ELY-keskukset

Koillismaan kuntien välillä ajetaan joukkoliikennettä myös kesällä (Kainuu, Lappi, Pohjois-Pohjanmaa)

Jaa
Koulujen kesäloman alkamisesta huolimatta Kajaanin ja Kuusamon sekä Kemijärven ja Kuusamon välinen joukkoliikenne jatkuu. Lisäksi Kuusamon ja Oulun välillä käynnistyy kokonaan uusia linja-autovuoroja 5.6.2023 alkaen. Sen sijaan muilla reiteillä ajettuja vuoroja lakkaa vähäisten matkustajamäärien vuoksi.

Kesäajan linja-autoliikenne palvelee pääasiassa matkailua ja liityntäyhteyksiä junaliikenteeseen. Lisäksi yhteyksiä Kuusamon ja Oulun välillä parannetaan uusilla vuoroilla.  Alla on lueteltu ELY-keskuksen liikenne pääsuunnittain kesäkaudella sekä liikenteeseen tehdyt keskeiset muutokset.

Kemijärvi - Kuusamo

Liikennettä on kaikkina viikonpäivinä yksi vuoro kumpaankin suuntaan. Vuorot kulkevat Suomutunturin, Käylän sekä Rukan kautta. Vuorot palvelevat erityisesti Kemijärven yöjunan vaihtoyhteyksiä: Kemijärveltä lähdetään yöjunan saavuttua ja Kemijärvelle saavutaan ennen yöjunan lähtöä. Lisäksi vuoroja voi hyödyntää mm. matkoihin Rukalta tai Käylästä Kuusamoon.

Kuusamo - Oulu

Reitillä käynnistyy kaksi uutta vuoroa, jotka liikennöidään maanantaista perjantaihin. Aamuvuoro lähtee Kelantieltä Kuusamosta klo 4.30 ja saapuu Oulun linja-autoasemalle klo 7.30. Iltavuoro taas lähtee Oulun linja-autoasemalta klo 20.30 ja saapuu Kelantielle Kuusamoon klo 23.30. Kumpikin vuoro pysähtyy myös Pudasjärven ja Taivalkosken keskustassa. Aamuvuoron aikataulu on suunniteltu erityisesti työmatkustajia, opiskelijoita ja OYS:ssa asioijia varten. Lisäksi kummallakin vuorolla on liityntäyhteyksiä junaliikenteeseen Oulun rautatieasemalla.

Kuusamon ja Oulun väliset vuorot eivät enää pysähdy Taivalkosken Teboilin pihassa 5.6.2023 alkaen. Osalta vuoroista lakkaa pysähtymästä pihassa jo 1.6.2023 alkaen. Taivalkoskella pysähdytään jatkossakin keskustan pysäkillä.

Kuusamo - Hossa - Kajaani

Liikennettä on arkipäivisin ja sunnuntaisin yksi vuoro kumpaankin suuntaan. Kaikilla vuoroilla on liityntäyhteyksiä junaliikenteeseen Kajaanin rautatieasemalla. Ajalla 5.6.–1.10.2023 vuorot ajetaan Hossan kautta, ja vuorot poikkeavat myös Hossan luontokeskuksella. Joidenkin vuorojen lähtöaikaa Kajaanissa on muutettu, jolloin vaihtoaikaa juna- ja linja-autoliikenteen välillä saadaan pidennettyä.

Kuusamon ja Kajaanin väliset vuorot eivät enää pysähdy Hyrynsalmen SEOn pihassa 5.6.2023 alkaen. Hyrynsalmella pysähdytään edelleen torin ja Iston pysäkeillä.

Päättyvä liikenne

Syötteen ja Oulun väliset talvikauden vuorot on ajettu viimeisen kerran 1.5.2023, eikä liikenne jatku enää talvikaudella 2023–24. Vuoroja on liikennöity joulukuun alusta toukokuun alkuun torstaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin siten, että menovuoro on lähtenyt Syötteeltä klo 13.40 ja paluuvuoro Oulun lentoasemalta klo 17.30. Liikennöinti päättyy vähäisten matkustajamäärien vuoksi.

Taivalkoskelta Kuusamoon koulupäivisin klo 7.00 ja Kuusamosta Taivalkoskelle koulupäivisin klo 14.10 lähtevät vuorot ajetaan viimeisen kerran 2.6.2023, eikä liikenne jatku enää syksyllä 2023. Liikennöinti päättyy vähäisten matkustajamäärien vuoksi.

Posion ja Taivalkosken välinen liikenne ajetaan viimeisen kerran 2.6.2023, eikä liikenne jatku enää syksyllä 2023. Liikennöinti päättyy, koska vuoroissa on kulkenut vähän matkustajia Posion ja Taivalkosken välillä.

Kuusamon ja Hossan välillä ajettu Hossabussi ei enää liikennöi kesällä 2023. Liikennöinti päättyy vähäisten matkustajamäärien vuoksi. Hossaan pääsee Kuusamon ja Kajaanin välisillä linja-autovuoroilla ajalla 5.6.–1.10.2023.

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita linja-autovuoroihin myydään verkossa ja linja-autoissa. Kertalippuja on saatavilla verkosta Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Linja-autoissa kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Työmatkustajien ja muiden säännöllisesti matkustavien kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua edullisempaa.

Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Asiakaspalautteet: Liikenteen asiakaspalvelu, www.palautevayla.fi/aspa tai p. 0295 020 600
Median yhteydenotot: Joukkoliikenneasiantuntija Johannes Miesmaa, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, p. 0295 038 000

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Ansökningarna om utvecklingstjänster för företag upphör22.9.2023 12:32:52 EEST | Tiedote

NTM-centralernas Utvecklingstjänster för företag läggs ned i början av 2024 i enlighet med regeringsprogrammet. Ansökningstiden för Analys- och Konsulteringstjänster går ut i alla landskap senast 30.11.2023. I landskapen Västra och Södra Finland upphör dock anslagen redan tidigare. Minst anslag finns till förfogande i Västra Finland, där man inte längre rekommenderar att lämna in nya ansökningar. Ansökningarna behandlas i den ordning de inkommit och tjänsterna beviljas så länge det finns anslag. Under hösten inleds ännu nya utbildningar.

ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelujen haut päättyvät22.9.2023 12:32:52 EEST | Tiedote

ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelut lakkautetaan vuoden 2024 alusta hallitusohjelman mukaisesti. Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen haku päättyy kaikissa maakunnissa viimeistään 30.11.2023. Länsi- ja Etelä-Suomen maakunnissa määrärahat kuitenkin loppuvat jo aiemmin. Vähiten määrärahaa on käytettävissä Länsi-Suomessa, jossa uusien hakemusten jättämistä ei enää suositella. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja palveluja myönnetään niin kauan kuin määrärahoja riittää. Syksyn aikana on käynnistymässä vielä uusia koulutuksia.

Korjaamisen jalo taito - suunnitteletko vanhan rakennuksesi korjausta?18.9.2023 14:00:33 EEST | Tiedote

Tervetuloa 10.10.2023 Turussa järjestettävään Korjaamisen jalo taito -seminaariin (etäosallistumismahdollisuus). Seminaarissa pureudutaan korjausrakentamisen taidon tarpeisiin ja uhanalaisuuteen. Tapahtuma on suunnattu valtakunnallisesti kaikille rakentamisen ja kiinteistönhuollon parissa toimiville ja alalle aikoville sekä koulutuksen parissa työskenteleville. Ympäristöministeriö osoittaa ELY-keskuksille vuosittain määrärahaa jaettavaksi avustuksina rakennusperinnön hoitoon. Tänä vuonna rakennusperinnön hoidon avustusten haku käynnistyy 17.10.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme