Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Siirtyminen pilvipalveluihin: Tärkeä askel valtionhallinnon digitalisaatiossa

Jaa
Valtion organisaatiot ovat toivoneet yhteisiä palvelukokonaisuuksia Valtorin tarjoamiin pilvipalveluihin. Vastaamme tarpeisiin ja tuotteistamme pilvityöympäristön koostamalla nykyisistä palveluistamme yhtenäisen kokonaisuuden, joka kattaa esimerkiksi päätelaitteen ja Microsoftin M365-palvelut. Palvelukokonaisuuden ensimmäinen versio julkaistaan syksyn 2023 aikana.

Pilvityöympäristön avulla valtion virastot ja laitokset voivat hoitaa työtehtäviään paikkariippumattomasti. Vakioidut ja yhtenäiset palvelut edesauttavat poikkihallinnollista yhteistyötä.

”Tuomme valtiolle modernit, jatkuvasti kehittyvät työvälineet, jotka mahdollistavat sujuvan ja tehokkaan työskentelyn”, sanoo Valtorin strategiaprosessista vastaava johtaja Mira Holmroos-Kolari.

Valtorin asiakasorganisaatiot ovat olleet mukana suunnittelussa ja ovat jatkossakin. Pilviyhteistyöryhmissä on mukana edustajia useista organisaatioista. Strateginen ryhmä luo pilven käytön edistämiseksi yhteisiä linjauksia, tulkintoja ja ratkaisuja sekä määrittää kehittämisen fokusalueet. Operatiivinen ryhmä ohjaa käytännön kehitystyötä asiakasnäkökulmasta.

Erityisesti tietoturva luupin alla

Pilvityöympäristöön siirtyessä kiinnitämme erityistä huomiota sen tietoturvalliseen käyttöönottoon. Tarjoamamme pilvityöympäristö on vakioitu, mutta muutoksia voidaan tehdä eritystarpeisiin. Esimerkiksi tietoturva-asetukset on mahdollista määritellä perustasoa tiukemmiksi.

”Tavoitteenamme on saumaton pilvipalvelu, jossa asiakkaiden ei tarvitse tietää sopivaa asiantuntijaa erilaisten sovellusten ongelmanratkaisuun, vaan avun saa tarvittaessa yhdeltä luukulta. Palvelukokonaisuuden tietoturva on vahvempi kuin erillisistä palveluista koostuvassa ratkaisussa”, sanoo yksikönpäällikkö Petri Ekman.

Palvelukokonaisuuden tietoturvan pyrimme rakentamaan turvallisuusluokka IV:n mukaisten vaatimusten mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa:
Petri Ekman, yksikönpäällikkö, Tori-palvelut: petri.ekman@valtori.fi
Mira Holmroos-Kolari, strategiaprosessista vastaava johtaja: mira.holmroos-kolari@valtori.fi

Tietoja julkaisijasta

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori
Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus ValtoriVuonna 2014 perustettu Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa valtionhallinnon toimialariippumattomat ict-palvelut sekä korkean varautumisen ja turvallisuuden vaatimukset täyttäviä tieto- ja viestintäteknisiä palveluja ja integraatiopalveluja. Palvelutuotannossamme yhdistämme sekä omaa tuotantoamme että markkinoilta hankittuja kumppaniemme palveluja. Asiakkaamme saavat käyttöönsä markkinoiden parhaan ja sitoutuneimman valtionhallinnon ICT:n asiantuntemuksen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtion yhteisten ICT-palveluiden tuottajan tietoturva vahvalla pohjalla – Valtorin ISO27001 -sertifikaatin voimassaolo jatkuu2.3.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Valtion tietoturva on yhä tutkitusti vahvalla pohjalla. KPMG IT Sertifiointi toteutti Valtorille ISO 27001 -standardin mukaisen kokonaisturvallisuuden hallintajärjestelmän seuranta-arvioinnin vuoden 2022 lopussa. Sertifikaatin kattavuuteen kuuluvat Valtorin tuottamien turvallisuusverkkopalveluiden viestintätekniset palvelut ja päätelaitepalvelut sekä Valtorin tietoturvapalvelut.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye