Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Ay-jäsenmaksuvähennysten poistaminen nostaa palkansaajien verotusta

Jaa
Ammattiliitto JHL puolustaa ammattiliittoihin kuuluvia palkansaajia, joiden verotusta tuleva hallitus aikoo kiristää. Hallitus aikoo poistaa ay-jäsenmaksujen veronvähennysoikeuden työntekijöiltä, mutta säilyttää vastaavan oikeuden työnantajilla ja yrittäjillä.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine tuomitsee aikeet poistaa ay-jäsenmaksujen verovähennysoikeus. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan tuleva hallitus on saanut aikeilleen vihreää valoa valtiovarainministeriöstä. EU:n vähimmäispalkkadirektiivikin edellyttää työehtosopimustoiminnan edistämistä, jota ay-jäsenmaksun verovähennysoikeuden poistaminen ei todellakaan tee vaan vaikeuttaa sitä.

– Tämä veronkorotus iskisi tavallisen palkansaajan kukkaroon ja heikentäisi länsimaiseen demokratiaan olennaisesti kuuluvaa järjestäytymisvapautta. Suomen hyvinvointi on rakennettu hyvässä yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen ja valtiovallan välillä. Nyt on aukeamassa syvä railo, kun ammattiyhdistysliikkeen jäseniä vastaan aiotaan hyökätä rajusti.

– On täysin käsittämätöntä, että hallitus aikoo lisäksi jättää erilaisten tulonhankkimiseen liittyvien jäsenmaksujen veronvähennysedun työnantajille ja yrittäjille.

Niemi-Laine muistuttaa, että Suomea on rakennettu ennustettavasti ja sopien.

– Kolmikantaisesti tehdyistä päätöksistä on pidettävä kiinni myös jatkossa. Kajoaminen ay-jäsenmaksujen verovähennysoikeuteen sirpaloittaisi suomalaista työelämää. Verovähennysoikeus liittyy siihen, että työntekijät ovat järjestäytymällä halunneet varmistaa minimityöehdot sekä kohtuullisen sen työttömyys- ja eläketurvan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 165 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme