Vesivek Oy

Vesivek aloittaa turvallisuuden tehotarkastukset

Jaa
Vesivek tehostaa koulutusta ja käynnistää tehotarkastukset henkilöstönsä ja alihankkijoidensa keskuudessa varmistaakseen asbestipurku-urakoiden turvallisuuden.

Vesivek-konserni ryhtyy toimenpiteisiin varmistaakseen työhankkeidensa sataprosenttisen turvallisuuden. Toimenpiteisiin kuuluu sekä sisäistä koulutusta että tehostettuja turvallisuustarkastuksia.

Vesivek Oy tuomittiin alkuvuodesta yhteisösakkoon syksyllä 2020 tapahtuneisiin asbestipurkutyön turvallisuuspuutteisiin liittyen. Työkohde oli Keuruulla sijaitseva omakotitalon kattoremonttityömaa. Vesivek ei tule valittamaan oikeuden päätöksestä. 

Aluehallintovirasto (AVI) julkaisi aiheesta lehdistötiedotteen 24.5. Tiedotteessa viitattiin siihen, että Vesivek on saanut aiemminkin yhteisösakkoja turvallisuusrikkomuksista. Valtaosa aiempiin sakkoihin johtaneista tapahtumista ajoittui vuosille 2011–2016 ja vahvistukset tuomioista tulivat vuosien 2016 ja 2017 aikana. Useimmat tuomiot koskivat puutteellista putoamissuojausta, kun asennukset toteutettiin vielä tuolloin ilman rakennustelineitä.

Korjatakseen epäkohdat Vesivek ryhtyi käyttämään vuoden 2018 tammikuusta alkaen parasta mahdollista rakenteellista putoamissuojausta. Vesivek siirtyi ensimmäisenä alan suomalaisena toimijana käyttämään kaikissa pientalokohteissa putoamissuojauksena talon ympäri kiertäviä rakennustelineitä. 

Käytännössä rakennustelineet ovat ainoa tapa toteuttaa putoamissuojaus riittävällä tasolla. Yleisen käsityksen vastaisesti valjaiden käyttö ei ole kattojen rakentamisessa lainmukainen putoamissuojaus. Rakennustelineiden käyttöönoton jälkeen hankkeissa ei ole esiintynyt turvallisuuteen liittyviä epäkohtia.

Entistä tiukempi linja turvallisuuskysymyksissä

”Yksikin turvallisuuspuute on liikaa. Aina virheiden tultua ilmi olemme ryhtyneet toimiin asioiden korjaamiseksi. Nyt tehostamme tarkastuksia ollaksemme varmempia siitä, etteivät virheet toistu. Otamme entistä tiukemman linjan kaikenlaisia turvallisuuspuutteita kohtaan asbestiurakoissa ja kaikessa työssämme, oli kyse sitten omasta henkilöstöstämme tai alihankkijoistamme”, Vesivek-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Riihimäki sanoo.

”Rakennustelineiden käyttöönoton jälkeen olemme saaneet sekä viranomaisilta että asiakkailtamme paljon positiivista palautetta siitä, että putoamissuojauksemme on rakennustelineiden ansiosta alan parhaimmistoa. Nyt varmistamme sen, että asbestiurakoittemme turvallisuus on yhtä esimerkillisellä tasolla.”

Korkealla työskentelyn turvallistaminen on Vesivek-konsernin strategian olennainen osa. Yhtiö toteuttaa vuosittain lähes 20 000 hanketta. Vesivek-konserni on monialayhtiö, jonka palveluportfolio sisältää yrityskauppojen myötä neljä palvelulinjaa. Kattoremontit, sadevesijärjestelmät, kattoturvatuotteet sekä salaojat.

Vesivek-konserni kehittää ja valmistaa kattoturvatuotteita niin uudisrakentamisen kuin korjausrakentamisenkin puolella (Vesivek Tuotteet Oy). Kattoturvallisuuteen keskittyvässä palvelulinjassa yhtiö tarjoaa korkealla työskentelyn turvallistamispalveluja kiinteistöjen omistajille asentamalla turvajärjestelmiä katoille, kouluttamalla kiinteistönhuollon ammattilaisia ja tarjoamalla määräaikaistarkastuksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vesivek Oy
Vesivek Oy
Jasperintie 273
33960 PIRKKALA

http://www.vesivek.fi

Vesivek-konsernin tuotteet tehdään Suomessa, se työllistää noin 850 henkilöä. Palveluketju tapahtuu turvallisesti ja vastuullisesti. Vesivek on yli 40 vuotta vanha luotettava kumppani, teemme vuosittain yli 5000 kattoremonttia omakoti- ja rivitaloihin ympäri Suomea ja Ruotsia. Veroeurot jäävät kotimaahan ja asiakkaille tarjoamme vain parasta. Lisäksi Vesivek valmistaa ja asentaa vuosittain sadevesijärjestelmiä ja kattoturvatuoteita yli 15000 kohteeseen. Vuoden 2021 helmikuusta lähtien olemme palvelleet useilla alueilla asiakkaita myös salaojaremonteilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vesivek Oy

Talokaupoissa arvioidaan katon käyttöikä28.3.2022 06:00:00 EEST | Tiedote

Myytäviä kiinteistöjä arvioidaan vaihtelevin kriteerein. Kuntokartoituksen tekijä on harvoin kattoalan ammattilainen, eikä aina edes kiipeä yläpohjaan. Katon kunto kannattaa arvioida myyntitilanteessa. Näin asia ei nouse myöhemmin esiin ja aiheuta osapuolille eripuraa. Yhteisellä sopimuksella voidaan talon myyntihinnassa huomioida kattoremontti. – Sekä myyjän että ostajan kannalta se on ihannetilanne; vastuu katosta siirtyy sen korjanneelle firmalle, huomauttaa Vesivek Oy:n toimitusjohtaja Jari Lehtola.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme