Överdirektör Merja Ekqvist överräcker livräddningsmedaljer i Helsingfors 7.6.202

Dela

Onsdagen den 7 juni 2023 kl.13 överräcker överdirektör Merja Ekqvist vid Regionförvaltningsverket i Södra Finland livräddningsmedaljer, som republikens president beviljat, till tre personer i Södra Finland som har räddat en person i livsfara genom att visa särskilt mod och rådighet med äventyrande av sin egen säkerhet. Tillställningen ordnas på Regionförvaltningsverket i Södra Finlands verksamhetsställe i Helsingfors, Bangårdsvägen 9 (1:a vån).

Representanter för medierna är välkomna att närvara vid tillställningen. Vi ber er vänligen göra en förhandsanmälan senast onsdagen 7.6 kl. 10: Johanna Koskela, tfn 0295 016 045, johanna.koskela@rfv.fi.

Medaljmottagare:

Ville-Valtteri Liukkonen, Kotka, med motiveringen att rädda från drunkning, is/vatten (önskar inte mer publicitet)

Lauri Malmstedt, Helsingfors, med motiveringen att rädda från tågbanan

Ari Paju, Ypäjä, med motiveringen att rädda från drunkning, is/vatten.

Varje år beviljas cirka 10–15 personer livräddningsmedaljer runt om i landet. År 2023 behandlade livräddningsmedaljnämnden sammanlagt 84 medaljförslag. Utifrån dem beviljade republikens president 17 personer en livräddningsmedalj. Medaljerna har beviljats sedan 1920-talet. Till regionförvaltningsverkets uppgifter hör att behandla förslag på medaljmottagare, att utreda händelserna och att överräcka medaljerna till personer som bor inom regionförvaltningsverkets verksamhetsområde.

Regionförvaltningsverket i Södra Finland publicerar ett pressmeddelande om överräckningen av livräddningsmedaljerna efter tillställningen 7.6.

Mer information:

Johanna Koskela, räddningsöverinspektör, tfn 0295 016 045 Ansvarsområdet för räddningsväsendet och beredskapen, Regionförvaltningsverket i Södra Finland johanna.koskela@rfv.fi

Nyckelord

Kontakter

Regionförvaltningsverket arbetar för att människors grundläggande fri- och rättigheter ska tillgodoses och främjar tillgången till basservice. Vi bidrar även till miljöskyddet, ett hållbart utnyttjande av miljön, den inre säkerheten samt sunda och trygga levnads- och arbetsmiljöer. Inom våra respektive regioner har vi också hand om de väglednings- och tillsynsuppgifter som finns angivna i lag och verkställer lagstiftningen. Regionförvaltningsverkets verksamhet styrs av åtta ministerier.

Regionförvaltningverkets webbsidor

Följ Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Det är dags att lämna in förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 202419.9.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverken ber om förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 2024 senast 3.11.2023. En biologisk mamma, adoptivmamma eller fostermamma som har fyllt 40 år kan få en medalj. Antalet barn är inte avgörande för att beviljas en medalj. Kommuner, församlingar, föreningar och andra sammanslutningar kan lämna in förslag på mammor som borde få medalj. Om mammans egna barn lämnar in förslaget ska det kompletteras med minst två tillförlitliga och av varandra oberoende bifallande utlåtanden från en organisation eller annan sammanslutning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum