Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Kulturfonden för Finland och Danmark delar ut 65 360 euro för finsk-danska samarbetsprojekt

Dela

Styrelsen för Kulturfonden för Finland och Danmark har fattat beslut om bidragsutdelning för det senare halvåret 2023 och det första halvåret 2024. Av de sammanlagt 95 ansökningar som mottogs från Finland och Danmark valde styrelsen ut 37 som beviljades bidrag.

Det största enskilda bidraget på 4 000 euro delades ut till Den Jyske Sangskole för kören MidtVest Pigekors konsertresa till Finland och till Klassiske Dage i Holstebro för att finländska artister skall kunna uppträda under musikfestivalen Klassiske Dage 2023 (Holstebro International Music Festival).

De övriga bidragen rörde sig från 500 euro uppåt medan den vanligast förekommande bidragssumman låg på cirka 2 000 euro.

Se bilagan med information om alla beviljade bidrag 2023.

Gemensam styrelse

Kulturfonden för Finland och Danmark har numera en gemensam styrelse med sammanlagt sju medlemmar från både Finland och Danmark.

Förutom av ordföranden, minister Jan-Erik Enestam, representeras Finland i styrelsen av kommunikationsdirektör Mary Gestrin, chefen för kulturtjänster Veikko Kunnas och författaren Anni Ylävaara, även känd som Rosa Liksom.

Danmark representeras i styrelsen av musikern, kulturdebattören och direktören Christian Have (vice ordförande) samt av författaren och poeten Martin Glaz Serup och tidigare ministern, styrelseordföranden för Det Kongelige Teater, Bertel Haarder.

Om fonden

Kulturfonden för Finland och Danmark har varit verksam i över 40 år. Fonden grundades för att främja kontakterna och kulturutbytet mellan Finland och Danmark och beviljar årligen bidrag till enskilda personer, organisationer och föreningar för olika samhälls- och kulturprojekt.

Läs mera: www.hanaholmen.fi/sv/kulturcentrum/hanaholmen/fonderna/kulturfonden-finland-och-danmark/

Kontakt:

Fondens generalsekreterare Gunvor Kronman, e-post: gunvor.kronman(at)hanaholmen.fi

 

Kontakter

Dokument

Andra språk

Följ Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum