Jyväskylän yliopisto

Jaana Kettunen ohjausalan kansainvälisen keskusjärjestön puheenjohtajaksi

Jaa

Ohjausalan kansainvälinen keskusjärjestö International Association for Vocational and Educational Guidance (IAEVG) on valinnut FT Jaana Kettusen Jyväskylän yliopistosta hallituksensa puheenjohtajaksi nelivuotiskaudelle 2023–2027. Kettunen on ensimmäinen pohjoismaalainen, joka on valittu kyseiseen tehtävään.

Jaana Kettunen
FT Jaana Kettunen. Kuvaaja: Martti Minkkinen. Martti Minkkinen JYU, Martti Minkkinen

Jaana Kettunen työskentelee tutkimusprofessorina Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitoksessa. Hän on keskittynyt tutkimuksissaan elinikäisen ohjauksen toimintapolitiikkaan, monialaisten palvelujärjestelyjen kehittämiseen ja arviointiin sekä erityisesti tieto- ja viestintäteknologian ohjauskäytön edistämiseen. Tieto- ja viestintäteknologian ohjauskäyttöön keskittyneessä tutkimuksessaan Kettunen on tarkastellut erityisesti sen roolia elinikäisen ohjauksen toimintapolitiikassa, ohjausjärjestelyissä, ohjaajien ammattikäytännöissä ja tarvittavasta osaamisesta ohjauspalveluissa. Hän on aktiivisesti edistänyt tutkimustulosten hyödynnettävyyttä käytännössä. Kettusella on sekä merkittäviä kansallisia ja kansainvälisiä ohjausalan asiantuntijatehtäviä, että laaja kansainvälinen yhteistyöverkosto. Näihin on liittynyt toimeksiantoja sekä julkaisuja yhteistyössä Euroopan komission, EU:n ammatillisen koulutuksen kehittämiskeskuksen, Euroopan koulutussäätiön, OECDn, ILOn ja Unesco kanssa.

IAEVG on yli 70 vuotta toiminut ohjausalan kansainvälinen keskusjärjestö, joka pyrkii edistämään kansalaisten mahdollisuuksia saada laadukasta ohjausta elämän eri vaiheissa. Järjestö antaa suosituksia ja tekee esityksiä ohjauspalvelujen sekä ohjauksen ammattilaisten koulutuksen kehittämiseksi. Lisäksi järjestö julkaisee alan kansainvälistä tieteellistä tutkimusjulkaisua. Vuosittain järjestettävissä kansainvälisissä seminaareissa esitellään alan tutkimusta sekä hyviä käytäntöjä. Järjestö on laatinut ohjauksen yleiset eettiset periaatteet ja ohjausalan ammattilaisten kansainväliset osaamiskuvaukset, joita voidaan hyödyntää eri maiden ohjaajien koulutuksen kehittämisessä ja keskinäisissä tarkasteluissa.

Hallitukseen kuuluu puheenjohtajan lisäksi 12 jäsentä. Uudessa hallituksessa on edustajia eri puolilta maailmaa, mukaan lukien Eurooppa, Australia, Kanada, Yhdysvallat, Etelä-Afrikka, Argentiina ja Intia. Tämä kansainvälinen kokoonpano takaa eri näkökulmien edustuksen ja vahvistaa IAEVG:n kansainvälistä ulottuvuutta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tutkimusprofessori Jaana Kettunen, jaana.h.kettunen@jyu.fi, 040 805 4255

Linkit

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Maahanmuuttaneille eväitä työhön ja opiskeluun maksuttomasta koulutuksesta26.9.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Koulutuksen tavoitteena on edistää korkeakoulutaustaisten ja -kelpoisten maahanmuuttaneiden tutkinto-opiskelijaksi hakemista tai omalle alalleen työllistymistä Suomessa. Vuoden pituinen maksuton koulutus yhdistää suomen kielen, akateemisten taitojen sekä oman alan sisältöjen opiskelun samaan pakettiin, samalla integroiden opiskelijaa suomalaiseen koulutusmaailmaan ja yhteiskuntaan.

Dissertation 29.9.2023: Environmental change effect on quality of production in boreal lakes (Calderini)25.9.2023 17:00:00 EEST | Tiedote

In his doctoral dissertation, M.Sc. Marco Calderini delved into the influences of phenomena like global warming, eutrophication, and lake browning on phytoplankton production of essential fatty acids. This is of paramount importance since omega-3 polyunsaturated fatty acids such as eicosapentaenoic acid, EPA, and docosahexaenoic acid, DHA, are necessary for the development and reproduction of many organisms, including humans.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme