Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaalaisia palvellaan ensi vuonna uudella digiklinikalla – hankinta käynnistyy

Jaa
Pirkanmaan hyvinvointialue on käynnistämässä uuden digitaalisen sote-klinikan hankintaa. Digiklinikalla voidaan jo ensi vuoden aikana arvioida asukkaiden hoidon tarvetta sekä tarjota hoitajan tai lääkärin vastaanottopalveluja. Se tarjoaa nykyaikaisen ja yhdenmukaisen yhteydenottokanavan niihin hyvinvointialueen terveyspalveluihin, joihin nykyään hakeudutaan useimmiten soittamalla.

Digiklinikka toteutetaan strategisessa tuotantokumppanuudessa yksityisen toimijan kanssa. Palveluiden järjestäjänä hyvinvointialue asettaa selkeät ja seurattavat tavoitteet toiminnalle.

-  Digiklinikka tarjoaa pirkanmaalaisille nopean ja asiakaslähtöisen yhteydenottoväylän muun muassa hoitajien ja lääkärien vastaanotoille. Tavoitteenamme on, että digiklinikasta tulisi tärkeä yhteydenottoväylä niille asiakkaille, jotka pystyvät käyttämään verkkoasiointia, kertoo hyvinvointialueen avopalvelujen johtaja Eeva Torppa-Saarinen.

- Digiklinikka korvaa osan nykyisistä palvelukäytännöistä, mutta ei sovellu kaikkiin hoitokontakteihin. Uuden toimintamallin myötä voidaan vapauttaa lisää aikoja erityisesti fyysistä vastaanottoa tarvitseville.

Digiklinikka muuttaa sekä yhteydenottotapaa että ammattilaisten työtä. Se luo uudenlaisia työnkuvia, ja sujuvoittaa asiakaspalvelua.

-  Alueen väestölle se on paitsi mahdollisuus, myös muutos aiempiin käytäntöihin. Alueen asukkaita tullaan opastamaan palveluihin hakeutumisessa myöhemmin monilla keinoilla.

Digiklinikka tulee edesauttamaan hoitoon pääsyä. Sitä koskeva hoitotakuu tiukentuu tänä syksynä. Digiklinikan hankinnan lisäksi hoitoon pääsyä on edistetty Pirkanmaalla lisäämällä terveyskeskuslääkärien virkoja ja rekrytoimalla sairaanhoitajia uudenlaisiin tehtävänkuviin.

Digiklinikan hankintaa käsitellään maanantaina 12.6. aluehallituksessa. Hankinta on osa hyvinvointialueen strategian toimeenpanoa.

Katso maanantain 12.6. aluehallituksen esityslista

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Ikäihmisten palveluista ja erityisryhmien asumispalveluista vuorossa keskustelukierros – laitoshoidon muutosten taustalla lainsäädännön vaatimukset18.9.2023 14:12:39 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti maanantaina lähettää ikäihmisten palvelujen kehittämisen ohjelmaluonnoksen sekä vammaisten ja mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden asumispalvelujen kehittämisehdotukset laajalle kuulemiskierrokselle yhteistyötoimikuntaan, vaikuttamistoimielimille, valiokunnille ja aluehallituksen jaostoille. Aluehallitus käsittelee kehittämisehdotuksia ja saatuja palautteita lokakuussa 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme