Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keusote tehostaa suun terveydenhuollon jonojen purkua

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) purkaa suun terveydenhuollon tarkastusten jonoja urakalla. Suun terveydenhuollon kiireettömät palvelut ovat olleet pidempään ruuhkautuneet. Ruuhkaa helpotetaan kesällä niin sanotuilla tiimipäivillä ja tarjoamalla vastaanottoaikoja myös arki-iltaisin ja lauantaisin.

Suun terveydenhuollon jonojen purkamiseksi järjestettävissä tiimipäivissä hammashoitolassa työskentelee useiden hammaslääkäreiden, hammashoitajien ja suuhygienistien tiimi, joka palvelee samanaikaisesti useita asiakkaita. Toimintatapa nopeuttaa palvelua. Lisäksi asiakkaat pyritään hoitamaan mahdollisimman kokonaisvaltaisesti yhdellä vastaanottokäynnillä, jolloin uusia käyntejä ei välttämättä tarvita.

Asiakkaalle ilmoitetaan vastaanottoaika tarkastukseen puhelimitse tai kirjeitse. Jos ajankohta ei sovi asiakkaalle, sen voi perua. Puhelimitse ilmoitetusta ajasta voi kieltäytyä heti puhelimitse ja kirjeitse tulleen ajan voi perua normaalien peruutuskäytänteiden mukaisesti.

JUSTissa palvellaan pitkään jonottaneita yli kuntarajojen

Tiimipäivien lisäksi hyvinvointialue purkaa kesällä tarkastusjonoja keskitetysti Järvenpään JUSTissa, jossa tarkastuksia tehdään myös arki-iltaisin ja lauantaisin. Vastaanottoajat on tarkoitettu hyvinvointialueen asukkaille, jotka ovat odottaneet tarkastukseen vähintään kuusi kuukautta. Asiakkaan asuinkunnalla ei ole väliä.

JUSTissa järjestettävistä tarkastuksista ollaan asiakkaisiin yhteydessä puhelimitse tai kirjeitse. Asiakkaalla on aina oikeus asioida oman kotikunnan hammashoitolassa, mutta se voi pidentää odotusaikaa merkittävästi. JUSTissa järjestettävillä tarkastusajoilla pyritään nimenomaan lyhentämään odotusaikaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme