Keski-Suomen ELY-keskus

Päällystystyöt alkavat Keski-Suomessa

Jaa
Keski-Suomen ELY-keskuksen kunnossapitämien maanteiden päällystystyöt ovat alkamassa ensimmäisen kohteen osalta. Kevään aikana on kilpailutettu kaksi päällystysurakkaa, joiden yhteispituus on 54 km. Lisäksi jalankulku- ja pyöräilyväyliä päällystetään 5,0 kilometriä.

Kustannustason nousun ja määrärahojen laskun takia päällystyskilometrit vähenevät merkittävästi edellisvuosien tasosta.

Painopiste päällystämisessä on tänä vuonna vilkkaasti liikennöidyllä päätieverkolla. Päätieverkon kunto saadaan kesän päällystysohjelmalla pidettyä tavoitekunnossa. Huonokuntoisten päällysteiden määrä alemmalla tieverkolla tulee kasvamaan.

Liikenteellisesti merkittävimmät päällystyskohteet Keski-Suomessa 2023

  • Vt 4 Syvälampi-Liinalampi (Toivakka)
  • Vt 4 Lepäslampi-Kanavuori (Toivakka)
  • Vt 9 Patalahti-Säyrylä (Jämsä)
  • Vt 9 Säyrylä-Juokslahti (Jämsä)
  • Vt 9 Korpilahti-Markkula (Jyväskylä)
  • Vt 9 Hankasalmi-Maissalmi (Hankasalmi)

Vähäliikenteisillä teillä tehdään päällystämisen lisäksi myös tien rakennekerrosten ja kuivatuksen parantamista. Rakenteenparantamistöitä on tulossa Jyväskylään Ruokkeentielle ja Matinmäentielle, Keuruulle Mt 348 Kolhontielle ja Konginkankaalle St 637 Matilanvirrantielle. Jalkakäytäviä ja pyöräteitä päällystetään n. 5,0 km.

Alkukesän aikana kilpailutetaan vielä kaksi päällystysurakkaa. Kilpailutettavien urakoiden yhteispituus on n. 20 kilometriä. Päällystyskohteiden lisäksi tehdään paikkaustöitä, joilla pyritään lisäämään päällysteiden kestoikää sekä poistamaan pahimmat liikenneturvallisuutta vaarantavat vauriot.

Työt alkavat Keuruulla Mt 348 tiellä

Ensimmäisenä päällystystyöt alkavat tänä vuonna Keuruulla Mt 348 tiellä, jossa on jo aloitettu kuivatuksen parantaminen ja rakenteen parantamistyöt. Päällystäminen on tarkoitus aloittaa tiistaina 30.5.2023.

Päällystystöiden toteuttamisesta tänä vuonna Keski-Suomen alueella vastaavat Sundström Ab Oy Entreprenad ja GRK Suomi Oy. Päällystystöiden lisäksi maanteitä korjataan erillisillä paikkauksilla sekä uusitaan tiemerkintöjä. Paikkaustöitä Keski-Suomen alueen maanteillä tekee Asfalttikallio Oy ja tiemerkintöjä Hot Mix Oy Finland.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme