ELY-keskukset

Bussiliikenteeseen muutoksia kesäkauden alussa (Etelä-Savo, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo)

Jaa
Joukkoliikenteeseen osoitettujen määrärahojen väheneminen pakottaa ELY-keskuksen supistamaan vuorotarjontaa maaseutuliikenteessä. Kertalippujen asiakashintoja on korotettu noin 10 % kesäkauden alusta.
Pohjois-Savon ELY-keskus kilpailutti keväällä 2023 Pohjois-Savon alueella päättyvät sopimusliikenteensä. Kuva: Canva.
Pohjois-Savon ELY-keskus kilpailutti keväällä 2023 Pohjois-Savon alueella päättyvät sopimusliikenteensä. Kuva: Canva.

Pohjois-Savon ELY-keskuksen käytössä oleva joukkoliikenteen määräraha on vähentynyt merkittävästi. Määrärahan niukkuudesta ja yleisen kustannustason noususta johtuen ELY-keskus on joutunut karsimaan etenkin pitkämatkaisen liikenteen vuoroja sekä esittämään korotuksia kuntien maksuosuuksiin.

Kesäkauden alusta ELY-keskus on lakkauttanut mm. maakuntakeskusten väliset yhteydet Joensuusta Jyväskylään ja Jyväskylästä Lappeenrantaan. Lisäksi vuorotarjontaa on jouduttu vähentämään yhteysväleillä Mikkeli-Jyväskylä, Varkaus-Joensuu, Varkaus-Kuopio ja Kuopio-Iisalmi.

Sopimusliikenteen kertalippujen hintoja on nostettu 5.6.2023 alkaen noin 10 % johtuen linja-autoliikenteen yleisen kustannustason noususta. Samansuuruinen hintojen korotus on tulossa koulujen alkaessa myös Iisalmen, Pieksämäen ja Varkauden paikallisliikenteiden lippuihin sekä alueilla käytössä oleviin kausilippuihin.

Liikennöitsijöissä muutoksia kesäkauden alusta

Pohjois-Savon ELY-keskus kilpailutti keväällä 2023 Pohjois-Savon alueella päättyvät sopimusliikenteensä. Kilpailutuksen perusteella 5.6.2023 alkaen ELY-keskuksen bussivuoroja liikennöi yhteysväleillä Kuopio-Vesanto, Kuopio-Rautalampi ja Kuopio-Varpaisjärvi uutena sopimusliikennöitsijänä Savonlinja Oy ja yhteysvälillä Kuopio-Pielavesi-Keitele liikennöintiä jatkaa Kuopion Liikenne Oy. Kuopio-Varkaus yhteysvälillä ELY-keskuksen sopimusliikennettä hoitaa jatkossa Soisalon Liikenne Oy. Osalla yhteysväleistä on myös markkinaehtoista liikennettä.

Pohjois-Savon ELY-keskus toimii joukkoliikenteen toimivaltaisena viranomaisena Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntien alueella lukuun ottamatta Kuopion, Joensuun, Mikkelin ja Savonlinnan kaupunkiseutujen toimivalta-alueita. ELY-keskuksen sopimusliikenne on tyypillisesti seudullista alueen kuntakeskuksista keskuskaupunkiin suuntautuvaa tai kaupunkien välistä liikennettä. Näiden lisäksi erityisesti kaupunkien välillä voi olla markkinaehtoista kaukoliikennettä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Savon ELY-keskus
Joukkoliikennevastaava Satu Huttunen p. 0295 026 709

Kuvat

Pohjois-Savon ELY-keskus kilpailutti keväällä 2023 Pohjois-Savon alueella päättyvät sopimusliikenteensä. Kuva: Canva.
Pohjois-Savon ELY-keskus kilpailutti keväällä 2023 Pohjois-Savon alueella päättyvät sopimusliikenteensä. Kuva: Canva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Ansökningarna om utvecklingstjänster för företag upphör22.9.2023 12:32:52 EEST | Tiedote

NTM-centralernas Utvecklingstjänster för företag läggs ned i början av 2024 i enlighet med regeringsprogrammet. Ansökningstiden för Analys- och Konsulteringstjänster går ut i alla landskap senast 30.11.2023. I landskapen Västra och Södra Finland upphör dock anslagen redan tidigare. Minst anslag finns till förfogande i Västra Finland, där man inte längre rekommenderar att lämna in nya ansökningar. Ansökningarna behandlas i den ordning de inkommit och tjänsterna beviljas så länge det finns anslag. Under hösten inleds ännu nya utbildningar.

ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelujen haut päättyvät22.9.2023 12:32:52 EEST | Tiedote

ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelut lakkautetaan vuoden 2024 alusta hallitusohjelman mukaisesti. Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen haku päättyy kaikissa maakunnissa viimeistään 30.11.2023. Länsi- ja Etelä-Suomen maakunnissa määrärahat kuitenkin loppuvat jo aiemmin. Vähiten määrärahaa on käytettävissä Länsi-Suomessa, jossa uusien hakemusten jättämistä ei enää suositella. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja palveluja myönnetään niin kauan kuin määrärahoja riittää. Syksyn aikana on käynnistymässä vielä uusia koulutuksia.

Korjaamisen jalo taito - suunnitteletko vanhan rakennuksesi korjausta?18.9.2023 14:00:33 EEST | Tiedote

Tervetuloa 10.10.2023 Turussa järjestettävään Korjaamisen jalo taito -seminaariin (etäosallistumismahdollisuus). Seminaarissa pureudutaan korjausrakentamisen taidon tarpeisiin ja uhanalaisuuteen. Tapahtuma on suunnattu valtakunnallisesti kaikille rakentamisen ja kiinteistönhuollon parissa toimiville ja alalle aikoville sekä koulutuksen parissa työskenteleville. Ympäristöministeriö osoittaa ELY-keskuksille vuosittain määrärahaa jaettavaksi avustuksina rakennusperinnön hoitoon. Tänä vuonna rakennusperinnön hoidon avustusten haku käynnistyy 17.10.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme