OX2

OX2 laajentaa Virossa toimintaansa aurinkovoimaan

Jaa
Uusiutuvan energian yhtiö OX2 on solminut yhteistyösopimuksen kotimaisen, kestävään metsätalouteen ja luontopääomaan erikoistuneen sijoitusyhtiö Dasos Capitalin kanssa kymmenen aurinkovoimapuiston toteuttamisesta Viroon. Viiden ensimmäisen aurinkovoimapuiston kokonaiskapasiteetti on arviolta 500 megawattia.
Kuva: OX2
Kuva: OX2

Nyt sovitut yhteistyöhankkeet ovat alkuvaiheessa, eivätkä vielä lukeudu OX2:n hankeportfolioon. Viiden ensimmäisen aurinkovoimapuiston arvioitu vuosittainen energiantuotanto on noin 500 gigawattituntia, joka vastaa 100 000 kotitalouden vuotuista sähkönkulutusta (5 000 kWh/kotitalous).

OX2 vastaa hankkeiden luvituksesta, teknisestä suunnittelusta ja rakentamisesta.

“Meillä on ilo aloittaa yhteistyö Dasos Capitalin kanssa Suomen lisäksi nyt myös Virossa. On hienoa päästä parantamaan Baltian alueen energiaomavaraisuutta yhteistyöhankkeillamme aurinkovoiman saralla”, sanoo OX2:n Suomen ja Baltian aurinkovoiman liiketoimintajohtaja Saku-Matti Mäki.

“Ruotsissa, Suomessa ja muissa Euroopan maissa kerryttämämme laajan kokemuksen ansiosta meillä on erinomainen osaaminen laajamittaisten uusiutuvan energian hankkeiden toteuttamiseen. Pääsemme nyt hyödyntämään kokemustamme aurinkovoimapuistojen kehittämisestä myös Virossa”, sanoo OX2:n Viron projektipäällikkö Hedi Konrad.

OX2:n ja Dasos Capitalin aurinkovoimahankkeissa tavoitteena on saada viidelle ensimmäiselle hankkeelle rakentamisen investointipäätös vuosien 2024–2025 aikana.

“Haluamme lisätä uusiutuvan energian investointimahdollisuuksia eri puolilla Eurooppaa. Samalla luomme merkittävää arvoa sijoittajillemme. Olemme iloisia päästessämme edistämään puhtaan energian tuotantoa Virossa yhteistyössä alan johtavan toimijan kanssa. Näemme merkittäviä mahdollisuuksia uusituvan energian hankkeiden rakentamisessa hallinnoimillamme maa-alueilla", sanoo Dasos Capitalin Senior Partner Sami Veijalainen.

OX2 on toiminut vuodesta 2022 Virossa, jossa sillä on suunnitteilla 665 megawatin edestä tuulivoimaa. Yhtiö on hiljattain avannut toimipisteen Tallinnan Fahle Business Centeriin.

Aurinkovoimaa OX2 on kehittänyt vuodesta 2018 ja sillä on Euroopassa suunnitteilla yhteensä yli 4 gigawatin edestä aurinkovoimahankkeita. OX2 toimii aurinkovoiman arvoketjun kaikissa vaiheissa. Yhtiö vastaa hankkeiden rahoituksesta, luvituksesta, rakentamisesta ja myynnistä sekä valmiiden aurinkovoimapuistojen teknisestä ja taloudellisesta hallinnoinnista.

Dasos Capital lyhyesti:

Dasos Capital Oy on suomalaisomisteinen, itsenäinen vaihtoehtoisten sijoitusrahastojen hoitaja (AIFM). Se toimii sijoitusneuvojana pääomarahastoille, jotka sijoittavat kestäviin metsäkiinteistöihin ja luontopääomaan. Yhtiön hallinnoima maa-alue on kokonaisuudessaan 270 000 hehtaaria ja varallisuuden arvo on 1,4 miljardia euroa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suomen ja Baltian aurinkovoiman liiketoimintajohtaja Saku-Matti Mäki, OX2 p. +358 40 752 7045, saku-matti.maki@ox2.com


Senior Partner Sami Veijalainen, Dasos Capital, p. +358 40 516 5794, sami.veijalainen@dasos.fi

Kuvat

Kuva: OX2
Kuva: OX2
Lataa

Tietoja julkaisijasta

OX2
OX2
Kansakoulukuja 1
00100 Helsinki

https://www.ox2.com/fi/

OX2 kehittää, rakentaa ja myy maa- ja merituulipuistoja sekä aurinkovoimapuistoja. Lisäksi OX2 hallinnoi valmiita tuuli- ja aurinkovoimapuistoja. OX2:n hankekehitysportfolio koostuu yhtiön itse käynnistämistä sekä muilta toimijoilta hankituista, eri vaiheissa olevista tuuli- ja aurinkovoimahankkeista. Yhtiö kehittää aktiivisesti myös muihin uusiutuvan energian teknologioihin, kuten vedyn tuotantoon ja energian varastointiin, perustuvia hankkeita. OX2 toimii Euroopassa kymmenellä markkina-alueella: Ruotsissa, Suomessa, Virossa, Liettuassa, Puolassa, Romaniassa, Ranskassa, Espanjassa, Italiassa ja Kreikassa. Vuonna 2022 liikevaihto oli noin 7,6 miljardia kruunua (n. 680 miljoonaa euroa). Yhtiöllä on noin 360 työntekijää ja sen pääkonttori on Tukholmassa, Ruotsissa. OX2 listautui Tukholman pörssin päälistalle huhtikuussa 2022. www.ox2.com

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta OX2

Selvitys: Merituulivoima tuo työtä ja verotuloja pitkäksi aikaa27.9.2023 08:30:00 EEST | Tiedote

Gaia Consulting on selvittänyt uusiutuvan energian yhtiö OX2:n toimeksiannosta Pohjanlahdella sijaitsevien merituulivoimalahankkeidensa investointi- ja käyttövaiheen talous- ja työllisyysvaikutuksia. OX2 on kehittänyt jo noin neljän vuoden ajan kolmea Suomen talousvyöhykkeelle sijoittuvaa merituulivoimapuistoa; Hallaa, Lainetta ja Tyrskyä. Selvityksen mukaan OX2:n kolme merituulivoimapuistoa loisivat koko elinkaarensa aikana eli suunnittelu-, rakennus- ja käyttövaiheissa yli 37 000 henkilötyövuotta ja tuottaisivat kunnille ja valtiolle yhteensä yli 19 miljardia euroa verotuloa. Työllisyysvaikutuksista yli kaksi kolmasosaa syntyy merituulivoimaloiden käyttöaikana. Verovaikutuksista merkittävin osa syntyy sähkön myynnistä merituulivoimaloiden käyttövaiheessa.

OX2 jatkaa hankealueiden satamien kanssa kumppanoitumista – OX2 ja Kaskisten satama yhteistyöhön edistämään merituulivoimapuisto Tyrskyn valmistelua6.9.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Uusiutuvan energian yhtiö OX2 ja Kaskisten satama ovat sopineet Pohjanlahdelle sijoittuvan merituulivoimahanke Tyrskyn valmisteluun liittyvästä yhteistyöstä. OX2 ja Kaskisten satama tulevat työskentelemään yhdessä merituulivoimapuiston niin rakentamisen kuin huolto- sekä käyttötoimintojenkin suunnittelun osalta. Tyrsky on yksi OX2:n kolmesta Pohjanlahdelle sijoittuvasta merituulivoimapuistohankkeesta.

OX2 ja Pietarsaaren Satama yhteistyöhön merituulivoimapuisto Laineen valmistelun edistämiseksi4.9.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Uusiutuvan energian yhtiö OX2 ja Pietarsaaren satama ovat sopineet yhteistyöstä valmistauduttaessa Pohjanlahdelle sijoittuvan merituulivoimapuisto Laineen etenemiseen. Pietarsaaren satama tulee olemaan keskeisessä roolissa tällä hetkellä suunnitteluvaiheessa olevan merituulivoimapuisto Laineen käytössä, ylläpidossa ja huollossa. Laine-hanke tukee Pietarsaaren sataman kehitystä ja alueen työllisyyttä vuosikymmeniksi eteenpäin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme