Finavia Oyj

Finavia kehittää Kuusamon lentoasemaa: korjaustöiden vuoksi lennot tauolla 17.7.–15.8.2023

Jaa
Lentoasemayhtiö Finavia uusii kesän aikana Kuusamon lentoaseman kiitotievalojärjestelmän sekä uudelleenpäällystää asematason ja rullaustien. Korjaustöiden vuoksi Kuusamon lennot jäävät kuukauden mittaiselle tauolle heinäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin.

‒Lentoaseman infrastruktuuria kehittämällä varmistamme turvallisen ja sujuvan liikennöin sekä voimme näin tukea Kuusamon matkailulle tärkeää joulu- ja talviturismia. Investoimme Kuusamon lentoaseman kunnostustöihin merkittävän summan, yhteensä 2,5 miljoonaa euroa, sanoo Lapin lentoasemien aluejohtaja Jonna Pietilä Finaviasta.

Vajaa kaksi miljoonaa euroa investoinnin kokonaissummasta käytetään kiitotievalojärjestelmän uusimiseen. Valojärjestelmän parannukset tehdään Finavian ilmastotavoitteet ja energiatehokkuus huomioiden. Kiitotien valaisimet vaihdetaan energiatehokkaaseen led-tekniikkaan. Kesän kunnostustyöt käsittävät myös osan asematason ja koko rullaustien uudelleenpäällystyksen.

Kuusamon ja Helsingin väliset lennot ovat tauolla 17. heinäkuuta ja 15. elokuuta välisen ajan. Myös terminaali on tuolloin kiinni. Lentotauon aikana Rovaniemen, Kemi-Tornion ja Oulun lentoasemat palvelevat Kuusamon alueen asukkaita ja matkailijoita.

Peruskorjaus työllistää 10–15 henkilöä Kuusamon alueelta, ja sen toteuttamiseen osallistuu useita paikallisia yrityksiä. Lisäksi projektin toteuttamisessa on mukana Finavian työntekijöitä Kuusamon, Oulun ja Kajaanin lentoasemilta.

Finavia tekee aktiivista työtä lentoyhteyksien rakentamiseksi ja kehittää lentoasemien infrastruktuuriaja palvelutasoa vastaamaan kansainvälisten matkustajien tarpeita ja toiveita.

Kuusamon lentoasema on osa Finavian Lapin lentoasemia, ja sinne on lentoliikennettä ympäri vuoden. Erityisesti talvisesongin aikana matkustajamäärät nousevat huomattavasti. Remontin myötä Kuusamon lentoasema on valmis uuteen talvikauteen.

‒Yksi merkittävimmistä markkinointivalteistamme on lentoasemien vähäpäästöisyys. Se viestii turisteille vastuullisesta matkailukohteesta ja siitä työstä, jota teemme kestävän kehityksen eteen. Seuraava tavoitteemme on saavuttaa hiilipäästöjen nettonollataso neljällä Lapin lentoasemalla jo tänä vuonna. Kuusamon lentoasema on yksi näistä neljästä lentoasemasta, Jonna Pietilä sanoo.

FINAVIA OYJ
Viestintä

Kuvia median käyttöön saa Finavian kuvapankista.
Pääkuva: Harri Tarvainen, Visit Finland

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Finavia Oyj
Lentäjäntie 3
01530 VANTAA

https://www.finavia.fi/fi

Lentoasemayhtiö Finavia johtaa ja kehittää 20 lentoasemaa Suomessa. Sujuvat ja laadukkaat palvelut lentoyhtiöille ja matkustajille ovat meille sydämen asia. Kehitämme Suomen saavutettavuutta ja hyvä lentoyhteyksiä. Olemme sitoutuneet vastuulliseen toimintaan edistääksemme kestävää lentomatkailua. Finavia-konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 298 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 2 540.

www.finavia.fi
http://vuosikertomus.finavia.fi
www.facebook.com/finavia
www.facebook.com/helsinkiairport
www.twitter.com/finavia
www.twitter.com/helsinkiairport

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finavia Oyj

Finavian liiketoimintakatsaus H1/23: Haastavassa toimintaympäristössä Suomen lentoasemaverkoston rahoitus turvattava pitkäjänteisesti31.8.2023 09:09:00 EEST | Tiedote

Finavian liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa matkustajamäärien kasvun ansiosta. Kannattavuus vahvistui kaikilla liiketoiminta-alueilla, mutta yhtiön liiketulos jäi edelleen negatiiviseksi alhaisten matkustajamäärien vuoksi. Matkustajamäärien hitaalla palautumisella on merkittävä vaikutus Finavian taloudelle ja sitä kautta myös alueellisten lentoasemien operointiin. Tiedot käyvät ilmi Finavian tammi-kesäkuun 2023 liiketoimintakatsauksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme