Visit Tampere

Pirkanmaalla kehitetään vastuullisia elämyksiä

Jaa
Ekokumppaneiden, Visit Tampereen ja Tampereen yliopiston yhteishankkeessa edistettiin elämystaloustoimijoiden muutoskyvykkyyttä ja vastuullisuutta.
Kuva: Laura Vanzo/Visit Tampere
Kuva: Laura Vanzo/Visit Tampere

Euroopan sosiaalirahaston rahoittamassa KOVA – Kohti vastuullisia elämyksiä -hankkeessa tarjottiin paikallisille yrityksille laadukasta ja maksutonta koulutusta sekä tukea kehityssuunnitelmien laatimisessa noudattaen Valitse vastuullisemmin-palvelun ja Sustainable Travel Finland -ohjelman vastuullisuuslinjauksia.

– Matkailuyritysten kasvun ja menestymisen kannalta olennaista on vastuullisuus, rohkeus ja uudistuminen. Kestävästi kasvava yritys rakentaa samalla kehitysmahdollisuuksia tulevaisuuteen. Vastuullinen toimintatapa ja siitä viestiminen on yritysten asiakkaille yhä tärkeämpi tekijä, sanoo Visit Tampereen projektipäällikkö Johanna Sahlgren.

Hankkeeseen osallistui yhteensä 16 pirkanmaalaista yritystä, minkä lisäksi hankkeen järjestämiin koulutuksiin osallistui kymmeniä vastuullisesta yrittämisestä kiinnostuneita ihmisiä eri organisaatioista. Koulutusten toteuttamisesta vastasi Tampereen yliopisto, minkä lisäksi yritysten sparraukset toteutettiin yhteistyössä Mood of Finland Oy:n asiantuntija Anu Nylundin kanssa.

– Hankkeen järjestämissä koulutuksissa perehdyttiin muun muassa vastuullisen liiketoiminnan, kiertotalouden ja vastuullisuusviestinnän teemoihin ja niissä luotiin hyviä verkostoja tulevaa yhteistoimintaa varten, iloitsee koulutuksista vastannut Tampereen yliopiston koulutusasiantuntija Kirsi Rimpisalo.

Myös hankkeen koordinoinnista vastannut projektipäällikkö Jesper Uunila Ekokumppanit Oy:sta kertoo sekä koulutusten että yrityskohtaisten sparrausten saaneen erittäin lämpimän vastaanoton yritysten keskuudessa. – Yritysten edustajat ovat olleet innokkaasti mukana hankkeessa ja olemme saaneet heiltä paljon kiitosta toteuttamistamme toimenpiteistä, Uunila kertoo. – Tämä tuntuu erityisen hyvältä, sillä hankkeen ensisijainen tarkoitus on ollut hyödyttää pirkanmaalaisia yrityksiä ja saamamme palautteen perusteella olemme tässä onnistuneet.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Jesper Uunila, Ekokumppanit Oy, p. 040 130 4817

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

projektipäällikkö Jesper Uunila, Ekokumppanit Oy, p. 040 130 4817

Kuvat

Kuva: Laura Vanzo/Visit Tampere
Kuva: Laura Vanzo/Visit Tampere
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Visit Tampere
Visit Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

03 5656 6800https://visittampere.fi

Olemme Suomen suosituimman matkailukaupungin matkailu- ja elinkeinomarkkinoinnin asiantuntijaorganisaatio. Vahvistamme Tampereen asemaa kansallisesti ja kansainvälisesti vetovoimaisena matkailu-, tapahtuma-, ja kongressikaupunkina.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Visit Tampere

Pirkanmaalla panostetaan sähköautomatkailuun29.6.2023 10:15:30 EEST | Tiedote

Tampereella ja Pirkanmaalla heinäkuussa käynnistyvän E-Car Adventures -palvelukokeilun ideana on rakentaa sähköautonvuokraukseen perustuva uusi matkailupalvelu, joka tuo sähköauton entistä paremmin esiin kestävänä liikkumisratkaisuna niin suomalaisille kuin kansainvälisille vieraille. Sähköautossa yhdistyvät ympäristöystävällisyys ja liikkumisen joustavuus, ja se soveltuu erityisesti kestävään lähi- ja luontomatkailuun. - Liikkumisen hiilijalanjälki on matkailun suurimpia ympäristöhaasteita ja siksi haemme aktiivisesti eri tapoja pienentää sitä ja tarjota samalla entistä parempia matkailuelämyksiä. E-Car Adventuresissa nämä yhdistyvät hienosti, matkailija voi vuokrata sähköauton ja tehdä vaikkapa kansallispuistosafarin Tampereelta, summaa Matti Pollari Visit Tampere Oy:stä Kokeilu on osa Visit Tampereen vetämää Sustainable Tourism Mobility -hanketta ja sen toteutuksen koordinoi Tampereen yliopisto. - Tutkimme kokeilussa E-Car Adventures -palvelun asiakaskokemuksia ja kehitystarpeita er

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme