MessukeskusMessukeskus

Energiaratkaisut ja taloyhtiöiden talous puhuttavat Kiinteistö 2023 -messuilla

Jaa
Kiinteistö 2023 -messujen ohjelma on julkaistu. Kiinteistöjen ja taloyhtiöiden korjausrakentamisen tapahtumassa puhuttavat energiaratkaisut ja rahoitus. Kiinteistömessut järjestetään 11.–12.10.23 Helsingin Messukeskuksessa samaan aikaan FinnSecin, Turvallisuusmessujen ja AudioVisual Expon kanssa.

EU:ssa parhaillaan uusittava energiatehokkuusdirektiivi ja kansallinen lainsäädäntö nostaa energia- ja lämmitysratkaisut sekä kulutuksen vähentämisen keskiöön Kiinteistömessuilla. Yhteiskuntasuhdepäällikkö Riikka Vaajan puheenvuorossa avataan energiatehokkuuden parantamisen pullonkauloja ja annetaan vinkkejä mitä taloyhtiöiden kannattaa ensin selvittää.

Taloyhtiön hallituksen ja isännöin välinen yhteistyö keskiössä
Kiinteistöliiton yhteysjohtaja Timo Tossavainen vinkkaa tapahtumassa mihin isännöinnin ostamisessa kannattaa kiinnittää huomiota. ”Monelle taloyhtiön hallituksessa toimiminen on uutta. Annamme Kiinteistömessuilla käytännöllisiä ja rahanarvoisia vinkkejä, joiden avulla tässä luottamustehtävässä onnistuu parhaiten. Agendalla on tietysti myös ajankohtaista tietoa putki- ja märkätilaremontteihin sekä yleisesti korjausrakentamiseen liittyen”, sanoo Tossavainen.

Isännöinnin uusista eettisistä ohjeista kertoo Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva. Isännöintiin liittyvissä ohjelmissa puhutaan lisäksi Isännöinnin laadusta, digitalisaatiosta sekä isännöitsijän ja hallituksen yhteistyöstä. Jos taloyhtiön osakeluettelot ovat vielä lokakuussa siirtämättä huoneistotietojärjestelmään, voi Maanmittauslaitoksen tukiklinikalla tehdä sen paikan päällä.

Sähköautojen latausvalmius ja kustannusten jyvitykset taloyhtiöissä
Sähkö- ja hybridiautoilu yleistyy kovaa vauhtia, ja se aiheuttaa taloyhtiöille paineita latauspisteiden rakentamiseen. Kiinteistöliiton neuvontalakimies Tapio Haltia kertoo puheenvuorossaan, miten toimia, kun latauspisteiden hankkimisesta päätetään sekä siitä, miten kustannukset jaetaan oikeudenmukaisesti ja osakkaiden yhdenvertaisuutta kunnioittaen.

Taloyhtiöiden raha-asiat tapetilla aikaisempaa enemmän
Alan laajimmassa tapahtumassa keskustellaan myös remonttirahoituksesta, taloyhtiöiden maksuvaikeuksista ja varautumisesta. Suomen Vuokranantajien Sanna Hughes puolestaan avaa, mitä tuloutus ja rahastointi tarkoittavat taloyhtiön ja asuntosijoittajan kannalta.

Erityisesti isännöitsijöille ja taloyhtiön hallitusten jäsenille suunnattu Kiinteistömessut tarjoaa pitkän tauon jälkeen kävijöilleen kiinnostavia seminaareja ja asiantuntevia puheenvuoroja. Kaksipäiväisen tapahtuman aikana voi tutustua alan palvelutarjontaan ja innovaatioihin sekä hankkia hyviä kontakteja tulevia remontti- ja palvelutarpeita silmällä pitäen.

Kiinteistömessut järjestetään samaan aikaan FinnSecin, Turvallisuusmessujen ja AudioVisual Expon kanssa 11.-12.10.2023. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kiinteistöliiton ja Suomen Isännöintiliiton kanssa.

Lisätiedot: www.kiinteistömessut.fi
viestinnän asiantuntija Anu-Eveliina Mattila, puh. 050 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Vuoden herkullisin tapahtuma Viini & Ruoka rantautuu Helsingin Messukeskukseen26.9.2023 10:12:24 EEST | Tiedote

Viini & Ruoka kokoaa ruoasta ja viinistä kiinnostuneet Helsingin Messukeskukseen 26.-29.10.2023. Suosittu ja odotettu tapahtuma tarjoaa kävijöille runsaasti monipuolista koettavaa, kuten mielenkiintoisia näytteilleasettajia, suosittuja viinitastingeja, inspiroivia kirjailijavieraita sekä muita makunystyröitä hiveleviä kokemuksia. Tapahtumassa kilpaillaan myös Vuoden Kokki -ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen finaalit. Viini & Ruoka järjestetään Messukeskuksessa samaan aikaan Helsingin Kirjamessujen kanssa.

Helsingin Kirjamessujen ohjelma entistä laajempi, teemakeskusteluissa esillä valta26.9.2023 00:01:00 EEST | Tiedote

Helsingin Kirjamessut 2023 tarjoaa jälleen monipuolisen ohjelman kirjallisuuden ystäville. Tänä vuonna järjestetään yli 900 keskustelua ja kirjailijahaastattelua, joihin osallistuu yli 1000 kirjailijaa, vaikuttajaa, tutkijaa, taiteilijaa ja poliitikkoa. Paikalla on kotimaisten huippukirjailijoiden lisäksi noin 30 kansainvälisiä kirjailijavieraista kymmenestä maasta. Teemakeskustelujen aiheena on valta kirjallisuudessa. Uutta kirjamessujen ohjelmassa ovat keskustelut kirjailijoiden tuotannoista ja kirjasomen entistä vahvempi läsnäolo. Helsingin Kirjamessut järjestetään 26.–29.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa nyt 23. kerran.

Seikkailija Ruffe tuo Vene 24 Båt -messuille uusia tuulia21.9.2023 12:59:01 EEST | Tiedote

Kari ”Ruffe” Nurmi on tunnettu meriseikkailija sekä veneilyn puolestapuhuja ja ympäristöstä huolehtija. Hänen erikoisia veneilytempauksia on vuosien varrella saatu seurata eri yhteyksissä. Helsingin kansainväliset venemessut Vene 24 Båt tarjoaa nyt paikan messualueen ohjelmapisteestä, Purjehdussatamasta, jonka ohjelman Ruffe kokoaa ja tuottaa. Odotettavissa on idearikasta ohjelmaa Vene 24 Båt -messuilla 9.–18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme