Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtajaksi Irma Pahlman

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto päätti kokouksessaan 25.5.23 myöntää aluevaltuuston puheenjohtajalle Eemeli Peltoselle eron puheenjohtajan luottamustoimesta. Eemeli Peltonen jätti eronpyynnön aluevaltuuston puheenjohtajan tehtävästä tultuaan valituksi eduskuntaan huhtikuun vaaleissa. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Keusoten valtuutettuna pitkään toiminut Irma Pahlman (sd.).

– Haluan kiittää aluevaltuustoa mahdollisuudesta saada johtaa valtuuston työskentelyä menneen vuoden aikana. Tultuani valituksi eduskuntaan minulla ei ollut enää ajankäytöllisiä mahdollisuuksia jatkaa puheenjohtajan tehtävässä. Jatkan kuitenkin aluevaltuuston jäsenenä valtuustokauden loppuun asti, joten työ Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen kehittämiseksi jatkuu, vaikka roolini muuttuukin, Peltonen kertoo.

HUS-järjestämissopimus potilaiden yhdenvertaisen hoidon

Aluevaltuusto päätti hyväksyä HUS-järjestämissopimuksen. Uusimaa-lain mukaan HUSilla on järjestämisvastuu vaativasta erikoissairaanhoidosta. Järjestämissopimuksen on edistettävä muun muassa terveydenhuollon tuottavuutta, laatua, potilasturvallisuutta ja palveluketjujen toimivuutta. Sopimuksen keskeinen tavoite on varmistaa, että potilaiden oikeus yhdenvertaiseen hoitoon kotikunnastaan riippumatta toteutuu.

HUS-​järjestämissopimus on Uudenmaan hyvinvointialueiden,​ Helsingin kaupungin sekä HUS-​yhtymän keskinäinen sopimus,​ jossa osapuolet sopivat keskinäisestä työnjaosta,​ yhteistyöstä ja toiminnan yhteensovittamisesta terveydenhuollon palvelujen järjestämiseksi.

Alueellinen hyvinvointikertomus 2022 on valmistunut

Aluevaltuuston päättämä alueellinen hyvinvointikertomus kuvaa, miten hyvin alueellisessa hyvinvoinnin, terveyden ja arjen turvallisuuden yhteistyössä on onnistuttu saavuttamaan alueellisen hyvinvointisuunnitelman (2020–2025) tavoitteet.

Alueellinen hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on edennyt tavoitteiden mukaisesti. Monialainen aktiivinen yhteistyö toimenpiteiden parissa on käynnistynyt lasten ja nuorten sekä ikääntyneiden hyvinvointityössä, lähisuhde ja perheväkivallan ehkäisyssä ja ehkäisevässä päihde- ja riippuvuustyössä.  Vammaisten hyvinvointisuunnitelma tulee päätöksentekoon kevään 2023 aikana.

Muut asiat aluevaltuusto päätti esityslistan mukaisesti. Kokouksen päätökset julkaistaan  Keusoten verkkosivulla aluevaltuuston pöytäkirjassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keusote muisti henkilöstöään asiakas- ja potilasturvallisuuden edistämisestä15.9.2023 14:00:01 EEST | Tiedote

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) juhlisti Hyvinkään kaupungintalolla 15.9.2023 henkilöstönsä ansiokkaita tekoja asiakas- ja potilasturvallisuuden edistämiseksi. Vuoden asiakas- ja potilasturvallisuustekona Keusote palkitsi systeemisen toimintamallin juurruttamisen lastensuojeluun. Keusoten infektio- ja tartuntatautien yksikölle myönnettiin Suomen potilas- ja asiakasturvallisuusyhdistyksen ansiomerkki.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme