DNA Oyj

DNA:n toukokuun 2023 myydyimmät puhelimet ja älykellot

Jaa
Kevät- ja kesäaika ovat vilkasta puhelinten ja älykellojen ostosesonkia. Alkukesä saa ihmiset päivittämään omia laitteitaan viimeisimpään teknologiaan ja hankkimaan niitä lahjaksi niin kouluista valmistuville kuin syksyllä koulutiensä aloittaville.

Toukokuussa myydyimpien puhelimien listalle mahtuu vain neljä laitevalmistajaa: Apple, Samsung, OnePlus sekä Xiaomi. Näistä OnePlus- ja Xiaomi-puhelimia on vain kaksi, kun Samsung keräsi listalta yhdeksän paikkaa ja Apple neljä, mukaan lukien kärkipaikan. Toukokuun voittajaksi yltänyt Apple keräsi paikkoja niin iPhone 13 -mallillaan kuin uusimmalla iPhone 14 -sarjallaan, jonka kaikki mallit olivat toukokuun listalla hyvin edustettuina.

Kärkipaikkaa toukokuussa piti Applen iPhone 13, joka on ollut koko vuoden kestosuosikkeja. Edistynyt kaksoiskamera, varma suorituskyky, loistava akunkesto, 5G ja kirkas näyttö tekevät tästä yhden kysytyimmistä puhelinmalleista kuukausi toisensa jälkeen. Mallin ampaisua huhtikuun kahdeksannelta sijalta suoraan toukokuun kärkipaikalle on vauhdittanut loppukevään juhlasesonki, joka nostaa yleensä myös hieman arvokkaampien laitteiden kysyntää. Samalla myös erityisesti arvokkaammissa puhelinmalleissa korostuva hintavertailu tehtiin toukokuussa asiakkaille helpommaksi, kun DNA lanseerasi uuden hintavertailukonseptinsa, DNA Takuuhinnan.

"Kevät- ja kesäaika saa ihmiset päivittämään puhelimiaan viimeisimpään teknologiaan, kun liikkuminen ja matkustelu kodin ulkopuolella lisääntyy. Puhelimen hankkimista helpottaa nyt myös DNA:n toukokuussa lanseeraama DNA Takuuhinta, joka tekee aktiivista hintavertailua asiakkaan puolesta. Automatiikkaan pohjautuva konsepti tuo tunnin välein DNA:n verkkokauppaan sekä DNA Kauppoihin ajankohtaiset tiedot useiden alan toimijoiden hinnoista ja muuttaa puhelimen hinnan sen hetken vertailun alimman markkinahinnan mukaiseksi. Tämä säästää asiakkailtamme sekä hintavertailuun kuluvaa aikaa että tietysti myös rahaa”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Juhlasesonki vauhdittaa myös älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden myyntiä

Kevään juhlasesonki näyttäytyy selkeästi myös toukokuun myydyimpien älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden listassa. Apple keräsi toukokuussa jopa neljä ensimmäistä sijaa, Watch SE GPS -mallin ollessa suosituin älykello toukokuussa samalla, kun valmistajan Series 8 GPS- sekä Series 8 GPS + Cellular -mallit täydentävät kärkikolmikon kokoonpanon. Alkava kesä tuo myös sporttisten älykellojen valikoimaan uusia huippuluokan täydennyksiä ja entistä monipuolisempia toimintoja Garminin aloittaessa uusien Fenix 7 Pro- ja Epix Pro -mallien myynnin DNA:n valikoimissa.

Lisäksi myös mobiiliyhteydellisten kellomallien suosio kasvaa tasaisesti. Toukokuun myydyimmistä malleista kuusi on varustettu mobiiliyhteydellä. Näiden joukosta löytyy malleja niin Applelta, Samsungilta kuin Xploralta, joka on vakiinnuttanut suosionsa perheen pienempien ensipuhelimena rannekellon muodossa.

"Kesä on mitä parhainta aikaa tutustua erilaisiin lapsen ensipuhelimeksi toimiviin ratkaisuihin ja aloittaa yhdessä harjoittelu niin, että koulujen alkaessa käyttö olisi jo mahdollisimman sujuvaa. DNA:n vuosittain teettämä koululaistutkimus osoittaa sen, että lapset saavat ensipuhelimensa yhä nuorempana. Yhä kysytymmät kellopuhelimet toimivat oivana keinona puhelimenkäytön harjoitteluun, kun näillä voi soittaa puheluita ja lähettää viestejä turvallisesti ilman pääsyä nettiin tai lapselle sopimattomaan sisältöön", Aavikko kertoo.

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet ja älykellot -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Lisäksi DNA julkaisee myydyimmät tietokoneet -seurannan jokaisen kvartaalin lopussa samassa yhteydessä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät täältä. Koko vuoden myydyimpien laitteiden listojen osalta tulee huomioida, että mallit ovat olleet myynnissä keskenään eripituisia aikoja. Listaa ei ole painotettu myynnissäoloajan mukaan.

DNA:n toukokuun myydyimmät puhelimet:

 1. (8.) Apple iPhone 13 5G
 2. (4.) Apple iPhone 14 Pro 5G
 3. (-) Samsung Galaxy A34 5G
 4. (3.) Samsung Galaxy A13 5G
 5. (-) OnePlus Nord CE 2 Lite 5G
 6. (-) Samsung Galaxy A54 5G
 7. (7.) Apple iPhone 14 Pro Max 5G
 8. (2.) Apple iPhone 14 5G
 9. (11.) Xiaomi Redmi Note 10 5G
 10. (-) Samsung Galaxy A14*
 11. (-) Samsung Galaxy A14 5G
 12. (-) Samsung Galaxy S22 5G
 13. (-) Samsung Galaxy S23 5G
 14. (6.) Samsung Galaxy A33 5G
 15. (1.) Samsung Galaxy A53 5G

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) 4G-puhelin. Muut listalla olevat puhelimet ovat 5G-puhelimia.

DNA:n toukokuun myydyimmät älykellot ja aktiivisuusrannekkeet:

 1. (7.) Apple Watch SE GPS (2. sukupolvi)
 2. (2.) Apple Watch Series 8 GPS
 3. (11.) Apple Watch 8 GPS + Cellular
 4. (3.) Apple Watch SE GPS+Cellular (2. sukupolvi)
 5. (5.) Huawei Watch GT 3
 6. (-) Xplora XGO3
 7. (12.) Apple Watch Ultra GPS + Cellular 49mm
 8. (15.) Samsung Galaxy Watch5 BT
 9. (1.) Samsung Galaxy Watch4 BT
 10. (-) Xiaomi Watch S1
 11. (9.) Huawei Band 7*
 12. (13.) Samsung Galaxy Watch5 4G
 13. (10.) Amazfit GTS 4 Mini
 14. (-) Xplora X6 Play
 15. (-) Xiaomi Redmi Band 2*

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) Aktiivisuusranneke.

Lisätietoa DNA Takuuhinnasta: https://www.dna.fi/takuuhinta 

Lisätietoa DNA:n Koululaistutkimuksesta: https://www.sttinfo.fi/data/attachments/00721/ab91e499-2147-4529-8b9c-1dd4cac89c19.pdf 

Lisätietoja medialle

Toimitusjohtaja Sami Aavikko, DNA Kauppa Oy, puh. 044 044 3069, sami.aavikko@dna.fi

DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Tehtävämme yhteiskunnassa on yhdistää tärkeimmät. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat jo vuosien ajan olleet mobiilidatan käyttömäärissä maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli 997 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1 700 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu noin 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2022 oli 997 miljoonaa euroa. DNA:lla on 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

Nearly 40 per cent of Finns feel that digital services have a negative effect on concentration – Disconnect Day on 1 October invites people to put their devices away22.9.2023 10:30:00 EEST | Press release

According to DNA’s annual Digital Life survey, nearly 40 per cent of Finns feel that constant use of digital services negatively affects their ability to concentrate. People want to restrict their use of smart devices, but many find it difficult. The upsides and downsides of digitality are highlighted especially in younger age groups. People under 35 in particular find it challenging to disconnect from their phone. Even so, parents estimate that as many as 36 per cent of young people aged 13 to 16 have wanted to limit the time they spend on their phones. The second annual Disconnect Day on 1 October 2023 challenges everyone to put their smart devices away.

Lähes 40 prosenttia suomalaisista kokee digipalvelujen haittaavan keskittymistä – Älyvapaapäivänä 1.10. laitteet laitetaan sivuun22.9.2023 10:30:00 EEST | Tiedote

DNA:n vuosittaisen Digitaalinen elämä -tutkimuksen mukaan lähes 40 prosenttia suomalaisista kokee jatkuvan digipalvelujen käytön haittaavan keskittymiskykyään. Älylaitteiden käyttöä tahdotaan rajoittaa omatoimisesti, mutta moni pitää sitä vaikeana. Digitaalisuuden positiiviset ja negatiiviset puolet korostuvat varsinkin nuoremmissa ikäryhmissä. Etenkin alle 35-vuotiaat pitävät puhelimelta irrottautumista haastavana. Silti vanhempien arvion mukaan jopa 36 prosenttia 13–16-vuotiaista nuorista on halunnut itse rajoittaa puhelimen parissa viettämäänsä aikaa. Toisen kerran 1.10.2023 vietettävä Älyvapaapäivä haastaa jokaisen laittamaan älylaitteet sivuun.

DNA customers have the highest mobile data usage in Europe, new report reveals – video content being an especially significant contributor21.9.2023 09:45:00 EEST | Press release

DNA customers had the highest average mobile data usage per subscription in Europe during the first six months of 2023 and were among the top users of mobile data worldwide, according to research company Tefficient’s new report**. DNA’s expert says that the growing popularity of video content has played an especially important role in raising data usage. Despite this rise, energy consumption has remained reasonable thanks to the added energy efficiency of the 5G network.

DNA:n asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa Euroopassa, kertoo tuore raportti – datamääriä kasvattaa etenkin liikkuva kuva21.9.2023 09:45:00 EEST | Tiedote

DNA:n asiakkaat käyttivät alkuvuonna eniten liittymäkohtaista mobiilidataa Euroopassa ja olivat myös koko maailman kärkijoukoissa, kertoo tutkimusyhtiö Tefficientin tuore raportti**. DNA:n asiantuntija sanoo etenkin liikkuvan kuvan yleistymisen kasvattavan datamääriä. Datamäärien lisääntyessä energiankulutus pysyy kuitenkin kohtuullisena, sillä 5G-verkon myötä energiatehokkuus paranee.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme