Nuorten mielenterveyspalveluiden kehittämistyö edistyy Pohteella

Jaa

Mielenterveystalon omahoito-ohjelmilla voit lievittää oireitasi, käsitellä elämäntilannettasi ja parantaa mielen hyvinvointiasi. Syömishäiriöyksikkö pystyy tarjoamaan potilaille monipuolisesti heidän tarpeitaan vastaavaa hoitoa ja tukea.

Mielenterveystalon omahoito-ohjelmien avulla voit parantaa hyvinvointiasi, kun sinulla herää huoli mielenterveydestäsi tai sinulla on lieviä oireita. Mielenterveystalon omahoito-ohjeet sisältävät eri kohderyhmille suunnattuja omahoito-ohjeita sisältäen lasten, nuorten, aikuisten, ikääntyneiden ja läheisten omahoito-ohjeet. Omahoito-ohjeet tarjoavat tietoa erilaisista arjen ja mielenterveyden ongelmista ja työkaluja näiden tilanteiden selvittämiseen. 

Lasten omahoito-ohjelmista löytyvät tällä hetkellä esimerkiksi lasten vanhemmille suunnatut lasten univaikeuksien, ahdistuksen, haastavan käytöksen ja neuropsykiatrisesti oireilevien lasten omahoito-ohjelmat. Nuorten omahoito-ohjelmista löytyvät tällä hetkellä esimerkiksi kaverisuhteiden haasteiden, viiltelyn, itsetunto- ja identiteettipulmien, nuorten masennuksen ja nuorten ahdistuksen omahoito-ohjelmat. Mielenterveystalon nuorten omahoito-ohjelmien verkkosivulta löytyy myös nuorten arjen tueksi kehitetty Chillaa-appi ja ohjeita nuorille suunnattuihin nettiterapioihin hakeutumiseen. 

Pohteen Syömishäiriöyksikkö aloittaa toimintansa kesän 2023 aikana. Syömishäiriöyksikkö tulee vastaamaan koko Pohteen alueen syömishäiriöpotilaiden tarpeisiin. Se tarjoaa perhepohjaiseen hoitomalliin perustuvaa hoitoa yli 13-vuotiaille syömishäiriöpotilaille ja heidän vanhemmilleen sekä kehittää kotiin suuntautuvaa tukea potilaiden hoitojaksojen ajalle. 

Yksi syömishäiriöyksikön perustamisen tavoitteista on koulutuksen ja tuen tarjoaminen perusterveydenhuollon henkilöstölle. Näin pyritään puuttumaan lieviin syömishäiriöihin jo varhaisemmassa vaiheessa ja tarjoamaan potilaille ja heidän perheilleen aiempaa osaavampaa ja sitoutuneempaa hoitoa syömishäiriöihin. OYS-psykiatrian yhteyteen perustettava syömishäiriöyksikkö on Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen järjestämissuunnitelman yksi keskeisistä toimenpiteistä vuodelle 2023. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Mielenterveystalon omahoito-ohjeet;

Jukka Korhonen 

Palvelukoordinaattori 

040-1689008 

Jukka.Korhonen@ppshp.fi 


Syömishäiriöyksikkö;

Kristiina Moilanen 

Apulaisylilääkäri 

050-5017114 

Kristiina.Moilanen@ppshp.fi

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Tulevaisuuslautakunnan käsittelyssä OYS sairaalapalvelut ja ensihoito -toimialueen tuottavuustoimet1.11.2024 11:50:24 EET | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen tulevaisuuslautakunta käsitteli kokouksessaan 31.10.2024 OYS sairaalapalvelut ja ensihoito -toimialueen tuottavuustoimia. Asiaa käsiteltiin osana sote-järjestämissuunnitelman päivittämistä. OYS-sairaalapalvelujen ja ensihoidon vuoden 2025 sopeuttamistoimet liittyvät uuden sairaalan tuottavuuden hyödyntämiseen, ostopalvelujen kotiuttamiseen sekä henkilöstökulujen optimointiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye