Vihreät Euroopan parlamentissa

Heidi Hautala: Europarlamentti vaatii kunnianhimoista yritysvastuulakia

Jaa
Euroopan parlamentti hyväksyi tänään äänin 366-225 parlamentin kannan yritysvastuudirektiiviin. Vihreiden europarlamentaarikko Heidi Hautala pitää parlamentin kantaa voittona ihmisoikeuksille ja ympäristölle.

- EU:n yritysvastuulaki on keskeinen osa murroksessa, joka määrittelee uudelleen yritysten vastuut ja velvollisuudet ihmisoikeuksien ja ympäristön kunnioituksessa. Parlamentti teki komission esitykseen useita muutoksia, jotka tuovat direktiivin paremmin linjaan YK:n yritystoimintaa ja ihmisoikeuksia koskevien ohjaavien periaatteiden kanssa. Ennakoitava ja johdonmukainen, kansainvälisiin linjauksiin pohjautuva lainsäädäntö on yritysten etu, Heidi Hautala sanoo.

Toteutuessaan EU:n yritysvastuulaki asettaa yrityksille velvoitteen tunnistaa toimintaansa liittyvät riskit ympäristön ja ihmisoikeuksien kannalta, ehkäistä näiden riskien toteutumista sekä lieventää mahdollisia toiminnasta aiheutuvia haittoja. Velvollisuutensa laiminlyövä yritys voi joutua korvausvastuuseen.

- Parlamentti huomoi kannassaan yritysten velvollisuuden puuttua toimintansa ilmastovaikutuksiin sekä painottaa erityisen huolellisuuden noudattamista konfliktialueille sijoittuvassa yritystoiminnassa ja sidosryhmien kattavaa osallistumista huolellisuuvelvoitteen toimeenpanoon, Hautala sanoo.

- EPP ja ECR -ryhmien yritykset vesittää direktiivi torjuttiin yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Lopputulos on iso voitto ihmisoikeuksille ja ympäristölle. Uskon että, pääsemme vielä loppukesästä kolmikantaneuvotteluihin yritysvastuulain tarkasta sisällöstä, Hautala sanoo.

MEP Heidi Hautala toimii vihreiden varjoesittelijänä lakiesityksestä vastaavassa oikeudellisten asioiden valiokunnassa sekä mietintöön osallistuvassa ihmisoikeuksien alivaliokunnassa.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät Euroopan parlamentissa
Vihreät Euroopan parlamentissaTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät Euroopan parlamentissa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme