Osuuskunta KPY

Enfon konsultointiliiketoiminnasta tulee Epical – Enfo uudistaa yhtiörakenteensa

Jaa
Osuuskunta KPY:n (”KPY”) tytäryhtiö Enfo Oyj (”Enfo”) ottaa käyttöön uuden yhtiörakenteen. 1.6.2023 lähtien Enfo Oyj muodostuu kahdesta itsenäisestä liiketoiminnosta: Enfon konsultointiliiketoiminta saa uuden brändin ja nimen Epical, ja yhtiön IT-palveluliiketoiminta jatkaa toimintaansa Enfo-brändin alla. Uusi rakenne otetaan käyttöön osittaisjakautumissuunnitelman sijaan yhtiön alkuperäistä eriyttämisstrategiaa noudattaen.
Enfo Oyj:n toimitusjohtaja Mikko Valorinta
Enfo Oyj:n toimitusjohtaja Mikko Valorinta

Epical tulee olemaan puhtaasti datakonsultointiin keskittyvä yritys, jonka palvelut ja osaaminen tukevat asiakkaiden datan hallintaa, hyödyntämistä ja suojaamista. Se sisältää Enfon nykyiset konsultointiliiketoiminta-alueet datan ja analytiikan, integraatiot, digitaalisten identiteettien hallinnan, digitaaliset palvelut ja tuotteet sekä liiketoimintasovellukset. Epical on Enfo Oyj:n tytäryhtiö ja toimii Suomessa ja Ruotsissa. Enfo Oyj:n toimitusjohtaja Mikko Valorinta toimii myös Epicalin toimitusjohtajana.   

IT Services -liiketoiminta jatkaa kattavan IT-ulkoistuspalvelutarjoomansa kehittämistä keskittyen erityisesti tietoturva- ja pilvipalveluihin. Se käsittää Enfo Oyj:n nykyisen IT-palveluja tarjoavan Care & Data Platforms -liiketoiminta-alueen, joka sisältää alustapalvelut (julkinen ja yksityinen pilvi sekä datakeskus), loppukäyttäjille suunnatut palvelut ja yritysten tukipalvelut. IT Services toimii Suomessa, ja sitä johtaa Nina Annila, EVP, IT Services.  

KPY katsoo, että uusi yhtiörakenne ja liiketoimintojen eriyttäminen mahdollistavat molempien liiketoimintojen kehittämisen aiempaa tehokkaammin niiden omien etujen mukaisesti sekä kannattavuuden vahvistamisen. 

”Sekä Enfon konsultointi- että IT-palveluliiketoiminnoissa on merkittävää asiantuntemusta ja potentiaalia, ja näemme mahdollisuuksia niiden omistaja-arvon kehittämiselle,” KPY:n toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen kertoo. ”Haemme omistajastrategiamme mukaisesti kummallekin yhtiölle omistuksellisia ja liiketoiminnallisia kumppanuuksia näiden kannattavan kasvun vahvistamiseksi,” Lehikoinen jatkaa. 

Liiketoimintojen eriyttäminen luo vahvemmat edellytykset kannattavuudelle ja kasvulle 

Uuden yhtiörakenteen odotetaan tuovan samat hyödyt kuin aiemmin suunniteltu jakautuminen. Yhtiörakenteen muutos terävöittää liiketoimintojen painopisteitä, mahdollistaa entistä paremmin asiakkaiden tarpeisiin vastaamisen sekä tekee molemmista liiketoiminnoista entistä houkuttelevampia asiakkaille sekä nykyisille ja tuleville työntekijöillä. Yhtiörakenteella tuetaan myös omistuspohjan laajentamista ja uuden pääoman hankkimista.  

”Olen erittäin innoissani tulevasta matkastamme ja siitä, että pääsemme tuomaan Epicalin ja Enfon asiakkaille entistä vahvemman ja keskitetymmän tarjooman. Konsultoinnin ja IT-palveluiden eriyttäminen kahdeksi erilliseksi liiketoiminnoksi, jotka toimivat eri brändien alla, terävöittää kummankin liiketoiminnan asemaa ja luo vahvemmat edellytykset niiden kannattavuudelle ja kasvulle,” sanoo Mikko Valorinta, Enfo Oyj:n toimitusjohtaja ja Epicalin toimitusjohtaja 1.6.2023 lähtien. 

”Uudella Epical-brändillä toimiva konsultointiliiketoimintamme tulee muodostamaan pohjoismaisen datakonsultointiyhtiön. Sen tavoitteena on omalta osaltaan rakentaa tulevaisuutta, johon jokainen voi luottaa. Datan ja luottamuksen merkitys tekoälyn aikakaudella on kriittinen. Näemme vastuullisen datan hyödyntämisen tehokkaana työkaluna, jolla voidaan aikaansaada positiivisia muutoksia maailmassa. Se auttaa ratkaisemaan asiakkaidemme ja yhteiskuntamme vakavimpia ongelmia,” Valorinta jatkaa. 

Enfo Oyj:n hallituksen kokonaisarvioinnin perusteella uusi yhtiörakenne on toimivin ratkaisu Enfon kahden liiketoiminnon eriyttämiseen. Kun otetaan huomioon globaalien rahoitusmarkkinoiden tämänhetkinen tilanne ja Enfon rahoitusasema, uusi yhtiörakenne tarjoaa jakautumisen sijaan Enfolle taloudellisesti turvatumman organisaatiorakenteen.  

Uudella yhtiörakenteella ei ole välitöntä vaikutusta Enfon IT-palvelu- ja konsultointiliiketoimintojen asiakkaisiin eikä niiden tarjoamiin palveluihin. Liiketoiminnot palvelevat nykyisiä ja tulevia asiakkaitaan jatkossakin tiiviissä yhteistyössä. Enfo Oyj:n nykyiset työntekijät, tukitoiminnot mukaan lukien, jaetaan kahden liiketoiminnon kesken alkuperäisen jakautumissuunnitelman mukaisesti. 

Lue Enfon tiedote aiheesta: https://www.enfo.fi/lehdistotiedotteet  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Enfo Oyj:n toimitusjohtaja Mikko Valorinta
Enfo Oyj:n toimitusjohtaja Mikko Valorinta
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Osuuskunta KPY
Osuuskunta KPY
Viestikatu 7 A
70600 KUOPIO

Vaihde 017 369 7800http://www.kpy.fi

140-vuotias KPY on arvopohjainen osuuskunta, jonka omistaa Osuuskunta KPY:n osuudenomistajien muodostama yhteisö.

Haluamme luoda elinvoimaa omaa toimintaamme laajemmin sijoittamalla arvopohjaamme sopiviin, toimintansa käynnistys- ja alkuvaiheen ohittaneisiin kannattavan kasvun yhtiöihin sekä kehittämällä modernia työpäiväkokemusta edistäviä toimitilakiinteistöjämme ja palveluitamme.

Visionamme vuoteen 2026 on olla liike-elämän ekosysteemi, joka on yksi Suomen arvostetuimmista menestyjien kasvuympäristöistä. Tätä visiota toteutamme sekä omistamalla aiempaa monipuolisemmin kiinnostavia yhtiöitä (KPY Momentum -strategia) että luomalla ekosysteemejä ja yhteisöjä, jotka houkuttelevat osaajia ja luovat edellytyksiä yritysten kasvulle (KPY Nova -strategia). Katsomme, että Momentum ja Nova -strategialinjamme täydentävät ja tukevat luontevasti toinen toisiaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta KPY

Verkonrakennus- ja infrapalveluita tarjoava Elvera ostaa Voimatelin sähköverkkoliiketoiminnan22.11.2023 08:15:37 EET | Tiedote

Verkonrakennus- ja infrapalveluita yrityksille ja julkiselle sektorille tarjoava Elvera Oy on sopinut tänään 22.11.2023 liiketoimintakaupasta Voimatel Oy:n kanssa. Kaupan myötä Osuuskunta KPY:n kokonaan omistaman tytäryhtiön, Voimatelin, sähköverkkoliiketoiminta siirtyy Elveralle. Samalla Voimatelilta siirtyy yli 250 henkilöä Elveran palvelukseen. Kaupan toteutuminen edellyttää vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) hyväksyntää. Liiketoimintakauppa avaa Voimatelille mahdollisuuksia keskittyä entistä vahvemmin tietoverkkoliiketoimintaan.

KPY-konsernin puolivuosikatsaus 1.1.–30.6.2023: KPY Novapoliksen alkuvuosi sujui vahvasti, Voimatelin ja Enfon kannattavuudessa edelleen parannettavaa14.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

KPY-konsernin liikevaihto, käyttökate ja liiketulos vahvistuivat tammi-kesäkuussa 2023 edellisvuoden vertailujaksoon nähden. Kannattavuuden palauttaminen on kuitenkin edelleen kesken. Katsauskauden tulos tai vertailukauden tulos eivät sisällä yritysjärjestelyihin tai kertaluonteisiin omaisuuden arvonalennuksiin liittyviä eriä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye