä rahti- että matkustajakapasiteettia Naantali-Långnäs-Kapellskär-reitillä”, kuvailee Finnlinesin kaupallinen johtaja Staffan Herlin.

Tietorahti Oy:n toimitusjohtaja Janne Lausvaara palkittiin Vuoden logistiikkatoimija 2022 -tunnustuksella. Hän on kehittänyt ilmaisen karttasovelluksen ammattikuljettajalle.

”Lausvaara on saanut paljon positiivista palautetta kuljettajilta, ja hänen tarjoamansa palvelu on saanut erinomaisen vastaanoton. Hän on myös aloittanut palveluvientiä, ja rakkaus logistiikkaan näkyy hänen sitoutumisessaan ja pyrkimyksissään parantaa alaa”, perustelee LOGY V-S puheenjohtaja Milla Kariluoto valintaa.

Perusteluissaan palkitsemisraati toteaa Lausvaaran tekevän pyyteetöntä työtä logistiikan parantamiseksi. Hänen innostustaan ja sitoutumistaan alalle raati kehuu ainutlaatuiseksi.

Liitteenä kuvia palkituista

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Staffan Herlin, kaupallinen johtaja, Finnlines Oyj, puh. 050 565 5257, staffan.herlin@finnlines.com


Janne Aho, Turun kauppakamarin kuljetus- ja logistiikkavaliokunnan puheenjohtaja ja Skanlog Oy:n toimitusjohtaja, puh. 040 837 5498, janne.aho@skanlog.com


Milla Kariluoto, puheenjohtaja LOGY V-S ry, puh. 040 512 3252, millakariluoto@gmail.com


Janne Lausvaara, toimitusjohtaja, Tietorahti Oy, puh. 045 635 2653, janne.lausvaara@tietorahti.fi

Kuvat

Varsinais-Suomen vuoden 2022 logistiikkayritykseksi valittiin Finnlines.
Varsinais-Suomen vuoden 2022 logistiikkayritykseksi valittiin Finnlines.
Lataa
Tietorahti Oy:n toimitusjohtaja Janne Lausvaara palkittiin Vuoden logistiikkatoimija 2022 -tunnustuksella. Hän on kehittänyt ilmaisen karttasovelluksen ammattikuljettajille.
Tietorahti Oy:n toimitusjohtaja Janne Lausvaara palkittiin Vuoden logistiikkatoimija 2022 -tunnustuksella. Hän on kehittänyt ilmaisen karttasovelluksen ammattikuljettajille.
Lataa
Finnlinesin kaupallinen johtaja Staffan Herlin
Finnlinesin kaupallinen johtaja Staffan Herlin
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun kauppakamari
Turun kauppakamari
Puolalankatu 1
20100 Turku

http://www.turunkauppakamari.fi

Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä, ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917, ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun kauppakamari

Turun kauppakamari: Toteutusvalmiina odottava E18-hanke ja tunnin juna ehdotuksina syksyn budjettiriiheen18.9.2023 12:39:58 EEST | Tiedote

Tiistaina 19.9. käynnistyvä hallituksen budjettiriihi on virittänyt ennakkokeskustelua mahdollisuudesta jouduttaa valtion infrahankkeita tasapainottamaan rakennusalan heikkoa suhdannetilannetta. Tarve saattaa luoda mahdollisuuksia nopeille rahoituspäätöksille elinkeinoelämälle tärkeille raide- ja tiehankkeille, erityisesti kehittämisinvestointeihin ja perusväylänpitoon. “Varsinais-Suomessakin on välittömässä käynnistysvalmiudessa olevia, elinkeinoelämän kannalta kriittisiä hankkeita, joiden nopea toteutus on tärkeää, mutta myös tässä suhdannetilanteessa järkevää”, toteaa vaikuttamispäällikkö Krista Ahonen, Turun kauppakamari.

Kysely: Valtaosassa varsinaissuomalaisista yrityksissä voi työskennellä vieraalla kielellä 23.8.2023 00:01:00 EEST | Tiedote

Turun kauppakamarin jäsenyrityksilleen tekemästä kyselystä selviää, että monissa varsinaissuomalaisissa yrityksissä työskennellään muulla kuin suomen tai ruotsin kielellä. Kesällä toteutettuun kyselyyn vastasi 172 jäsenyritystä Varsinais-Suomen alueelta. Ensimmäistä kertaa tehdyn kyselyn tarkoituksena oli selvittää varsinaissuomalaisten yritysten valmiuksia palkata vieraskielisiä työntekijöitä ja kysyä samalla palkkaamisen mahdollisista esteitä. Vieraskielinen työvoima on tärkeä komponentti maakunnan yrityksiä vaivaavan työvoimapulan ratkaisussa.

Varsinais-Suomessa on edelleen vaikea löytää osaajia11.7.2023 00:01:00 EEST | Tiedote

Turun kauppakamari kysyi Varsinais-Suomen yritysten toimitusjohtajilta, mitkä asiat vaikuttavat eniten yritysten sijaintiin ja toimintaedellytyksiin. Kärkikaksikko on selkeä: 61,1 % toimitusjohtajista kertoo, että yritykselle sopivan työvoiman saatavuus vaikuttaa sijaintiin paljon tai erittäin paljon. 57,6 %:lla vastaajista sijaintipäätökseen vaikuttaa alueen hyvä saavutettavuus ja toimivat liikenneyhteydet. Nämä asiat ovat pysyneet kohtuullisen muuttumattomina vuosien saatossa, ja ne ovat olleet kahden kärjessä säännönmukaisesti. Kesäkuussa tehtyyn kyselyyn vastasi 172 Turun kauppakamayritystä Turun seudulta, Vakka-Suomen alueelta, Salon seudulta ja Loimaalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme