OX2

OX2 ja Tuulialfa sopimukseen kuuden tuulivoimahankkeen kehittämisestä ja rakentamisesta

Jaa
Uusiutuvan energian yhtiö OX2 on allekirjoittanut sopimuksen Tuulialfan kanssa yhteensä noin 1200 megawatin maatuulivoimaportfolion kehittämisestä ja rakentamisesta Pohjois-Pohjanmaalle ja Lappiin. Sopimus kattaa kuusi tuulivoimahanketta, joihin on tarkoitus rakentaa yhteensä noin 150 tuulivoimalaa.
OX2 Metsälamminkankaan tuulipuisto, Kuvaaja: Petteri Löppönen
OX2 Metsälamminkankaan tuulipuisto, Kuvaaja: Petteri Löppönen

Sopimukseen kuuluvien hankkeiden odotetaan olevan investointivalmiudessa vuosien 2025–2028 välisenä aikana. Hankkeet sijaitsevat Utajärvellä, Pudasjärvellä, Oulussa, Kittilässä ja Kuusamossa. Sopimukseen kuuluvat hankkeet ovat suurelta osin kaavoitusvaiheessa, jolloin ne luetaan mukaan OX2:n hankeportfolioon.

”Fingridin ennusteen mukaan vuoteen 2030 mennessä sähkönkulutus tulee kasvamaan Suomessa 82 terawattitunnista 136 terawattituntiin. Hankekokonaisuus vastaa osaltaan tulevaisuuden sähkönkulutuksen luomaan kasvavaan tarpeeseen ja vahvistaa entisestään meidän noin viiden gigawatin maatuulivoiman hankesalkkuamme”, kertoo OX2:n maatuulivoiman hankekehitysjohtaja Veli-Pekka Alkula.

”Olemme hyvin tyytyväisiä pitkäaikaisesta sopimuksesta Euroopan merkittävimmän maatuulivoimarakentajan kanssa. Yhteistyö täydentää erinomaisella tavalla Tuulialfan osaamista. Nyt pääsemme OX2:n kanssa jo hankkeiden luvitusvaiheessa valmistelemaan myös hankkeiden rakentamis- ja tuotantovaihetta. Tämä nopeuttaa hankkeiden etenemistä toimiviksi tuulipuistoiksi, jotka hyödyttävät alueita ja yhteiskuntaa”, toteaa Tuulialfan toimitusjohtaja Antti Tanskanen.

Sopimuksen mukaisesti Tuulialfa vastaa hankkeiden kehittämisestä ja OX2 hankkeiden rahoituksesta, hankinnoista, rakentamisesta sekä operoinnista. Osapuolilla on kehitteillä myös Turkkiselän hanke Vaalassa.

Tuulialfa Oy lyhyesti:

Tuulialfa kehittää kotimaista uusiutuvaa energiantuotantoa. Yhtiön tavoitteena on tukea maamme energiaomavaraisuutta sekä vastuullisempaa tulevaisuutta. Tuulialfan toimialueena on koko Suomi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maatuulivoiman hankekehitysjohtaja Veli-Pekka Alkula, OX2, veli-pekka.alkula@ox2.com, p. +358 50 338 9379


Toimitusjohtaja Antti Tanskanen, Tuulialfa Oy, antti.tanskanen@tuulialfa.fi, p.+358 44 977 0409

Kuvat

OX2 Metsälamminkankaan tuulipuisto, Kuvaaja: Petteri Löppönen
OX2 Metsälamminkankaan tuulipuisto, Kuvaaja: Petteri Löppönen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

OX2
OX2
Kansakoulukuja 1
00100 Helsinki

https://www.ox2.com/fi/

OX2 kehittää, rakentaa ja myy maa- ja merituulipuistoja sekä aurinkovoimapuistoja. Lisäksi OX2 hallinnoi valmiita tuuli- ja aurinkovoimapuistoja. OX2:n hankekehitysportfolio koostuu yhtiön itse käynnistämistä sekä muilta toimijoilta hankituista, eri vaiheissa olevista tuuli- ja aurinkovoimahankkeista. Yhtiö kehittää aktiivisesti myös muihin uusiutuvan energian teknologioihin, kuten vedyn tuotantoon ja energian varastointiin, perustuvia hankkeita. OX2 toimii Euroopassa kymmenellä markkina-alueella: Ruotsissa, Suomessa, Virossa, Liettuassa, Puolassa, Romaniassa, Ranskassa, Espanjassa, Italiassa ja Kreikassa. Vuonna 2022 liikevaihto oli noin 7,6 miljardia kruunua (n. 680 miljoonaa euroa). Yhtiöllä on noin 360 työntekijää ja sen pääkonttori on Tukholmassa, Ruotsissa. OX2 listautui Tukholman pörssin päälistalle huhtikuussa 2022. www.ox2.com

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta OX2

Selvitys: Merituulivoima tuo työtä ja verotuloja pitkäksi aikaa27.9.2023 08:30:00 EEST | Tiedote

Gaia Consulting on selvittänyt uusiutuvan energian yhtiö OX2:n toimeksiannosta Pohjanlahdella sijaitsevien merituulivoimalahankkeidensa investointi- ja käyttövaiheen talous- ja työllisyysvaikutuksia. OX2 on kehittänyt jo noin neljän vuoden ajan kolmea Suomen talousvyöhykkeelle sijoittuvaa merituulivoimapuistoa; Hallaa, Lainetta ja Tyrskyä. Selvityksen mukaan OX2:n kolme merituulivoimapuistoa loisivat koko elinkaarensa aikana eli suunnittelu-, rakennus- ja käyttövaiheissa yli 37 000 henkilötyövuotta ja tuottaisivat kunnille ja valtiolle yhteensä yli 19 miljardia euroa verotuloa. Työllisyysvaikutuksista yli kaksi kolmasosaa syntyy merituulivoimaloiden käyttöaikana. Verovaikutuksista merkittävin osa syntyy sähkön myynnistä merituulivoimaloiden käyttövaiheessa.

OX2 jatkaa hankealueiden satamien kanssa kumppanoitumista – OX2 ja Kaskisten satama yhteistyöhön edistämään merituulivoimapuisto Tyrskyn valmistelua6.9.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Uusiutuvan energian yhtiö OX2 ja Kaskisten satama ovat sopineet Pohjanlahdelle sijoittuvan merituulivoimahanke Tyrskyn valmisteluun liittyvästä yhteistyöstä. OX2 ja Kaskisten satama tulevat työskentelemään yhdessä merituulivoimapuiston niin rakentamisen kuin huolto- sekä käyttötoimintojenkin suunnittelun osalta. Tyrsky on yksi OX2:n kolmesta Pohjanlahdelle sijoittuvasta merituulivoimapuistohankkeesta.

OX2 ja Pietarsaaren Satama yhteistyöhön merituulivoimapuisto Laineen valmistelun edistämiseksi4.9.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Uusiutuvan energian yhtiö OX2 ja Pietarsaaren satama ovat sopineet yhteistyöstä valmistauduttaessa Pohjanlahdelle sijoittuvan merituulivoimapuisto Laineen etenemiseen. Pietarsaaren satama tulee olemaan keskeisessä roolissa tällä hetkellä suunnitteluvaiheessa olevan merituulivoimapuisto Laineen käytössä, ylläpidossa ja huollossa. Laine-hanke tukee Pietarsaaren sataman kehitystä ja alueen työllisyyttä vuosikymmeniksi eteenpäin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme