Destia Oy

Destia toteuttaa Fingridille sähköasema- ja voimajohtourakat

Jaa

Destia on solminut Fingridin kanssa sähköasema- ja voimajohtourakkasopimukset, joilla parannetaan suomalaisen sähköjakeluverkon käyttövarmuutta. Toteutettavat sähköasema ja voimajohto ovat osa moniosaista sähköjakeluverkkoa, jolla tuotettu energia toimitetaan kuluttajien käyttöön. Destialta löytyy monipuolisesti osaamista sähköverkon kaikkiin vaiheisiin aina voimalaitosten rakentamisesta sähkön varastointiin.

Metsälinjan voimajohtoa
Metsälinjan voimajohtoa

Destia rakentaa uuden voimajohtoyhteyden Tornion Vuonnekoskelta Keminmaan Viitajärvelle. Lähes 50 kilometriä pitkä voimajohto on osa Fingridin ja Ruotsin kantaverkkoyhtiö Svenska kraftnätin Aurora Line -hanketta, joka tarjoaa valmistuttuaan vuonna 2025 kaivattua lisäkapasiteettia Ruotsin ja Suomen väliseen sähkömarkkinaan.

Uusi voimajohtoyhteys mahdollistaa suuremman rajasiirtokapasiteetin myötä markkinan tehokkaan toiminnan sekä vakaamman hinnoittelun. Lisäksi rakennettava yhteys parantaa sähkön toimitusvarmuutta ja mahdollistaa uusiutuvan sähköntuotannon lisäämisen myös muualla Pohjoismaissa ja Itämeren alueella.

”Aurora Line on Fingridin vuosikymmenen tärkein kantaverkkoinvestointi, joka lisää Suomen ja Ruotsin välistä siirtokapasiteettia. Se laskee sähkön hintaa Suomessa ja on siten merkittävä tekijä suomalaisen puhtaan teollisuuden kilpailukyvylle. Investoinneilla kantaverkkoon mahdollistetaan energiamurroksen edellyttämä sähköistyminen”, kertoo Fingridin omaisuuden hallinnan johtaja Timo Kiiveri.

Pelkkä voimajohto ei riitä sähkönjakeluun, vaan tarvitaan myös sähköasemia. Sähköasemat muuntavat verkossa kulkevan sähkön jakeluverkkoon sopivaksi ja näin varmistavat sähkön turvallisen ja varman jakelun. Meneillään olevan energianmurroksen sekä uusiutuvan sähkön lisääntymisen myötä sähköasemia uusitaan ja rakennetaan yhä enemmän.

Vuosien 2023–2024 aikana Destia toteuttaa Salon sähköaseman perusparannuksen, joka mahdollistaa alueen sähkönjakelun käyttövarmuuden myös tulevaisuudessa. Perusparannuksessa Destia suorittaa suojaus- ja ohjausjärjestelmien saneerauksen, 110 kilovoltin kytkinlaitteiden vaihdot, toisen pääkiskon asennuksen, sähköaseman toisiojärjestelmän uusimisen sekä uuden valvomorakennuksen rakentamisen. Urakkaan kuuluu myös käytöstä poistettujen järjestelmien purkaminen. Lisäksi sopimus sisältää option vanhan valvomorakennuksen purkuun. Urakan myötä myös sähköaseman käytettävyys paranee, mikä mahdollistaa jatkossa kunnossapitoon tarvittavien siirtokeskeytysten sujuvan toteutuksen.

”Kasvava sähkön tarve edellyttää tehokasta ja varmaa kantaverkkoa. Huolehtimalla olemassa olevien sähköasemien ylläpidosta ja rakentamalla uusia sähkönsiirtoyhteyksiä mahdollistamme riittävän kapasiteetin myös tulevaisuudessa. Urakoissa pääsemme hyödyntämään monipuolista osaamistamme toimivan ja tehokkaan sähköverkon edistämiseksi eri puolilla Suomea”, sanoo Energiaverkot-yksikön johtaja Tapio Leskinen Destiasta.

Fingrid

Fingrid on suomalaisten kantaverkkoyhtiö. Turvaamme asiakkaille ja yhteiskunnalle kustannustehokkaasti varman sähkön ja muovaamme tulevaisuuden puhdasta ja markkinaehtoista sähköjärjestelmää. Fingrid välittää. Varmasti. www.fingrid.fi

Destia

Destia on Suomen suurin infra-alan palveluyhtiö ja osa kansainvälistä Colas-konsernia. Luomme hyvän yhteiskunnan perustaa suunnittelemalla, rakentamalla ja ylläpitämällä huomisen liikenne- ja energiainfraa. Teemme sen noin 1 700 destialaisen ainutlaatuisella infran tajulla. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli noin 600 miljoonaa euroa. www.destia.fi

Lisätietoja: 
Tapio Leskinen, yksikön johtaja, Destia, sähköposti: tapio.leskinen@destia.fi, puh. +358 40 120 9016
Destian viestintä: tiedotus@destia.fi

Avainsanat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Destia Oy

Destia voitti Espoon kaupunkiradan alueurakka 3:n22.1.2024 11:30:28 EET | Tiedote

Destia on voittanut Väylävirastolta Espoon kaupunkiradan alueurakan 3, joka sijoittuu hankkeessa välille Koivuhovi – Espoon keskus. Nelivuotisessa, noin 80 miljoonan arvoisessa urakassa Destia rakentaa 4,5 kilometriä uutta kaksoisraidetta sekä korjaa ja rakentaa yhteensä yhdeksän siltaa. Urakkaan sisältyy myös louhinta- ja pohjanvahvistustöitä, valaistusteknisiä töitä sekä jalankulun ja pyöräilyn väylien sekä melusuojausten rakentamista. Destia toteuttaa myös Koivuhovin ja Tuomarilan asema-alueiden parannustöitä sekä urakka-alueeseen liittyviä katu-, vesihuolto- ja vihertöitä.

Raitioteiden merkitys kaupunkikehitykseen on suurempi kuin pelkkä kiskopari kertoo Destian tuore katsaus10.10.2023 10:41:40 EEST | Tiedote

Raitiotiet ovat paljon enemmän kuin vain liikennemuoto muiden joukossa. Niiden rakentamisella kyetään vaikuttamaan liikennejärjestelmään, yhdyskuntarakenteeseen ja kaupunkikehitykseen. Raidehankkeet tuovat kaupunkeihin merkittäviä määriä investointeja, mikä on havaittu esimerkiksi Tampereella ja Norjan Bergenissä. Destian tuore green paper -julkaisu käy läpi raidehankkeiden trendejä Euroopassa ja tarjoaa ajateltavaa kotimaan kaupunkipäättäjille.

Destia rakentaa Fingridille uutta Järvilinja-voimajohtoa Pohjois-Savossa2.10.2023 11:19:05 EEST | Tiedote

Destia on solminut Fingridin kanssa sopimuksen uuden voimajohtoyhteyden rakentamisesta osana Järvilinja-urakkaa, joka kasvattaa Suomen sähkönsiirtokapasiteettia pohjoisestä etelään ja mahdollistaa tärkeiden tuuli- ja aurinkovoimahankkeiden sekä teollisuusinvestointien liittämisen kantaverkkoon. Destia tulee toteuttamaan noin 82 kilometriä pitkän 400/110 kV:n voimajohdon, joka sijoittuu Lapinlahden, Siilinjärven ja Kuopion alueelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye