ELY-keskukset

Kesän 2023 päällystystyöt ovat alkaneet (Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala ja Etelä-Savo)

Jaa
Kesän 2023 ensimmäiset päällystystyöt ovat käynnistyneet Pohjois-Savon ELY-keskuksen liikennevastuualueella (Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala ja Etelä-Savo).

Kesän 2023 päällystystyöt Pohjois-Savon ELY-keskuksen liikennevastuualueella alkoivat maanantaina 29.5.2023 Leppävirralla vt 23 Kypäräjärvi työkohteella.

Alkavan kesän pisimmät yhtenäiset päällysosuudet ovat:

  • Vt 5 Kuopio-Pöljä noin 31 km
  • Vt 5 Soinlahti-Riomäki noin 17 km
  • Vt 9 Ahvenkoski - Koskelo noin 16 km
  • Mt 453 Pieksämäki - Jäppilä noin 15 km
  • Mt 560 Tienhaara - Saarela noin 21 km

Toukokuun aikana on tehty kuivatuksen parantamistöitä kesän aikana toteutettavilla uudelleen päällystyskohteilla, muun muassa Vt 5 Soinlahti - Riomäki, Kt 73 Uuro - Uilo, Mt 15716 Vanha Nurmeksentie ja Mt 560 Tienhaara – Saarela.

Alustatöitä sisältävillä kohteilla tehdään kuivatuksen parantamistöiden eli sivuojien kaivun, tarvittavien tierumpujen uusimisten ja puhdistusten lisäksi maakivien poistoa ja tierakenteen kantavuuden parantamistyötä.

Kesäkuun aikana päällystystöitä tehdään seuraavilla kohteilla

Leppävirralla ja Heinävedellä vt 23 Alakylän ja Kypäräjärven päällystyskohteiden lisäksi myös kohteet vt 23 Lajunlahti - Karvio ja Karvio - Uupune.

Ylä-Savossa Iisalmessa ja Sonkajärvellä alkaa 5.6. vt 5 Soinlahti - Riomäki päällystystyöt. Kesäkuun viimeisellä viikolla alkaa kohde vt 27 Kurenpolvi - Koljonvirta.

Pohjois-Karjalassa päällystystyöt alkavat ennen juhannusta kohteella Vt 6 Kesälahti. Kesäkuun viimeisellä viikolla toteutetaan kohde vt 6 Reijola.

Tiestöllä tehdään myös lyhyitä päällystyskohteita ja paikkaustöitä. Viikolla 22 toteutetaan muun muassa mt 577 Valkeiskylä - Tahkon th.

Tänä kesänä päällystystöitä Pohjois-Savon ELY-keskuksen L-vastuualueella tekevät Asfalttikallio Oy, GRK Suomi Oy ja Peab Industri Oy.

Yleisaikataulun myöhemmin alkaville kohteille löydät Väyläviraston verkkosivuilta: Päällystystyöt Itä-Suomessa 2023

Vuoden 2023 päällystystyökohteet on esitetty alla olevasta linkistä aukeavassa kartassa: https://paallysteet-itasuomi.sito.fi/julkinen/link/jFKug

ELY-keskus toivoo tienkäyttäjiltä malttia sekä liikennejärjestelyjen noudattamista. Pidetään huoli työ- ja liikenneturvallisuudesta, sillä uudesta päällysteestä on pidempiaikainen hyöty, kuin töistä aiheutuvasta hetkellisestä haitasta.

ELY-keskus tiedottaa päällystystöiden etenemisestä lisää alueittain kesän mittaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Ansökningarna om utvecklingstjänster för företag upphör22.9.2023 12:32:52 EEST | Tiedote

NTM-centralernas Utvecklingstjänster för företag läggs ned i början av 2024 i enlighet med regeringsprogrammet. Ansökningstiden för Analys- och Konsulteringstjänster går ut i alla landskap senast 30.11.2023. I landskapen Västra och Södra Finland upphör dock anslagen redan tidigare. Minst anslag finns till förfogande i Västra Finland, där man inte längre rekommenderar att lämna in nya ansökningar. Ansökningarna behandlas i den ordning de inkommit och tjänsterna beviljas så länge det finns anslag. Under hösten inleds ännu nya utbildningar.

ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelujen haut päättyvät22.9.2023 12:32:52 EEST | Tiedote

ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelut lakkautetaan vuoden 2024 alusta hallitusohjelman mukaisesti. Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen haku päättyy kaikissa maakunnissa viimeistään 30.11.2023. Länsi- ja Etelä-Suomen maakunnissa määrärahat kuitenkin loppuvat jo aiemmin. Vähiten määrärahaa on käytettävissä Länsi-Suomessa, jossa uusien hakemusten jättämistä ei enää suositella. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja palveluja myönnetään niin kauan kuin määrärahoja riittää. Syksyn aikana on käynnistymässä vielä uusia koulutuksia.

Korjaamisen jalo taito - suunnitteletko vanhan rakennuksesi korjausta?18.9.2023 14:00:33 EEST | Tiedote

Tervetuloa 10.10.2023 Turussa järjestettävään Korjaamisen jalo taito -seminaariin (etäosallistumismahdollisuus). Seminaarissa pureudutaan korjausrakentamisen taidon tarpeisiin ja uhanalaisuuteen. Tapahtuma on suunnattu valtakunnallisesti kaikille rakentamisen ja kiinteistönhuollon parissa toimiville ja alalle aikoville sekä koulutuksen parissa työskenteleville. Ympäristöministeriö osoittaa ELY-keskuksille vuosittain määrärahaa jaettavaksi avustuksina rakennusperinnön hoitoon. Tänä vuonna rakennusperinnön hoidon avustusten haku käynnistyy 17.10.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme