Suomen Palopäällystöliitto ry

Palokuntien SM-kilpailut 27.5.2023 Helsingissä

Jaa
Palokuntien suomenmestaruudesta kilpaillaan tänä vuonna lauantaina 27.5.2023 Helsingissä, Messukeskuksessa. Kilpailuun osallistuu 21 yleisen sarjan ja 6 veteraanisarjan joukkuetta ympäri Suomea. Kilpailun teema on pelastustoimi poikkeusoloissa. Kilpailun järjestävät Suomen Palopäällystöliitto ja tämänvuotisena yhteistyökumppanina Helsingin kaupungin pelastuslaitos. Kilpailujen suojelija on pormestari Juhana Vartiainen. Tapahtuma on hyvä tilaisuus tutustua pelastusalan työtehtäviin sekä vapaaehtoispalokunnan toimintaan. Yleisö ja median edustajat ovat tervetulleita mukaan.
Jehumaljan lahjoitti Palopäällystöliitolle Liitin Oy:n toimitusjohtaja Herman Lindgren vuonna 1951.
Jehumaljan lahjoitti Palopäällystöliitolle Liitin Oy:n toimitusjohtaja Herman Lindgren vuonna 1951.

Yleisö on tervetullut seuraamaan kisoja

Yleisö on tervetullut seuraamaan taito- ja kalustokilpailua Messukeskuksen sisätiloihin (kulku eteläisen sisäänkäynnin kautta). Tapahtuma avautuu yleisölle klo 9.30. Veteraanisarjan kalustokilpailu alkaa noin klo 10.10 ja yleisen sarjan taito- ja kalustokilpailut alkavat noin klo 11.00. Palkintojenjako alkaa arviolta klo 16.30.

>> Tämän vuoden osanottajajoukkueet voi lukea tästä linkistä.

Lähetystä voi seurata myös striiminä osoitteesta www.youtube.com/stadinbrankkari. Kilpailun juontavat Jussi Heikelä ja Jere Jefremoff.

Esillä pelastuskalustoa sekä tietoa väestönsuojelusta ja onnettomuuksien ehkäisystä

Varsinaisen kilpailun lisäksi Messukeskuksen alueella on esillä laajasti Helsingin pelastuslaitoksen ja sopimuspalokuntien kalustoa sekä tietoa väestönsuojelusta ja onnettomuuksien ehkäisystä. Nähtävillä on myös yksi pelastuslaitoksen kahdeksasta uudesta pelastusyksiköstä eli paloautosta, palomiesslangilla höökistä. Perheen pienimmät voivat testata taitojaan temppuradalla ja taitella oman paloauton.

Tapahtumassa on myös hyvä mahdollisuus tutustua pelastusalaan työpaikkana sekä vapaaehtoispalokunnan toimintaan.

Median edustajat tervetulleita 

Toivotamme tiedotusvälineiden edustajat tervetulleeksi seuraamaan kilpailua. Mediayhteyshenkilö Helsingin kaupungin pelastuslaitoksella on viestintäyksikön päällikkö Anna Lehtiranta, puh. 09 3103 0014.

Kilpailun taustat

Palokuntien suomenmestaruudesta ja kilpailun pääpalkinnosta Jehumaljasta on kilpailtu jo vuodesta 1952 lähtien. Se onkin Suomen pisimpään jatkunut ammattitaitokilpailu.

Kilpailu jakautuu kolmeen osaan: tietokilpailuun, taitokilpailuun ja kalustokilpailuun.

  • Tietokilpailussa mitataan joukkueen jäsenten tiedollista osaamista.
  • Taitokilpailussa arvioidaan joukkueen taidollista osaamista ilman ajanottoa.
  • Kalustokilpailussa mitataan joukkueen kokonaisosaamista hälytyksenomaisessa tehtävässä.

Joukkue, jolla on suurin yhteenlaskettu pistemäärä kolmen eri osakilpailun jälkeen, palkitaan kiertopalkinnolla: Jehumaljalla. Vuodesta 2007 kilpailussa on ollut mukana myös veteraanisarja, jonka kilpailu koostuu kalustokilpailusta. Kilpailun tarkoituksena on kohottaa ja edistää palokuntien tietoja ja taitoja todellisten hälytystehtävien varalle kilpailusuorituksiin valmistautumalla. Tavoite on, että kilpailun voittamiseen tarvitaan sekä tietoa että taitoa yhdistettynä ripeään suoritukseen.

Kilpailutapahtumaan ottaa vuosittain osaa noin 30 palokuntaa ja 250 kilpailijaa sekä lähes 200 järjestelytehtävissä toimivaa.

Ensi vuonna kilpailu järjestetään yhteistyössä Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tomi KuusamopalopäällikköHelsingin kaupungin pelastuslaitos

Puh:09 3103 0104

Kuvat

Jehumaljan lahjoitti Palopäällystöliitolle Liitin Oy:n toimitusjohtaja Herman Lindgren vuonna 1951.
Jehumaljan lahjoitti Palopäällystöliitolle Liitin Oy:n toimitusjohtaja Herman Lindgren vuonna 1951.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Palopäällystöliitto ry
Suomen Palopäällystöliitto ry
Iso Roobertinkatu 7 A 5
00120 Helsinki

0440 345 112http://www.sppl.fi

Suomen Palopäällystöliitto – Finlands Brandbefälsförbund on pelastusalan henkilöstön, sopimuspalopäällystön sekä turvallisuusalalla asiantuntijoina tai johtotehtävissä toimivien henkilöiden aatteellinen yhdistys.

Tarkoituksenamme on kehittää jäsenistömme osaamista ja ammatillista yhteisöllisyyttä sekä toimia asiantuntijana yhteiskunnan turvallisuuden edistämiseksi.

Kaikessa toiminnassaan Palopäällystöliitto noudattaa pelastustoimen arvoja: Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi – yhteistyössä: inhimillisesti, ammatillisesti, luotettavasti.

Palopäällystöliiton visio on olla osaavin turvallisuuden tekijä – yhteistyössä!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Palopäällystöliitto ry

Terveiset Kanadasta: Mitä sinä voisit tehdä metsäpalojen estämiseksi Suomessa?5.7.2023 11:38:14 EEST | Tiedote

Kanadassa kärsitään yhdestä historiansa pahimmasta metsäpalokaudesta. Erittäin vaikeiden palojen taustalla on osaksi luonto ja sään ääri-ilmiöt ja osaksi ihmisten huolimattomuus. Myös Suomessa koettiin tänä keväänä ja kesänä pitkä ja kuiva ajanjakso, jolloin metsäpaloja syttyi ympäri maan. Metsäpalojen yleisimmät syttymissyyt Suomessa liittyvät ihmistoimintaan. Ilmastonmuutos alkaa näkyä myös Suomessa aiempaa pidempinä alkukesän kuivina kausina. City of Red Deerin pelastuslaitoksen johtaja ja Kanadan Palopäällystöliiton puheenjohtaja Ken McMullen kertoo, miten Kanadan paloja vastaan taistellaan ja mitä sinä voisit tehdä metsäpalojen estämiseksi Suomessa.

Ensimmäinen pelastusalalla työskentelevien työssäjaksamisen tutkimus – iso vastausprosentti kertoo halusta tulla kuulluksi19.4.2023 06:45:00 EEST | Tiedote

Pelastusalalla työskenteleville teetettiin työssäjaksamisen kysely syys–lokakuussa 2022. Kysely lähetettiin kaikille Suomen 22 pelastuslaitokselle, ja vastauksia saatiin 20 pelastuslaitokselta. Tutkimuksessa selvitettiin, miten pelastusalalla voidaan henkisesti sekä millaisia ajatuksia pelastusalalla työskentelevillä on pelastuslaitosten, henkilöstön työhyvinvoinnin, tuottavuuden parantamisen ja ylipäätään pelastusalan kehittämiseksi. Tyytyväisyyttä loivat työ/virkasuhteen joustavuus, vaikuttamismahdollisuudet omassa työssä ja työterveyshuolto. Heikoimmin toimivia asioita olivat vaikuttamismahdollisuudet organisaatiossa, sisäinen viestintä, palkkaus ja johtaminen. Kyselyn teetti Suomen Palopäällystöliiton Pelastusalan henkisen työsuojelun toimikunta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme