Toimihenkilöliitto ERTO

Yksityiselle sosiaalipalvelualalle ei syntynyt vieläkään sopua – seuraavat lakot alkavat huomenna

Jaa
Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluissa ei tänäänkään saavutettu sovintoa, joten alalle aiemmin ilmoitetut lakot alkavat huomenna 31.5. tietyissä varhaiskasvatuksen ja lastensuojelun kohteissa sekä torstaina 1.6. tietyissä palveluasumisen kohteissa.
Erto, SuPer ja Tehy ovat lisäksi ilmoittaneet tänään koko yksityistä sosiaalipalvelualaa koskevan määräaikaisen ylityö- ja vuoronvaihtokiellon jatkamisesta keskiviikkoon 14.6.2023 kello 15 saakka. Ylityö- ja vuoronvaihto kielto alkoi 2.5.2023.
 
Lakoilla ja tänään jatketulla ylityö- ja vuoronvaihtokiellolla vaaditaan alalle riittäviä palkankorotuksia, joilla pienennetään perusteettomia palkkaeroja julkisen sektorin samankaltaisiin tehtäviin nähden. 
 
”Työnantajaliitto on tarjonnut julkisen sektorin korotuksia huomattavasti pienempiä palkankorotuksia, joiden myötä palkkaerot kasvaisivat entisestään. Emme voi hyväksyä, että julkinen sektori voi tehdä säästöjä ulkoistamalla sosiaalipalvelujaan yksityiselle sektorille, kun säästöt perustuvat yksityisen sektorin pienempiin palkkoihin”, toteaa Erton neuvottelija ja edunvalvontajohtaja Saara Arola.
 
Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtokiistaa on soviteltu valtakunnansovittelijan toimistolla maanantaista 8.5. lähtien. Sovittelua jatketaan maanantaina 5.6.2023.
 
 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Toimihenkilöliitto ERTO
Toimihenkilöliitto ERTO
Ratavartijankatu 2 A
00520 Helsinki

09 613 231http://www.erto.fi
Toimihenkilöliitto Erto on olemassa, jotta kaikilla olisi parempi työelämä. Erto on yhteiskunnallinen keskustelija ja neuvottelija, jonka 13 000 jäsentä työskentelevät yksityisillä aloilla asiantuntijatehtävissä. Erto neuvottelee ja sen jäsenet hyväksyvät vuosittain useita merkittäviä valtakunnallisia työehtosopimuksia ja palkkasuosituksia.
 
Erto, SuPer ja Tehy kuuluvat neuvottelujärjestö Sote ry:hyn, joka neuvottelee yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta Hyvinvointiala HALI ry:n kanssa. Yksityisellä sosiaalipalvelualalla työskentelee noin 70 000 työntekijää, joista Sote ry edustaa selvästi valtaosaa. Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta noudatetaan sosiaalialan palveluyksiköissä. Sosiaalialan palveluyksiköitä ovat mm. yksityiset vanhusten palvelutalot, mielenterveys- ja vammaispalveluyksiköt, päihdehuollon ja lastensuojelun yksiköt, ensi- ja turvakodit sekä yksityiset päiväkodit.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Toimihenkilöliitto ERTO

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme