Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Oppilaat kertovat toisen kotimaisen hyödyistä

Jaa

Svenska nu -verkosto ja Kielilähettiläät ry ovat yhdessä toteuttaneet Hejmoi -kampanjan, jonka aikana koottiin oppilaiden hyviä kokemuksia kansalliskielten – suomen ja ruotsin – osaamisesta. Kampanjan tuotokset on koottu yhteen videomuotoon ja jaettu teemoittain.

Kampanjan aikana koulut saivat toimia mainostoimistoina ja markkinoida, minkälaista hyötyä ja iloa toisen kotimaisen osaaminen on tuottanut. Oppilaat pohtivat omia kokemuksiaan ja kertoivat myös yleisemmin kielitaidon merkityksestä. Kampanjan kautta keräsimme 40 videotallennetta ja 10 kirjallista tuotosta suomen- ja ruotsinkielisistä kouluista.

Svenska nu -verkoston projektipäällikkö Mikael Hiltunen ja Kielilähettiläät ry:n toiminnanjohtaja Jaan Siitonen ovat tyytyväisiä kampanjan tuloksiin.

”Oppilaat ovat olleet todella luovia ja heidän tuotoksistansa välittyy henkilökohtainen suhde ja positiivinen asenne kielen oppimiseen. Uskomme, että oppilaiden on helppo samaistua videomateriaaliin, ja toivomme sen aktiivista käyttöä opetuksessa. Viesti uppoaa, kun oppilaat itse argumentoivat suomen tai ruotsin hyödyllisyydestä.”

Hejmoj -kampanja toteutettiin Opetushallituksen aloitteesta Svenska nu -verkoston ja Kielilähettiläät ry:n yhteistyönä. Videoiden tuottamisesta vastasi Clutch Productions.

Kampanjasivun linkki: www.hejmoi.fi

Lisätietoja antavat:

Mikael Hiltunen, Projektipäällikkö, Svenska nu -verkosto, Mikael.hiltunen@hanaholmen.fi, +358 40 620 6006

Jaan Siitonen, Toiminnanjohtaja, Kielilähettiläät ry – Språkambassadörerna rf, Jaan.siitonen@kielilahettilaat.fi,  +358 41 5305531

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye