Mediakutsu: Lehmät lasketaan laitumelle 1.6. Mäntysaaren tilalla Valtimolla
Meillä on ilo kutsua teidät seuraamaan lehmien kesäkauden aloitusta Mäntysaaren tilalla Valtimolla torstaina 1.6.2022 klo 9-13. Tapahtumassa lehmät pääsevät nauttimaan vihreästä nurmesta pitkän talvitauon jälkeen. Samalla tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden oppia lisää suomalaisesta maataloudesta ja maaseudun elinkeinoista.

Tapahtuman ohjelmassa on mielenkiintoisia tietoiskuja, joissa käsitellään muun muassa maa- ja metsätaloutta Pohjois-Karjalassa ja koko Suomessa. Lisäksi nuori maatalousyrittäjäpariskunta kertoo ajatuksiaan maidontuotannosta.
Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille, ja toivomme, että pääsette mukaan jakamaan kanssamme tätä ainutlaatuista kokemusta. Osoite: Tavikoskentie 85 B 1, 75770 PUUKARI.
Aikataulu 1.6.
Tilaisuuden juontavat Mäntysaaren tilan emäntä Jonna Saari ja MTK-Pielisen puheenjohtaja Kalle Myllynen.
klo 9.00 Tiedotustilaisuus medialle (kahvia ja purtavaa)
klo 10.00 Koululaisten saapuminen ja opastus
klo 10.30 Laidun kutsuu
klo 11.00 Laitumella tarinoita lehmien elämästä ja maidon matkasta
- Mäntysaaren tilan isäntä Jukka-Pekka Saari ja Jonna Saari
- Osuuskunta Maitosuomen ja MTK:n asiantuntijat vastaavat myös toimittajien kysymyksiin
klo 11.30 Vapaata tutustumista näytteille asettajiin ja tietopaketteihin
- Oppilaitokset, Osuuskunta Maitosuomi, HKScan, ProAgria, Karjakerho, Faba, Maaseutuammattiin ry, Mhy Pohjois-Karjala, PIKES ja MTK.
klo 13.00 Tilaisuus päättyy
Maatilapäivän toteuttavat MTK Pohjois-Karjala, MTK Pielinen, Keskusliitto MTK ja Osuuskunta Maitosuomi.
Lämpimästi tervetuloa!
MTK viestintä sekä Mäntysaaren tilan isäntä ja emäntä
--------------
Torstaina 1.6. vietetään myös maailman maitopäivää. Päivä on YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO:n alullepanema juhla, jota vietetään eri puolilla maailmaa.
--------------
Lisätietoja Lehmät laitumelle -tapahtumasta 1.6:
Tapahtuman nettisivu: https://pohjois-karjala.mtk.fi/-/lehmat-laitumelle-01062023
MTK-Pielinen:
puheenjohtaja Kalle Myllynen, 050 537 7801, kalle.myllynen@mtk.fi huttulanniemi@gmail.com
Ilona Alhoniemi, 0500 238 670, ilona.alhoniemi@outlook.com
Mäntysaaren tila:
emäntä Jonna Saari, 040 767 5963
isäntä Jukka-Pekka Saari, 040 184 7224, mantysaari@pkarjala.net
MTK-Pohjois-Karjala:
toiminnanjohtaja Jari Rouvinen, 0400 331 566, jari.rouvinen@mtk.fi
toimistosihteeri Sirpa Kukkonen, 0400 695 398, sirpa.kukkonen@mtk.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Kaija Stormbomviestinnän suunnittelija
- maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys,
elintarvikkeet ja suomalainen ruoka
Linkit
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Komission tiukkaa ilmastotavoitetta ei voida saavuttaa maankäyttösektorilla2.7.2025 14:59:35 EEST | Tiedote
EU-komissio julkaisi tänään tavoitteensa vähentää unionin alueen kasvihuonekaasupäästöjä 90 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Tavoite on kunnianhimoinen ja linjassa pitkän aikavälin ilmastotavoitteiden kanssa. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK pitää ilmastotyötä välttämättömänä, mutta korostaa, ettei tiukkaa yleistavoitetta voida saavuttaa nykyisillä, epärealistisilla odotuksilla maankäyttösektoriin liittyen.
Koneen Säätiöltä merkittävä rahoitus MTK:lle25.6.2025 13:35:00 EEST | Tiedote
Koneen Säätiön Metsän puolella -aloite myöntää yhteensä 2,2 miljoonaa euroa kolmelle hankkeelle, jotka edistävät luonnonarvomarkkinan käynnistymistä Suomessa. MTK:lle säätiö myöntää 500 000 euroa. Rahoituksella kehitetään metsänomistajalähtöisiä luontoarvomarkkinapalveluita.
Avomaankurkun satokausi on käynnissä – ennuste lupaa keskitasoista satoa25.6.2025 07:50:00 EEST | Tiedote
Avomaankurkku on nyt kotimaisimmillaan ja parhaimmillaan. Avomaankurkku on tutun kasvihuonekurkun topakka ja luonteikas serkku, mutta herkkä sellainen. Väärä kuljetuslämpötila, vetoisa tai kylmä säilytys kaupassa ja kotona voivat pilata kurkun matkan pellolta lautaselle. Kun viljely, kuljetus ja säilytys tehdään oikein, on lopputuloksena suomalaisten rakastama kesäherkku, joka maistuu sellaisenaan tai osana kesäruokia ja jatkaa ilahduttamista pitkälle syyskesään.
METSO-ohjelman rahoitus on turvattava myös jatkossa24.6.2025 13:08:13 EEST | Tiedote
Valtioneuvosto hyväksyi Etelä-Suomen metsien monimuotoisuuden toimintaohjelman eli METSO-ohjelman vuonna 2014. Nykyisen ohjelmakauden on määrä jatkua vuoden 2025 loppuun saakka. MTK on ollut mukana työryhmässä valmistelemassa uutta ohjelmakautta, joka alkaisi vuoden 2026 alussa. MTK:n ympäristöasiantuntija Heli Siitarin mukaan on välttämättömänä, että maanomistajia vapaaehtoiseen suojeluun kannustavan työkalun riittävä rahoitus turvataan myös jatkossa.
Laatua Suomesta Oy kokoaa laatutyön saman katon alle24.6.2025 11:11:23 EEST | Tiedote
Suomalaisen elintarvikeketjun vahvuus perustuu käytännön laatutyöhön alkutuotannossa ja elintarvikkeiden jalostuksessa. Marraskuussa 2024 perustettu Laatua Suomesta Oy kokoaa yhteen maatalouden, puutarhatuotannon sekä elintarvikkeita jalostavien yritysten laatutyön. Juuri avatuilla www.laatuasuomesta.fi -verkkosivuilla pääsee nyt seikkaperäisesti tutustumaan ajankohtaisiin ja kehitteillä oleviin laatujärjestelmiin ja yhtiön tarjoamiin palveluihin. Laatua Suomesta Oy:n perustajia ovat MTK, SLC, Kauppapuutarhaliitto ry sekä Hedelmän- ja Marjanviljelijäin Liitto ry.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme