Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Mediakutsu: Lehmät lasketaan laitumelle 1.6. Mäntysaaren tilalla Valtimolla

Jaa

Meillä on ilo kutsua teidät seuraamaan lehmien kesäkauden aloitusta Mäntysaaren tilalla Valtimolla torstaina 1.6.2022 klo 9-13. Tapahtumassa lehmät pääsevät nauttimaan vihreästä nurmesta pitkän talvitauon jälkeen. Samalla tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden oppia lisää suomalaisesta maataloudesta ja maaseudun elinkeinoista.

Tapahtuman ohjelmassa on mielenkiintoisia tietoiskuja, joissa käsitellään muun muassa maa- ja metsätaloutta Pohjois-Karjalassa ja koko Suomessa. Lisäksi nuori maatalousyrittäjäpariskunta kertoo ajatuksiaan maidontuotannosta.

Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille, ja toivomme, että pääsette mukaan jakamaan kanssamme tätä ainutlaatuista kokemusta. Osoite: Tavikoskentie 85 B 1, 75770 PUUKARI. 

Aikataulu 1.6. 

Tilaisuuden juontavat Mäntysaaren tilan emäntä Jonna Saari ja MTK-Pielisen puheenjohtaja Kalle Myllynen.

klo 9.00             Tiedotustilaisuus medialle (kahvia ja purtavaa)                                                                            

klo 10.00          Koululaisten saapuminen ja opastus              

klo 10.30          Laidun kutsuu                                                                                  

klo 11.00          Laitumella tarinoita lehmien elämästä ja maidon matkasta

  • Mäntysaaren tilan isäntä Jukka-Pekka Saari ja Jonna Saari
  • Osuuskunta Maitosuomen ja MTK:n asiantuntijat vastaavat myös toimittajien kysymyksiin

klo 11.30          Vapaata tutustumista näytteille asettajiin ja tietopaketteihin

  • Oppilaitokset, Osuuskunta Maitosuomi, HKScan, ProAgria, Karjakerho, Faba, Maaseutuammattiin ry, Mhy Pohjois-Karjala, PIKES ja MTK.       

klo 13.00          Tilaisuus päättyy                                                                                                        

Maatilapäivän toteuttavat MTK Pohjois-Karjala, MTK Pielinen, Keskusliitto MTK ja Osuuskunta Maitosuomi.

Lämpimästi tervetuloa!

MTK viestintä sekä Mäntysaaren tilan isäntä ja emäntä

--------------

Torstaina 1.6. vietetään myös maailman maitopäivää. Päivä on YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO:n alullepanema juhla, jota vietetään eri puolilla maailmaa.

--------------

Lisätietoja Lehmät laitumelle -tapahtumasta 1.6:

Tapahtuman nettisivu: https://pohjois-karjala.mtk.fi/-/lehmat-laitumelle-01062023

MTK-Pielinen:
puheenjohtaja Kalle Myllynen, 050 537 7801, kalle.myllynen@mtk.fi huttulanniemi@gmail.com 
Ilona Alhoniemi, 0500 238 670, ilona.alhoniemi@outlook.com 

Mäntysaaren tila:
emäntä Jonna Saari, 040 767 5963
isäntä Jukka-Pekka Saari, 040 184 7224, mantysaari@pkarjala.net

MTK-Pohjois-Karjala:
toiminnanjohtaja Jari Rouvinen, 0400 331 566, jari.rouvinen@mtk.fi
toimistosihteeri Sirpa Kukkonen, 0400 695 398, sirpa.kukkonen@mtk.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Kansainvälinen YK:n koulumaitopäivä 27.9. - Koulumaito-ohjelmat edistävät lasten terveyttä maailmanlaajuisesti26.9.2023 07:45:00 EEST | Tiedote

YK:n koulumaitopäivä on omistettu painottamaan koulumaidon tärkeyttä lasten ravitsemuksessa. Koulumaito-ohjelmilla on maailmanlaajuisesti keskeinen rooli lasten terveellisen ravitsemuksen edistämisessä, ja koulumaitopäivä on tilaisuus juhlistaa sitä. Kansainvälistä YK:n koulumaitopäivää koordinoi YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö (FAO), ja se tuo yhteen ihmisiä eri puolilta maailmaa.

Budjettiesitys pettymys viljelijöille – valtion pahentama kassakriisi vaatii toimia jo syksyllä20.9.2023 14:41:50 EEST | Tiedote

Hallituksen esitys vuoden 2024 budjetiksi ei sisällä toimia maatalouden vakavien ongelmien ratkaisuksi. Päinvastoin Orpon hallitus on vetämässä maataloudelta pois 55 miljoonaa euroa, joista Marinin hallitus keväällä päätti helpotukseksi maatilojen kustannuskriisiin. Syksyn tukimaksujen viivästyminen on aiheuttamassa akuutin kassakriisin suurelle joukolle suomalaistiloja. MTK vaatii hallitukselta välittömiä toimia valtion itse aiheuttaman kriisin estämiseksi.

Metsänomistajat toimivat Metsämarssin mukaisesti - Monitavoitteinen ja aktiivinen metsänhoito on arvossaan15.9.2023 14:34:06 EEST | Tiedote

Metsänomistajien tavoitteet metsien hyödyntämisessä ovat yleisesti monipuolistuneet. Metsätutka-kyselyn vastausten mukaan yli puolet metsänomistajista asettaa erityisiä tavoitteita metsänomistukselleen. Näistä metsänomistajista monitavoitteisia piirteitä on valtaosalla ja kolmasosa luokittelee itsensä suoraan joko virkistyskäyttöä tai taloudellista turvaa korostaviksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme