Suomen Apteekkariliitto

Lääkehaku auttaa löytämään puuttuvan lääkkeen kesälomareissullakin

Jaa

Lääkehausta löytyy saatavuustietojen lisäksi myös lääkkeiden hinta- ja Kela-korvattavuustietoja.

Lääkehausta löytyy saatavuustietojen lisäksi myös lääkkeiden hinta- ja Kela-korvattavuustietoja. Julkaisuvapaa kuvituskuvaa:  Taru Vanhala/Apteekkariliitto
Lääkehausta löytyy saatavuustietojen lisäksi myös lääkkeiden hinta- ja Kela-korvattavuustietoja. Julkaisuvapaa kuvituskuvaa: Taru Vanhala/Apteekkariliitto

Kesälomakauden alkaessa ja erityisesti juhannuksen tienoilla suomalaiset matkustavat paljon kotimaassa.  

Mikäli kesälomareissulla tulee tarve hankkia lääkkeitä, voi lääkkeiden saatavuuden tarkistaa kätevästi verkon Lääkehaku-palvelusta. Apteekkariliiton muutama vuosi sitten julkaisema palvelu löytyy Apteekki.fi-sivuston etusivulta.  

Palvelu tarjoaa ajantasaisen tiedon lähimmästä apteekista tai verkkoapteekista, jossa tarvittavaa lääkettä on saatavilla. Lääkehaku löytää samalla myös apteekin yhteystiedot. 

− Asiakkaan kannattaa varmuuden vuoksi aina soittaa apteekkiin ja varmistaa lääkkeen saatavuus, ennen kuin hän lähtee sitä noutamaan, viestintäproviisori Elina Aaltonen Apteekkariliitosta sanoo. 

Kalliimmat ja vähemmän käytetyt lääkkeet ovat apteekeissa usein tilaustuotteita. Jos lääkehaku näyttää, että lääkettä ei lähiapteekin varastossa ole, se ei tarkoita etteikö sitä saisi kyseisen apteekin kautta. 

– Jos lääke on normaalisti saatavilla tukusta, se saadaan tilattua jokaiseen Suomen apteekkiin päivän parin tilausajalla, Aaltonen muistuttaa. 

Lääkehausta löytyy saatavuustietojen lisäksi myös lääkkeiden hinta- ja Kela-korvattavuustietoja. 

Lääkehaun lisäksi apteekki.fi-sivustolta löytyy myös Apteekkihaku. Apteekkihaku etsii nopeasti lähimmän auki olevan apteekin missä päin maata juhannusta tai kesälomaa viettääkään.  

Ennakoimalla voi varmistaa, ettei lääkehoito keskeydy 

Ennen lomareissulle lähtöä kannattaa myös varmistaa, että omat reseptit ovat voimassa ja niissä on lääkettä jäljellä. Säännöllisesti käytössä olevien lääkkeet kannattaa noutaa apteekista hyvissä ajoin.  

– Maailmanlaajuiset lääkkeiden saatavuushäiriöt ovat lisääntyneet, joten lääkkeiden hakemista ei kannata jättää ihan viime tippaan. Näin apteekilla on tarvittaessa paremmin aikaa auttaa asiakasta niin, ettei lääkehoitoon tule keskeytyksiä, Aaltonen toteaa. 

Jatkuvan lääkityksen kohdalla muistisääntö seuraavan lääke-erän noutamiseen on helppo: jos lääkettä hakee kerrallaan kolmeksi kuukaudeksi, seuraavan erän voi tulla hakemaan kolme viikkoa ennen edellisen loppumista. Kahden kuukauden ja kuukauden lääke-erissä voi olla liikkeellä kahta viikkoa ja viikkoa ennen. 

Saatavuushäiriöistä huolimatta lääkkeiden saatavuus suomalaisissa apteekeissa on edelleen erinomaisella tasolla. Apteekkariliiton tänä keväänä toteuttaman toimitusvarmuustutkimuksen mukaan peräti 98 prosenttia resepteistä toimitetaan apteekeissa asiakkaalle heti. Puuttuvat lääkkeet toimitetaan päivän parin tilausajalla. 

Lisätietoja: viestintäproviisori Elina Aaltonen, p.  010 6801 405, elina.aaltonen@apteekkariliitto.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Apteekkariliitto ry (www.apteekkariliitto.fi) on yksityisiä apteekkeja edustava yhdistys. Apteekkariliitto kehittää eettisesti ja ammatillisesti korkeatasoista apteekkitoimintaa osana terveydenhuoltoa ja tuottaa jäsenilleen apteekkitoimintaa tukevia palveluita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Apteekkariliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye