Oulun yliopisto

Tiina Rajala, Tua Huomo, Pertti Korhonen ja Janne Saarikivi valittiin Oulun yliopiston hallitukseen

Jaa
Oulun yliopiston kollegio on valinnut neljä uutta jäsentä Oulun yliopiston hallitukseen. Pohjois-Pohjanmaan liiton kehitysjohtaja Tiina Rajala valittiin kaudelle 5.9.2023–31.12.2025. VTT:n Tulevaisuuden tuotteet ja palvelut -liiketoiminta-alueen johtaja Tua Huomo, Fintrafficin toimitusjohtaja Pertti Korhonen sekä kielitieteilijä, tietokirjailija Janne Saarikivi puolestaan kaudelle 1.1.2024–31.12.2025. Yliopiston kollegio päätti asiasta 31.5.2023. Päätös syntyi äänin 13–8.

Oulun yliopiston hallituksen yhdestätoista jäsenestä viisi tulee yliopistoyhteisön ulkopuolelta. Uudet jäsenet korvaavat väistyvät jäsenet. Tutkimusjohtaja Anna Rotkirchin toimikausi päättyy 4.9.2023 ja Juhani Damskin, Liisa Jaakonsaaren ja Kalervo Väänäsen toimikaudet päättyvät 31.12.2023. Nykyisistä viidestä jäsenestä hallituksessa jatkaa 31.12.2025 saakka Mikko Ayub. Hallituksen puheenjohtaja valitaan ulkopuolisista jäsenistä. 

”Yliopistokollegio tarkasteli päätöksenteossaan hallitusta kokonaisuutena ja sitä, että hallituksen jäsenet edustavat toisiaan täydentävää asiantuntemusta. Olen erittäin luottavainen, että saimme hallitukseen jäseniä, jotka ovat sitoutuneet Oulun yliopiston kehityksen edistämiseen ja tuntevat myös Pohjois-Suomen erityiskysymyksiä. Toivotan heille menestystä vaativaan hallitustehtävään”, sanoo kollegion puheenjohtaja Helka-Liisa Hentilä

Yliopistolain mukaan ulkopuolisten jäsenten tulee edustaa monipuolisesti yhteiskuntaelämän ja yliopiston toimialaan kuuluvien tieteiden tai taiteiden asiantuntemusta. 

HTM Tiina Rajala on työskennellyt vuodesta 2014 lähtien Pohjois-Pohjanmaan liiton kehitysjohtajana. Hän on toiminut aiemmin Työterveyslaitoksen aluejohtajana sekä Tekesin teknologia-asiantuntijan tehtävässä. Hänellä on aiempaa työkokemusta myös kansainvälisestä liiketoiminnasta ja Vaasan yliopistosta, jonka alumni hän on.

FT, MBA Tua Huomo on toiminut VTT:n Tulevaisuuden tuotteet ja palvelut -liiketoiminta-alueen johtajana vuodesta 2018. lähtien Hän on myös CSC:n (Tieteen tietotekniikan keskus) hallituksen varapuheenjohtaja. Hän on toiminut Suomen Akatemian hallituksen, yleisjaoston ja TKI-kumppanuusverkostojen erityisrahoituksen jaoston jäsenenä 2020–2021. Huomo on myös Oulun yliopiston alumni tietojenkäsittelytieteestä.  

Toimitusjohtaja, DI Pertti Korhonen on toiminut Fintrafficin toimitusjohtajana vuodesta 2020 alkaen. Hän on toiminut aiemmin muun muassa Outotecin toimitusjohtajana vuosina 2010–2016, Elektrobitin toimitusjohtajana 2006–2009 sekä sitä ennen vuodesta 1986 Nokian palveluksessa eri tehtävissä, ensin tuotekehityksessä ja Oulun yksikön johtajana, teknologiajohtajana ja yhtiön johtokunnan jäsenenä 2002–2006. Hän on Oulun yliopiston alumni sähkötekniikasta ja toiminut vuoden 2023 alusta Oulun yliopiston neuvottelukunnan puheenjohtajana.  

Professori Janne Saarikivi on kielitieteilijä, tietokirjailija, kolumnisti ja Tromssan yliopiston saamen kielen osa-aikainen professori vuodesta 2019. Hän on ollut suomen kielen ja kulttuurin yliopistonlehtori Tarton yliopistossa 2004–2006 sekä suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen professori Helsingin yliopistossa 2009–2014 ja 2017–2021. Janne Saarikivi on saanut useita palkintoja, muun muassa Suomalaisen kirjallisuuden seuran artikkelipalkinnon 2007, Kodiksamia-palkinnon 2019 ja Suomen Tiedeseuran E.J. Nyströmin palkinnon 2022.  

Henkilöstö ja opiskelijat saivat ehdottaa kollegiolle uusia jäseniä Oulun yliopiston hallitukseen. Kollegio myös haastatteli ehdokkaita. 

Lisätietoja:

 Oulun yliopiston kollegion pj, Helka-Liisa Hentilä 040 837 5527

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Tiina Rajala, kuva: Pohjois-Pohjanmaan liitto
Tiina Rajala, kuva: Pohjois-Pohjanmaan liitto
Lataa
Tua Huomo, kuva: VTT
Tua Huomo, kuva: VTT
Lataa
Pertti Korhonen, kuva: Oulun yliopisto
Pertti Korhonen, kuva: Oulun yliopisto
Lataa
Janne Saarikivi
Janne Saarikivi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Tutkimusta ihmisen ja tekoälyn vuorovaikutuksen parantamiseksi21.9.2023 11:22:15 EEST | Tiedote

Tekoälystä on tulossa yhä enemmän osa päivittäistä elämäämme. Nykyisellään tekoälyjärjestelmät ovat kuitenkin vielä liian kapea-alaisia, sillä usein niiltä puuttuu sosiaalista ja emotionaalista ymmärrystä, ja niiden käsitys todellisuudesta on rajoittunutta. Oulun yliopistossa ihmisen vahvuuksia digitalisoituvassa maailmassa ja erityisesti ihmisen ja tekoälyn vuorovaikutusta tutkitaan monitieteisesti Hybrid Intelligence (HI) -tutkimusohjelmassa. Tutkimusohjelma julkistetaan virallisesti 2. Arktisilla tekoälypäivillä Oulun yliopistossa 31.10.–1.11.2023.

Mari-Leena Talvitie Kerttu Saalasti -seminaarissa: Hallitus kaksinkertaistamassa päästöttömän energiatuotannon määrää Suomessa18.9.2023 14:00:00 EEST | Tiedote

Kerttu Saalasti -seminaarissa 18.9.2023 käsitellään metalli- ja konepajateollisuuden uudistumista digitalisaation ja erityisesti lisäävän valmistuksen avulla. Prosessin nähdään vaikuttavan keskeisesti myös ympäristökysymyksiin. Raahessa pidettävässä seminaarissa ovat esillä mm. Orpon hallituksen linjaukset vihreän siirtymän vauhdittamiseksi teollisuuden kestävän kasvun ja uudistumisen näkökulmasta. Seminaarissa jaetaan myös Kerttu Saalasti -palkinto mikroyrittäjyyttä ja yrittävää kulttuuria edistäneestä saavutuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme