Taideyliopistoon valittiin 313 uutta opiskelijaa – kansainvälisten hakijoiden määrä kasvoi kolmanneksella
Taideyliopiston uudet opiskelijat on valittu. Uusia perustutkinto-opiskelijoita valittiin 313, joista 35 Kuvataideakatemiaan, 185 Sibelius-Akatemiaan ja 93 Teatterikorkeakouluun.
Perustutkintokoulutuksen hakukohteisiin tuli yhteensä 5079 hakemusta, joka on 416 hakemusta enemmän kuin viime vuonna. Hakijoita oli yhteensä 4226. Hakemuksista 1059 oli Kuvataideakatemiaan, 1652 Sibelius-Akatemiaan ja 2386 Teatterikorkeakouluun.
Taideyliopisto kuuluu Suomen halutuimpiin opiskelupaikkoihin, sillä noin 7 % hakeneista tuli valituksi. Suosituimmat hakukohteet olivat näyttelijäntaiteen koulutusohjelma, kuvataiteen koulutusohjelma sekä musiikkiteknologian koulutusohjelma.
Hakeneiden ja valittujen opiskelijoiden määrä vaihtelee eri vuosina, koska kaikkiin koulutusohjelmiin ei oteta vuosittain uusia opiskelijoita.
Taideyliopisto kiinnostaa kansainvälisesti
Taideyliopiston kansainvälisten hakijoiden hakemusten määrä kasvoi edellisvuodesta noin kolmanneksella. Sama trendi on nähtävissä myös muissa Suomen korkeakouluissa, joissa kansainvälisten hakijoiden määrät ovat kasvaneet puolitoistakertaisiksi edellisvuosiin verrattuna. Yhteensä kansainvälisten hakijoiden osuus kaikista Taideyliopiston hakijoista oli 28 %.
Vararehtori Marjo Kaartinen uskoo kansainvälisen kiinnostuksen johtuvan Taideyliopiston erinomaisesta maineesta opiskelupaikkana. Myös suusta suuhun kulkevalla sanomalla on Kaartisen mukaan iso vaikutus.
“Saamme paljon hakemuksia täällä opiskelijavaihdossa olleilta, ja meiltä valmistuneet tulevat meitä kehuessaan tehneeksi paljon henkilökohtaista markkinointityötä”.
Musiikkiteknologian hakijamäärissä huomattavaa kasvua
Kiinnostus musiikkiteknologiaa kohtaan on ollut nousussa jo usean vuoden ajan, mikä näkyy myös koulutusohjelman tämän vuoden hakijamäärissä. Hakijamäärät kasvoivat kahden vuoden takaiseen 22 %:lla.
Vastuuopettaja, lehtori Marianne Decoster-Taivalkoski uskoo kasvavan kiinnostuksen ja koulutusohjelman hakijamäärän kasvun johtuvan musiikkiteknologisten keinojen ja käytäntöjen saavutettavuuden yleistymisestä.
“Nykyään on helpompi löytää yleistä tietoa musiikkiteknologian käytännöistä ja myös laitteisto on edullisempaa. Näiden asioiden ansiosta yhä useammat pääsevät kokeilemaan musiikin luomista teknologian avulla ja innostumaan alasta”, sanoo Decoster-Taivalkoski.
Opiskelijan polkua koulutusohjelmassa on myös helpotettu luomalla kolme profiilipolkua, jotka ohjaavat opiskelijoita oman alansa osaajiksi. Profilointipolkujen avulla opiskelija voi erikoistua joko musiikin äänityksen ja tuotantoon, elokuva- ja pelimusiikkiin tai luovien elektronisen musiikin käytäntöihin.
Taideyliopistoon keväällä 2023 valitut opiskelijat
- Kuvataideakatemiaan valitut uudet opiskelijat
- Sibelius-Akatemiaan valitut uudet opiskelijat
- Teatterikorkeakouluun valitut uudet opiskelijat
Verkkosivujen listalla lukevat vain niiden valituiksi tulleiden nimet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkistamiseen.
Lisätietoa valinnoista
Hanna Björksten,
asiantuntija, Yhteiset opintopalvelut, Taideyliopisto
Avainsanat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, esittävien taiteiden sekä kirjoittamisen koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto
Kandinäyttelyssä esillä nykytaiteen monet tekotavat, materiaalit ja aiheet21.9.2023 10:50:00 EEST | Tiedote
Nuorten kuvataiteilijoiden näyttelyssä voi kokea taidetta maalauksesta osallistavaan taiteeseen. Teokset näyttävät suuntia, joihin nuori sukupolvi vie taidetta ja aiheita, jotka he kokevat merkityksellisiksi.
Sibelius-Akatemian DIG.-festivaali avaa näyteikkunan jazzartistien maailmaan Musiikkitalossa 4.–7.10.202321.9.2023 09:58:14 EEST | Tiedote
Taideyliopiston Sibelius-Akatemian vuosittainen DIG.-jazzfestivaali valtaa Musiikkitalon Black Boxin 4.–7. lokakuuta. Järjestyksessään 19. festivaali esittelee kattauksen huippumuusikoiden konsertteja. Festivaali tarjoaa konserttien lisäksi eturivin paikan kuulla artistien ajatuksia ja mahdollisuuden keskustella heidän kanssaan ajankohtaisista aiheista, kuten laulajan roolista jazzmusiikissa ja alan sukupuolittuneisuudesta.
“Luovan työn ja tekoälyn välille luodaan turhaa vastakkainasettelua” –Tekoälyasiantuntija ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun dekaani keskustelevat tekoälystä Uniarts Festissä 22.9.14.9.2023 04:21:00 EEST | Tiedote
Tekoälyllä on potentiaalia luovan työn kumppanina, sanovat Mikko Koskinen ja Otso Huopaniemi.
175 vuotta täyttävän Kuvataideakatemian näyttelysyksyssä juhlitaan kuvataiteilija Lauri Anttilan opetustyötä5.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote
Juhlimme tänä syksynä 175-vuotiasta Kuvataideakatemiaa. Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulu aloitti toimintansa 1848 ja sai ensimmäiset omat opetustilansa Ateneumin valmistuessa 1887. Juhlistamme merkkivuotta näyttelyllä, joka kunnioittaa akatemian pitkäaikaisen rehtorin ja professorin Lauri Anttilan (1938–2022) elämäntyötä taiteen opettajana.
Tuure Koski syventyi tohtorintutkinnossaan jazzbasson historian merkittävimpään muutokseen, murtorytmiin29.8.2023 12:00:00 EEST | Tiedote
1950- ja 1960-luvuilla kehittynyt murtorytminen soittotapa nosti basistit aiempaa aktiivisempaan rooliin jazzyhtyeissä. Näin esittää Tuure Koski neljästä konsertista ja äänitteestä koostuvassa tohtorintutkinnossaan.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme