Ensi- ja turvakotien liitto

Blogi: Heikoimmasta ei olla pitämässä huolta

Jaa

Hallitusohjelmassa korostetaan, että talouden kuntoon pistämisen rinnalla pidetään heikoimmista huolta. Riitta Särkelä päätyy blogissaan toiseen johtopäätökseen. 

–Suurin hinta sopeutustoimista maksetaan pienituloisimmissa ja heikoimmassa asemassa olevien talouksissa. On välttämätöntä, että hallitus arvioi linjattujen muutosten kasautuvat vaikutukset ennen kuin niitä aletaan panna toimeen, arvioi Riitta Särkelä blogissaan hallitusohjelmaa. 

– Lapsiperheiden kannalta erityisen huolestuttavia ovat suunnitelmat ensisijaisten etuuksien leikkauksista ja niiden lapsikorotusten poistamisesta, indeksien jäädyttämisestä, asumistukeen ja myös toimeentulotukeen tehtävät leikkaukset tilanteessa, kun elinkustannukset nousevat koko ajan. 
– Elinkeinopoliittiset linjaukset ovat ajamassa yli kansanterveydellisten ja lasten terveen kehityksen turvaamiseen liittyvien tavoitteiden. 
– Sosiaali- ja terveysjärjestöjen tärkeyttä ihmisten pärjäämisen kannalta ei hallitusohjelmassa tunnisteta lainkaan, Särkelä luettelee.

Lue blogi: Heikoimmista ei olla pitämässä huolta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Riitta Särkelä
pääsihteeri, Ensi- ja turvakotien liitto
p. 050 636 63

Laura Kouri
viestinnän asiantuntija, Ensi- ja turvakotien liitto
p. 040 709 9498, laura.kouri@etkl.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ensi- ja turvakotien liitto - Olemme valtakunnallinen lapsi- ja perhejärjestö, joka auttaa vaikeissa ja turvattomissa oloissa eläviä lapsia ja perheitä sekä tekee perheväkivaltaa ehkäisevää työtä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ensi- ja turvakotien liitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme