Osuuskunta KPY

Enfon ja Voimatelin hallitukset uudistuvat

Jaa
Osuuskunta KPY suoraviivaistaa tytäryhtiöidensä Enfon ja Voimatelin johtamista. Tavoitteena on parantaa tiedonkulkua, sujuvoittaa päätöksentekoa ja vahvistaa yhteistä tilannekuvaa KPY:n ja konsernin tytäryhtiöiden välillä.
Anssi Lehikoinen, KPY:n toimitusjohtaja Kuva: Markus Aspegren
Anssi Lehikoinen, KPY:n toimitusjohtaja Kuva: Markus Aspegren

Enfon ja sen tytäryhtiön Epicalin hallituksien uudeksi puheenjohtajaksi on nimetty KPY:n toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen. Hallituksien jäseniksi on nimetty KPY:n sijoitusjohtaja Kirsi Huusko sekä KPY:n lakiasiainjohtaja Teemu Pieviläinen.

Myös Voimatelin hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on nimetty Anssi Lehikoinen ja hallituksen jäseneksi Teemu Pieviläinen. Lisäksi hallituksen jäseneksi on nimetty KPY:n talousjohtaja Jenni Ahava.

”Molemmat yhtiöt toteuttavat strategista uudistumista ja tekevät töitä liiketoiminnan kannattavuuden palauttamiseksi. Tiivis kommunikaatio yhtiön johdon ja omistajan välillä sekä päätöksenteon sujuvuus vahvistavat onnistumisen edellytyksiä,” kommentoi Anssi Lehikoinen.

Hallitusnimitykset on tehty Enfon ja Voimatelin yhtiökokouksissa 22.6.2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Anssi Lehikoinen, KPY:n toimitusjohtaja Kuva: Markus Aspegren
Anssi Lehikoinen, KPY:n toimitusjohtaja Kuva: Markus Aspegren
Lataa
Jenni Ahava, KPY:n talousjohtaja Kuva: Markus Aspegren
Jenni Ahava, KPY:n talousjohtaja Kuva: Markus Aspegren
Lataa
Kirsi Huusko, KPY:n sijoitusjohtaja Kuva: Markus Aspegren
Kirsi Huusko, KPY:n sijoitusjohtaja Kuva: Markus Aspegren
Lataa
Teemu Pieviläinen, KPY:n lakiasiainjohtaja  Kuva: Markus Aspegren
Teemu Pieviläinen, KPY:n lakiasiainjohtaja Kuva: Markus Aspegren
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Osuuskunta KPY
Osuuskunta KPY
Viestikatu 7 A
70600 KUOPIO

Vaihde 017 369 7800http://www.kpy.fi

Noin 140-vuotias KPY on arvopohjainen osuuskunta, jonka omistaa Osuuskunta KPY:n osuudenomistajien muodostama yhteisö.

Haluamme luoda elinvoimaa omaa toimintaamme laajemmin sijoittamalla arvopohjaamme sopiviin, toimintansa käynnistys- ja alkuvaiheen ohittaneisiin kannattavan kasvun yhtiöihin sekä kehittämällä modernia työpäiväkokemusta edistäviä toimitilakiinteistöjämme ja palveluitamme.

Visionamme vuoteen 2026 on olla liike-elämän ekosysteemi, joka on yksi Suomen arvostetuimmista menestyjien kasvuympäristöistä. Tätä visiota toteutamme sekä omistamalla aiempaa monipuolisemmin kiinnostavia yhtiöitä (KPY Momentum -strategia) että luomalla ekosysteemejä ja yhteisöjä, jotka houkuttelevat osaajia ja luovat edellytyksiä yritysten kasvulle (KPY Nova -strategia). Katsomme, että Momentum ja Nova -strategialinjamme täydentävät ja tukevat luontevasti toinen toisiaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta KPY

Verkonrakennus- ja infrapalveluita tarjoava Elvera ostaa Voimatelin sähköverkkoliiketoiminnan22.11.2023 08:15:37 EET | Tiedote

Verkonrakennus- ja infrapalveluita yrityksille ja julkiselle sektorille tarjoava Elvera Oy on sopinut tänään 22.11.2023 liiketoimintakaupasta Voimatel Oy:n kanssa. Kaupan myötä Osuuskunta KPY:n kokonaan omistaman tytäryhtiön, Voimatelin, sähköverkkoliiketoiminta siirtyy Elveralle. Samalla Voimatelilta siirtyy yli 250 henkilöä Elveran palvelukseen. Kaupan toteutuminen edellyttää vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) hyväksyntää. Liiketoimintakauppa avaa Voimatelille mahdollisuuksia keskittyä entistä vahvemmin tietoverkkoliiketoimintaan.

KPY-konsernin puolivuosikatsaus 1.1.–30.6.2023: KPY Novapoliksen alkuvuosi sujui vahvasti, Voimatelin ja Enfon kannattavuudessa edelleen parannettavaa14.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

KPY-konsernin liikevaihto, käyttökate ja liiketulos vahvistuivat tammi-kesäkuussa 2023 edellisvuoden vertailujaksoon nähden. Kannattavuuden palauttaminen on kuitenkin edelleen kesken. Katsauskauden tulos tai vertailukauden tulos eivät sisällä yritysjärjestelyihin tai kertaluonteisiin omaisuuden arvonalennuksiin liittyviä eriä.

KPY-konsernin liiketulos tappiollinen, tytäryhtiö KPY Novapolis onnistui erinomaisesti31.5.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

KPY-konsernin vuoden 2022 tilikauden tulosta painoi pitkäaikaisten tytäryhtiöomistusten Enfon ja Voimatelin tiettyihin liiketoimintoihin kohdistuvat kannattavuushaasteet, joita inflaatio ja globaaliin tilanteeseen liittyvät epävarmuudet ovat osaltaan lisänneet. Konsernin tilikausi onnistui kuitenkin uudistetun strategian mukaisissa avauksissa. KPY Novapolis suoriutui tilikaudesta 2022 erinomaisesti kasvattaen liikevaihtoaan sekä liiketulostaan.

Enfon konsultointiliiketoiminnasta tulee Epical – Enfo uudistaa yhtiörakenteensa29.5.2023 10:00:31 EEST | Tiedote

Osuuskunta KPY:n (”KPY”) tytäryhtiö Enfo Oyj (”Enfo”) ottaa käyttöön uuden yhtiörakenteen. 1.6.2023 lähtien Enfo Oyj muodostuu kahdesta itsenäisestä liiketoiminnosta: Enfon konsultointiliiketoiminta saa uuden brändin ja nimen Epical, ja yhtiön IT-palveluliiketoiminta jatkaa toimintaansa Enfo-brändin alla. Uusi rakenne otetaan käyttöön osittaisjakautumissuunnitelman sijaan yhtiön alkuperäistä eriyttämisstrategiaa noudattaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme