Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Jokilaaksojen kuntien välisen joukkoliikenteen kesäkausi alkaa

Jaa
Jokilaaksojen kuntien välisessä joukkoliikenteessä 5.6.2023. Vaikka osa talvikauden vuoroista jää kesätauolle, useiden kuntien välillä joukkoliikenne jatkuu myös kesän aikana. Kesäaikataulut ovat voimassa koulujen kesäloman ajan.

Kesäajan joukkoliikenne palvelee pääasiassa työ- ja asiointimatkoja. Työmatkaliikennettä ajetaan yleisimpinä työssäkäyntiaikoina useiden Ylivieskan seudun kuntien välillä. Lisäksi useilta linja-autovuoroilta on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen tai linja-autojen kaukoliikenteeseen.

Alla on lueteltu ELY-keskuksen liikenne pääsuunnittain kesäaikataulukaudella sekä liikenteeseen tehdyt keskeiset muutokset. Osaan vuoroista on lisäksi tehty pieniä reitti- ja aikataulumuutoksia.

Reisjärvi - Haapajärvi sekä Reisjärvi - Sievi - Sievi as. - Ylivieska

Kummankin reitin liikenteeseen tehdään kesäkauden alussa suuria muutoksia, kun Reisjärven ja Haapajärven välillä koulujen loma-aikoina arkipäivisin ajettavat vuorot lakkaavat kokonaan. Muutoksen syynä on lakkaavien vuorojen vähäinen matkustajamäärä. Lakkaava liikenne korvataan uusilla Reisjärven, Sievin, Sievin asemakylän ja Ylivieskan välisillä vuoroilla, jotka saapuvat Ylivieskaan klo 10.10 ja lähtevät Ylivieskasta klo 13.15.

Reitillä Reisjärvi - Sievi - Sievi as. - Ylivieska kulkee kesäkaudella arkipäivisin kaksi vuoroa sekä lauantaisin ja sunnuntaisin yksi vuoro kumpaankin suuntaan. Kaikilla vuoroilla on liityntäyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskan rautatieasemalla.

Muutokset vaikuttavat myös reitin Ylivieska - Sievi - Sievi as. - Ylivieska liikenteeseen. Ylivieskasta Sieviin käynnistyy uusi vuoro, joka lähtee Ylivieskasta klo 14.55. Uuden iltapäivävuoron myötä työmatkayhteydet Ylivieskan ja Sievin välillä paranevat. Samalla muutetaan joidenkin iltapäivällä ajettavien vuorojen aikatauluja ja reittejä. Lisäksi Ylivieskasta Sieviin klo 9.10 lähtevä vuoro lakkaa.

Reitillä Ylivieska - Sievi - Sievi as. - Ylivieska kulkee kesäkaudella arkipäivisin neljä vuoroa kumpaankin suuntaan. Vuoroja voi käyttää ympärivuotiseen työmatkaliikenteeseen Ylivieskaan, Sieviin ja Sievin asemalle. Kaikilla vuoroilla on liityntäyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskan rautatieasemalla.

Hiekkasärkät - Kalajoki - Alavieska - Ylivieska

Liikennettä on arkipäivisin neljä, lauantaisin kaksi ja sunnuntaisin kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Vuoroja voi käyttää ympärivuotiseen työmatkaliikenteeseen Hiekkasärkiltä, Kalajoelta ja Alavieskasta Ylivieskaan. Kaikilla vuoroilla on liityntäyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskan rautatieasemalla.

Kaikki kesäkaudella Kalajoen ja Ylivieskan välillä kulkevat vuorot ajavat Hiekkasärkille asti. Samalla joidenkin vuorojen aikataulut muuttuvat siten, että aikataulut ovat mahdollisimman yhtenäiset kesä- ja talvikausilla. Muutoksilla luodaan uusia vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen sekä saadaan pidennettyä vaihtoaikaa juna- ja linja-autoliikenteen välillä Ylivieskassa.

Ylivieska - Oulainen

Liikennettä on arkipäivisin neljä vuoroa kumpaankin suuntaan. Vuoroja voi käyttää ympärivuotiseen työmatkaliikenteeseen Ylivieskan ja Oulaisten välillä. Osalla vuoroista on liityntäyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskan rautatieasemalla. Lisäksi osa vuoroista ajetaan Oulaskankaan kautta. Savarin kautta vuorot eivät enää aja.

Kesäkauden alkaessa joidenkin vuorojen aikataulut muuttuvat siten, että aikataulut ovat mahdollisimman yhtenäiset kesä- ja talvikausilla. Muutoksilla luodaan uusia vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskassa. Samalla lakkaavat arkipäivisin Ylivieskasta Oulaisiin klo 9.10 ja Oulaisista Ylivieskaan klo 10.40 sekä sunnuntaisin Oulaisista Ylivieskaan klo 18.25 ja Ylivieskasta Oulaisiin klo 18.55 lähtevät vuorot. Muutoksen syynä on lakkaavien vuorojen vähäinen matkustajamäärä.

Pyhäsalmi - Haapajärvi - Nivala - Ylivieska

Nivalan ja Ylivieskan välillä liikennöidään arkipäivisin kolme vuoroa kumpaankin suuntaan. Vuoroja voi käyttää ympärivuotiseen työmatkaliikenteeseen Nivalaan ja Ylivieskaan. Osa vuoroista ajetaan Nivalan Teollisuuskylään asti. Lisäksi Pyhäsalmen ja Ylivieskan välillä liikennöidään arkipäivisin yksi vuoro kumpaankin suuntaan. Suurimmalla osalla vuoroista on liityntäyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskan rautatieasemalla.

Nivalan ja Ylivieskan välinen liikenne täydentää Haapajärven ja Nivalan välistä markkinaehtoista liikennettä. Aamuisin vuorot kohtaavat Nivalassa siten, että muodostuu vaihdollinen yhteys Haapajärveltä Ylivieskaan. Myös iltapäivisin on vastaava vaihdollinen yhteys Ylivieskasta Haapajärvelle.

Kalajoki - Oulainen - Haapavesi - Kärsämäki

Osa Kalajoen ja Oulaisten välisistä vuoroista korvataan uusilla vuoroilla, jotka ajavat reitillä Kalajoki-Oulainen-Haapavesi-Kärsämäki. Tähän asti ajetuissa Kalajoen ja Oulaisten välisissä vuoroissa on ollut vähän matkustajia, eivätkä vuorojen vaihtoyhteydet kaukoliikenteeseen ole olleet toimivia. Muutoksista huolimatta asiointimahdollisuus Merijärveltä Oulaisiin säilyy.

Uusilla vuoroilla parannetaan vaihtoyhteyksiä valtatien 4 linja-autoliikenteeseen Kärsämäellä. Muutosten myötä matka-ajat erityisesti Jyväskylän suuntaan lyhenevät. Lisäksi vuoroilla on vaihtoyhteyksiä valtatien 8 linja-autoliikenteeseen Kalajoella sekä junaliikenteeseen Oulaisissa. Uudet vuorot ajetaan koulujen loma-aikoina maanantaista perjantaihin sekä ympäri vuoden lauantaisin ja sunnuntaisin.

Pyhäntä - Piippola - Pulkkila - Haapavesi - Ylivieska

Liikennettä on arkipäivisin kaksi vuoroa, lauantaisin yksi vuoro ja sunnuntaisin yksi vuoro kumpaankin suuntaan. Kaikilla vuoroilla on liityntäyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskan rautatieasemalla. Reitin liikenteeseen ei ole tehty muutoksia.

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita linja-autovuoroihin myydään verkossa ja linja-autoissa. Kertalippuja on saatavilla verkosta Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Linja-autoissa kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.

Työmatkustajien ja muiden säännöllisesti matkustavien kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua edullisempaa. Lisäksi Ylivieskan ja Alavieskan, Kalajoen, Oulaisten tai Sievin välisille matkoille on saatavilla mobiilisovelluksesta kausilippu, jolla voi matkustaa 30 vuorokauden aikana rajoittamattomasti Liikenne Huovari Oy:n ja Oulaisten Liikenne Oy:n linja-autovuoroissa.

Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Asiakaspalautteet: Liikenteen asiakaspalvelu, www.palautevayla.fi/aspa tai p. 0295 020 600
Median yhteydenotot: Joukkoliikenneasiantuntija Johannes Miesmaa, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, p. 0295 038 000

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Luomutuotannon päivää juhlitaan lauantaina – alan kehittämiseen kaivataan uusia avauksia22.9.2023 13:22:01 EEST | Tiedote

Euroopan unionin luomutuotannon päivää juhlitaan lauantaina 23.9.2023 toista kertaa. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan luomutuotanto on tärkeä osa kestävää ruokajärjestelmää ja huoltovarmuutta. Lisäksi se ylläpitää luonnon monimuotoisuutta. Luomutuotannossa ei käytetä kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita, joten luomu ei ole ulkomaisten tuotantopanosten varassa.

Lähiruokapäivänä 9.9. Pohjois-Pohjanmaalla kuusi käyntikohdetta4.9.2023 13:34:34 EEST | Tiedote

Mistä suomalainen ruoka tulee? Millaisia tuotteita Pohjois-Pohjanmaalla tuotetaan? Mitä muuta mielenkiintoista maaseudulta löytyy? Muun muassa näihin kysymyksiin voit saada vastauksen valtakunnallisen Lähiruokapäivän tapahtumissa lauantaina 9.9.2023! Pohjois-Pohjanmaalla on mukana ainakin kuusi Lähiruokapäivän käyntikohdetta – kohteita voi tulla enemmänkin, sillä järjestäjäksi saa ilmoittautua tapahtumapäivään saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme