Aalto-yliopisto

Mediakutsu: Uusi taidekokoelma, ulkotaideteos ja kirja julkistetaan Aalto-yliopistossa tiistaina 30.5.

Jaa
Julkisen taiteen roolia Aalto-yliopistossa käsittelevän seminaarin yhteydessä julkistetaan paitsi uusi taidekokoelma ja ulkotaideteos, myös aihetta käsittelevä kirja.
Tilaisuudessa esitellään myös uusi ulkotaideteos Quantum Moss. Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto
Tilaisuudessa esitellään myös uusi ulkotaideteos Quantum Moss. Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto

Toivotamme median edustajat lämpimästi tervetulleiksi osallistumaan Julkisen taiteen rooli Aalto-yliopistossa -seminaariin tiistaina 30.5.2023 kello 13.0016.30. Seminaari järjestetään Aalto-yliopiston K3:ssa, osoitteessa Puumiehenkuja 5, 02150 Espoo.

Seminaarin yhteydessä julkistetaan peruskorjattujen K1- ja K2-, sekä peruskorjatun ja osin uudelleen rakennetun K3-rakennusten uusi taidekokoelma. Lisäksi esitellään ulkotaideteos Quantum Moss. Teoksiin pääsee tutustumaan taiteilijoiden itsensä esittelemänä.

Ensimmäisenä suomalaisena yliopistona Aalto on sitoutunut taiteen prosenttiperiaatteeseen, eli taidehankintojen rahoitusmalliin, jossa noin prosentti rakennushankkeiden määrärahasta käytetään taiteeseen. Tänä vuonna on kulunut kuusi vuotta siitä, kun Aalto ensimmäisen kerran sovelsi prosenttiperiaatetta: tuolloin Aalto-yliopiston päärakennus Dipoli sai peruskorjauksen jälkeen oman taidekokoelmansa teemalla Radical Nature.   

Kaksi seminaaria, viisi taidekatalogia ja kahdeksan taidekilpailua myöhemmin julkistamme myös julkisen taiteen roolia yliopistossa avaavan Unfolding public art -kirjan, joka pureutuu yliopiston julkisen taiteen kokoelmien periaatteisiin, hankintaan, haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Sen on toimittanut Aalto-yliopiston taiteesta ja näyttelyistä vastaava päällikkö Outi Turpeinen.

Seminaarin ohjelma 

Tilaisuuden juontaa Outi Turpeinen, Aalto-yliopiston taiteesta ja näyttelyistä vastaava päällikkö. Seminaari on englanniksi.

13.00 Ossi Naukkarinen, tutkimuksesta vastaava vararehtori, Aalto-yliopisto: Aalto is not Aalto without art  

13.25 Susanna Pettersson, Suomen Kulttuurisäätiön toimitusjohtaja (1.6.2023 alkaen): Art as a human need Where buildings and art works meet  

13.45 Pekka Mattila, professori (Associate Professor), Kauppakorkeakoulu: Connecting executives and fine arts – Creating spaces for learning and growing 

14.05 Maria Rehbinder, lakimies, Aalto-yliopisto: Public art and copyright   

14.20 Tauko  

15.00 Bassam el Baroni, professori (Associate Professor), Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu: On curating (otsikko päivittyy)  

15.25 IC-98: Mare Tranquillitatis  

15.45 Gloria Lauterbach, tohtoritutkija, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu: Re-visiting Kreutzstrasse: Atmosphere, Habitation & Public Art  

16.10 Outi Turpeinen: Unfolding public art

16.30 Taiteilijat esittelevät K1-, K2- ja K3-rakennuksiin sijoittuvat uudet teokset 

18.30 Quantum Moss -teoksen avajaiset: taiteilijat Noora Archer ja Laura Piispanen esittelevät teoksen metrosisäänkäynnin lähellä (A Bloc, Otaniementie 12) 

19.00 Tapahtuma päättyy 

Tilaisuudessa on tarjoilu. Varaamme oikeudet muutoksiin. 

Lisää tietoa seminaarista: https://www.aalto.fi/fi/tapahtumat/julkisen-taiteen-rooli-aalto-yliopistossa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja tapahtumasta, taiteesta ja Unfolding-kirjasta:


Outi Turpeinen, Aalto-yliopisto
päällikkö, taide ja näyttely
outi.turpeinen@aalto.fi
p. 050 431 4194


Median yhteydenotot ja ilmoittautumiset 29. toukokuuta mennessä:


Noora Stapleton, Aalto-yliopisto
viestinnän erityisasiantuntija
noora.stapleton@aalto.fi
p. 050 353 1525

Kuvat

Tilaisuudessa esitellään myös uusi ulkotaideteos Quantum Moss. Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto
Tilaisuudessa esitellään myös uusi ulkotaideteos Quantum Moss. Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 12 000 opiskelijaa ja yli 4000 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Nimitys: Professori Jyri Hämäläinen Aalto-yliopiston tutkimuksesta vastaavaksi vararehtoriksi18.9.2023 12:33:53 EEST | Tiedote

Aalto-yliopiston hallitus on nimittänyt professori Jyri Hämäläisen Aalto-yliopiston tutkimuksesta vastaavaksi vararehtoriksi 1.12.2023 alkaen viisivuotiskaudeksi. Hän seuraa tehtävässä Ossi Naukkarista, jonka kausi päättyy 31.10.2023. Tekniikan tohtori, professori Jyri Hämäläinen toimi Sähkötekniikan korkeakoulun dekaanina vuosina 2015–2023 ja varadekaanina vuosina 2014–2015. Hänet nimitettiin määräaikaiseksi professoriksi Teknilliseen korkeakouluun vuonna 2008 ja Aalto-yliopiston vakinaisen professuurin hän sai vuonna 2013. Ennen Aalto-yliopistoon tuloaan hän työskenteli Oulun yliopistossa ja teollisuudessa, muun muassa Nokia Networks -yhtiössä. Jyri Hämäläisellä on 240 tieteellistä julkaisua ja 37 patenttia tai patenttihakemusta Yhdysvalloissa. Hän on Oulun yliopiston dosentti ja Teknillisten Tieteiden Akatemian jäsen. Jyri Hämäläinen on suorittanut tohtorintutkinnot sovelletusta matematiikasta (FT) Oulun yliopistossa ja tietoliikenteen signaalin käsittelystä (TkT) Teknillisessä kork

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme