Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on sopinut paikallisten palkkaerien kohdentumisesta – palkankorotuksia tulossa laajasti

Jaa

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella saatiin päätökseen neuvottelut SOTE-sopimuksen paikallisten palkkaerien kohdentumisesta. Yleiskorotuksen lisäksi palkankorotuksia on tulossa noin 2 000 työntekijälle. Korotuksen kohdentumiseen on vaikuttanut mm. palkkojen yhteensovittamisen tarve, henkilöstön saatavuushaasteet ja palkkaepäkohtien korjaaminen.

Hyvinvointialueella on kaikkiaan noin 5 000 työntekijää, joista SOTE-sopimuksen piirissä on vajaat 3 900 henkilöä. Korotuksia toteutuu yli puolelle SOTE-sopimuksen piirissä olevasta henkilöstöstä ja useille ammattiryhmille esimerkiksi lähihoitajista sairaanhoitajiin ja sosiaaliohjaajista sosiaalityöntekijöihin ja psykologeihin.  

Samalla sovittiin, että yleiskorotusta 2,2 % nostetaan siten, että kaikki SOTE-sopimuksen piirissä olevat henkilöt saavat kaikkiaan 2,35 % yleiskorotuksen.   

Paikallisten erien kohdennuksella käynnistetään palkkojen yhteensovittaminen 


Yhteensovittamisessa, eli ns. palkkojen harmonisoinnissa, nostetaan palkkoja vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa tehtäväkohtaiset palkat nostetaan hyvinvointialueen nykyisiin rekrytointipalkkatasoihin.  

Tämän jälkeen on tarkasteltu eri tehtävien palkkaeroja ja pyritty nostamaan matalimpia tehtäväkohtaisen palkan tasoja kohti saman vaativuustason ylempiä palkkoja. Näissä on huomioitu erityisesti sellaiset tehtävät, joissa on suurimmat palkkaerot ja haasteita henkilöstön saatavuudessa.  

Kohdennuksia tehtiin myös kaikista matalapalkkaisimpiin peruspalvelutehtäviin. 

Lisäksi terveydenhuollon ammattihenkilöstön erikoisosaaminen voi jatkossa näkyä hyvinvointialueella korkeampana palkkana. Erikoisosaamista voi olla esimerkiksi haavanhoito tai muu lisäkoulutusta edellyttävä erityisosaaminen ja -vastuu.   

Korotukset maksetaan henkilöstölle takautuvasti 1.6.2023 alkaen elo-syyskuun palkanmaksun yhteydessä. 

”Ensimmäinen askel kohti harmonisointia on nyt tehty. Neuvottelut käytiin hyvässä yhteistyössä henkilöstöjärjestöjen edustajien kanssa. Tunnistimme samoja kipukohtia, joihin halusimme tarttua. On myös tärkeä muistaa, että työ palkkojen kehittämiseksi jatkuu”, henkilöstöjohtaja Anne Sivula kertoo. 

Harmonisointiin käytetään lisärahaa loppuvuonna

Hyvinvointialue käyttää harmonisointiin syksyllä lisärahaa niissä ammattiryhmissä, joissa koko palkkaeroa ei vielä saatu kurottua nyt jaossa olleilla järjestelyerillä. Esimerkiksi sosiaalityöntekijöiden palkkoja päästään kuromaan nyt jo merkittävästi, mutta palkkaerot ovat olleet niin isoja, että harmonisointia jatketaan syksyn aikana. 

Työnantajan lisärahaa on päätetty jo aiemmin käyttää hyvinvointialueella sitoutumislisään ja rekrytoinnin vihjepalkkioihin, jotka otettiin käyttöön tämän vuoden toukokuussa.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Autamme, hoidamme, pelastamme.

Kaksi kaupunkia, monta kylää, 280 000 asukasta, yksi hyvinvointialue.

Tavoitteenamme on olla asukkaalle ja työntekijälle Suomen paras hyvinvointialue.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Budgetförslaget offentliggjorts: tjänsterna tryggas trots den utmanande ekonomiska situationen24.10.2023 15:00:00 EEST | Tiedote

Vanda och Kervo välfärdsområde går in i sitt andra verksamhetsår 2024 i ett utmanande läge. Invånarnas servicebehov ökar, och samtidigt har välfärdsområdets ekonomiska situation blivit svårare än förväntat. Vi svarar på utmaningarna genom att djärvt effektivisera och förnya serviceproduktionen. Välfärdsområdet avväger att ansöka om tilläggsfinansiering som en del av den ekonomiska styrningen.

Talousarvioesitys julki: Palvelut turvataan haastavasta taloustilanteesta huolimatta24.10.2023 15:00:00 EEST | Tiedote

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen toinen toimintavuosi 2024 alkaa haastavassa tilanteessa. Alueen asukkaiden palvelutarve kasvaa, ja samaan aikaan hyvinvointialueen taloudellinen tilanne on muuttunut ennakoitua vaikeammaksi. Haasteisiin vastataan tehostamalla ja uudistamalla rohkeasti palvelutuotantoa. Hyvinvointialue harkitsee lisärahoituksen hakemista valtiolta osana taloutensa hallintaa.

Aluevaltuuston kokous järjestetään 23.10.202320.10.2023 09:24:18 EEST | Tiedote

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluevaltuuston kokous pidetään Vantaan kaupungintalon valtuustosalissa maanantaina 23.10.2023 klo 18.00 alkaen. Kokouksen kuulutus on julkaistu 18.10.2023. Yleisön on mahdollista seurata aluevaltuuston kokousta kaupungintalon tiloissa (os. Asematie 7, Vantaa) sekä sähköisesti striimattuna Youtubessa. Kokouksen esityslista julkaistaan viimeistään neljä päivää ennen kokousta hyvinvointialueen verkkosivustolla. Kokouksessa käsiteltäviä asioita ovat muun muassa: hyvinvointialueen hallintosäännön päivittäminen 23.10.2023 lukien toimenpideselvitys hyvinvointialueen tarkastuslautakunnan vuoden 2022 arviointikertomuksessa esitettyjen havaintojen ja huomioiden pohjalta. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään nähtävänä yleisessä tietoverkossa hyvinvointialueen verkkosivustolla maanantaista 30.10.2023 klo 12.00 lähtien.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme