Tampereen yliopisto

Pedaforum 2023 pohtii kestävää korkeakoulupedagogiikan kulttuuria

Jaa
Pedaforumin läpileikkaavia teemoja ovat kestävyys ja kansainvälisyys, kun vuosittain kongressi kokoontuu jakamaan kokemuksia hyvistä käytännöistä ja tietoa korkeakoulupedagogisesta tutkimuksesta. Korkeakoulupedagogiikan päivät järjestetään Tampereella Hervannassa. Osallistujia on tulossa yli 600.
Kuva: Tampereen korkeakouluyhteisö
Kuva: Tampereen korkeakouluyhteisö

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu järjestävät 6.–8.6. Pedaforum 2023 – korkeakoulupedagogiikan päivät. Konferenssiin on tulossa yli 600 osallistujaa Suomesta sekä muualta maailmasta.

Korkeakoulupedagogiikan päivät – Pedaforum on vuosittain järjestettävä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen pedagogiikan konferenssi.

Tämän vuoden teemana on ”Kohti kestävää korkeakoulupedagogiikan toimintakulttuuria”, jossa läpileikkaavia teemoja ovat kestävyys ja kansainvälisyys. Tapahtumassa on kaiken kaikkiaan yli 170 esitystä osallistavan ja inklusiivisen korkeakoulupedagogiikan, korkeakouluyhteisön hyvinvoinnin sekä toimintakulttuurien ja pedagogisen johtamisen alateemoista. 

Keynote-puheissa arviointikulttuuri ja korkeakoulupedagogiikka siltana kestävään tulevaisuuteen

Konferenssissa kuullaan kahta keynote-puhujaa: FT, FM, KM Juuso Niemistä ja FT Essi Aarnio-Linnanvuorta.

Juuso Niemisen aiheena on ”Kuka arvioisi arviointia? Kohti kestävää arviointikulttuuria”. Puheessa pohditaan arvioinnin roolia tulevaisuuden korkeakoulutuksessa. Nieminen toimii kasvatustieteen apulaisprofessorina The University of Hong Kongissa sekä Honorary Research Fellow -nimikkeellä Deakin Universityssa, Australiassa. Taustaltaan hän on matematiikan ja tietotekniikan aineenopettaja sekä erityisopettaja.

Essi Aarnio-Linnanvuoren aiheena on puolestaan ”Pääseekö tästä yli? Pohdintoja korkeakoulupedagogiikan mahdollisuudesta toimia siltana kestävään tulevaisuuteen”. Tässä puheessa käsitellään korkeakouluopetuksen kipukohtia suhteessa kestävyyteen ja transformatiiviseen oppimiseen. Aarnio-Linnanvuori toimii ympäristökasvatuksen ja kestävän kehityksen yliopistonlehtorina Tampereen yliopiston kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunnassa ja on kokenut ympäristö- ja ilmastokasvatuksen asiantuntija.

Tänä vuonna tapahtuman järjestämisestä vastaavat ensimmäistä kertaa yhdessä Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu. Mukana yhteistyössä on myös Poliisiammattikorkeakoulu. Tapahtuma järjestetään yliopiston Hervannan kampuksella.

Konferenssin tavoitteena on jakaa kokemuksia hyvistä käytännöistä ja tietoa korkeakoulupedagogisesta tutkimuksesta laadukkaan oppimisen edistämiseksi ja opetuksen kehittämiseksi. Pedaforum kokoaa monipuolisesti opetuksen, ohjauksen ja opintohallinnon asiantuntijoita sekä muita korkeakouluopetuksesta ja -tutkimuksesta kiinnostuneita osallistujia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pääpuhujien haastattelupyynnöt:
Juuso Nieminen, juuso@hku.hk
Essi Aarnio-Linnanvuori, essi.aarnio-linnanvuori@tuni.fi


Lisätietoa konferenssista:
sanna.kivimaki@tuni.fi
pedaforum@tuni.fi

Kuvat

Kuva: Tampereen korkeakouluyhteisö
Kuva: Tampereen korkeakouluyhteisö
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Väitös: Kerrostaloasukkaiden mieltymysten toteuttaminen tarjoaa mahdollisuuksia asuntojen tuleviin tilamuunnoksiin25.9.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Mitkä tekijät korostuisivat, jos asuinkerrostaloja kehitettäisiin asukkaiden ehdoilla? Entä mitä on huomioitava, jotta myös käyttäjät voisivat tehdä tilamuunnoksia asunnoissaan? Arkkitehti SAFA Sini Saarimaan väitöstutkimuksessa selvisi, että tietyt asuinkerrostalon ominaisuudet sekä tukevat miellyttävyyttä asukkaan näkökulmasta että mahdollistavat tilamuunnoksia asukkaille vaihtelevissa tilanteissa. Saarimaan mukaan nämä ominaisuudet ansaitsisivat enemmän huomiota suomalaisessa asuinkerrostalotuotannossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme